Liposukce podbradku vs. profiloplastika

Hobitik  |  návštěvník  |  Noord-Brabant
  • 8 odpovědí
  • 2 Likes
Na fotografiích je starší foto a druhé je aktuální. Před nedávnem jsem zde vkládala příspěvek ohledně toho, jaká možnost by byla nejvhodnější pro úpravu mé brady nebo podbradku. Bylo mi doporučena profiloplastika, ale také liposukce. Vím že by posun čelisti vyřešil vše, a kdyby opravdu jiná varianta nebyla tak bych o tom uvažovala, nechat řezat kost beru jako poslední možnost. Když jsem našla toto starsi foto, kde profiloplastiku nemám :) a brada vypadala dle mého o dost lépe se chci zeptat znovu, zda by na toto nestačila pouze liposukce, po které není taková rekonvalescence a bolest, jako by byla po velké operaci. Děkuji ještě jednou za názory
prim. MUDr. Blanka Vraspírová  |  Premium member  |  Plastická chirurgie  |  Ústí nad Labem
  • 1176 odpovědí
  • 360 Likes
Dobry den, urcite liposukce podbradku by Vam pomohla.zdravi dr vraspirova
Hobitik  |  návštěvník  |  Noord-Brabant
  • 8 odpovědí
  • 2 Likes
Děkuji za odpověď. Myslíte si že by liposukce stačila? Krátkou bradu jsem měla vždy, ale působení času a stárnutí dělá své:( takze to vypadá jak to vypadá. Pouze bych rada navrátila původní stav aniž bych si musela nechat řezat kosti a měsíc jist mletou stravu...
MUDr. Jiří Vrbický  |  Premium member  |  Plastická chirurgie  |  Praha
  • 453 odpovědí
  • 122 Likes
Dobrý den
Srovnávat obě přiložené foto se nedá a nelze z toho vyvozovat nějaké závěry.Druhé,současné foto napovídá že sice liposukce bude asi možná ale problém zcela nevyřeší. Vhodný by byl i ev. menší bradový implantát (př. Porex).Nejedná se o tak náročný zákrok který lze provést v loc. anaestesii ambulantně. Profiloplastika s posunem čelisti je skutečně velký zákrok,který není bez rizika,
s pozdravem Dr. Vrbicdký
Hobitik  |  návštěvník  |  Noord-Brabant
  • 8 odpovědí
  • 2 Likes
Zdravím Vás, Děkuji za odpověď. O této variantě jsem doposud neuvažovala. Mohu se zeptat jak dlouho trvá hojení a zda by bylo zapotřebí jen tento zákrok nebo společně s liposukcí a jaká by byla cca cena. Děkuji za odpověď

Reakce na Hobitik

MUDr. Jiří Vrbický  |  Premium member  |  Plastická chirurgie  |  Praha
  • 453 odpovědí
  • 122 Likes
Dobrý den
oba zákroky provést najednou nedoporučuji.Nejprve liposukce,pak nejdříve za 2 měsíce operace.
Hojení liposukce 14 dnů,hojení po operaci 14 dnů.Liposukce 15000,operace 15000-mimo implantátu (ten do 9000)
s pozdravem Dr.Vrbický
Oluna  |  návštěvník  |  Ústecký kraj
ahoj,promin,tys asi hodně přibrala vid..co ponejprve zhubnout,je-li to možné...pak teprve se uvidí jak se vyrýsuješ..a zákroky na bradě nemusí být potom toliko radikální..co myslíš..taky mám jiný obličej po přibrání 10kg....plus stárnutím spadlou "hubu"-----ale prvně potřebuju shodit aby se vidělo,co to udělá a pak teprve vše dotvarovat,dopořešit,doladit,prokonzultovat ty nej možnosti......jen názor,udělej vše jak to cítíš ty sama samosebou..zdravím,a přeju at se správně rozhodneš a si spokojená se sebou a případným zákrokem....O.
Hobitik  |  návštěvník  |  Noord-Brabant
  • 8 odpovědí
  • 2 Likes
Kdyby šel zhubnout podbradek tak by to bylo super 😄 ale tohle je bohužel genetická dispozice, protože se s tim potykalo více lidi v rodině včetně mého táty, který bohužel casto opakuje ze mam bradu jako oni🤬 . Podbradek se automaticky nerovná obezita... bohužel. Bohužel nemládneme a svaly se chtě nechtě povolují a mění tvar. Krátkou bradu mam, nenadelam nic. Ikdyz by se dalo, ale opakuju že se mi dvakrát nechce nechat si lámat kosti. Při pohledu z predu je to Ok ale ze strany je to nepěkné když mam třeba culik :/
Hobitik  |  návštěvník  |  Noord-Brabant
  • 8 odpovědí
  • 2 Likes
Btw vy sama mate nějakou konkrétní zkušenost s liposukcí, nebo jiným zákrokem v oblasti podbradku?

Reakce na Hobitik

Oluna  |  návštěvník  |  Ústecký kraj
s liposukcí ne zatim,chystám se právě na ten podbradek,a víc věcí,potřebuju zhubnout nejprve celkově,prootže nadváhu mám 100%..mě právě přišlo zvláštní že dřív si to neměla vůbec....i když že brada je krátká,to vidět je,ale žádný tuk..nevím jak stará je ta první fotka..to jo,to svaly povolují a jak:)...všecko se táhne k zemi:)..tak asi jak radí doktor vrbický..lipoa pak se uvidí..nebo lifting..oni ti poradí..nevím kolik ti je..asi ne tolik co mě,mě již 44,to už je věk na lift..
Premier Clinic  |  Premium member  |  Praha
  • 174 odpovědí
  • 48 Likes
Dobrý den,

event. by bylo možné uvažovat ještě o kombinace laserové liposukce (aby se kůže zároveň vypnula), kterou by prováděl některý z našich plastických chirurgů s neinvazivní augmentací brady - např. preparáty značky Ellansé, které vydrží 1 - 4 roky, s nimiž pracuji. Bez osobní konzultace je však obtížnější stanovovat finální závěry.

Zdraví MUDr. Jana Votrubová - vedoucí dermatoložka Premier Clinic, Praha 1

Související recenze a zkušenosti

Doktor ve Vašem okolí