Liposukce před a nebo po abdominoplastice?

Vladislava V.  |  návštěvník  |  Plzeňský kraj
Dobrý den,
mám dotaz ohledně liposukce.
Byla jsem domluvena s původním plastickým lékařem, že mi provede liposukci spolu s abdominoplastikou. Měla jsem na ni jít jako samoplátce.
Nakonec na abdominoplastiku jdu k jinému lékaři a budu ji mít hrazenou zdravotní pojišťovnou.
On mi však liposukci udělat nechce. S tím, že ji nepotřebuji, že to nerad kombinuje. Mám vyčkat na zhojení po abdo, pak se rozhodnout. Není problém ji pak po zhojení provést.
Jenže mě stále hlavou vrtá, zda mě to doplňková liposukce nějak nemůže narušit výsledek
abdominoplastiky. Nepoleví se pak moc kůže?
Proto se ptám kdy je lepší podstoupit liposukci před nebo po abdominoplastice?
Děkuji všem za odezvu.

PS: ještě dodám, že jsem ve fázi hubnutí. Od června mám dole 15kg. V příloze posílám foto aktuálního břicha. V hubnutí nadále pokračuji do konce roku plánuji shodit ještě min 7 kg. Dle lékaře liposukci nebudu potřebovat. Zajímá mě názor ostatních.
MUDr. Jaroslava Kačírková  |  Premium member  |  Otorinolaryngologie  |  Černošice
  • 972 odpovědí
  • 112 Likes
Nerada respektive nikdy se nerozhoduji podle fotografií ale tentokráte musím konstatovat, že abdominoplastiku nepotřebujete.Podle mě by to vyřešila liposukce.Já provádím ambulantní tumescentnì liposukci,více na www.medilip.cz
J.Kačírková Medilip
Vladislava V.  |  návštěvník  |  Plzeňský kraj
Děkuji za názor, ale na abdominoplastiku jdu nejen z estetického důvodu, ale i ze zdravotního mám rozestup břišních svalů i drobnou kýlu a chci se toho zbavit.
Jak jsme psala výše zhubla jsme 15kg.. nyní břicho není tak tragické jako bylo ještě v červnu.
Ale popravdě se to od Vás hezky čte a děkuji za názor i odkaz..

zde mé břicho před zhubnutím červen 2017 bylo žalostné.. díky abdominoplastice jsem začala hubnout. Chci co nejpevnější bříško.. co nejlepší výsledek.. věřím, že shozená kila tomu pomohou

Reakce na Vladislava V.

MUDr. Jaroslava Kačírková  |  Premium member  |  Otorinolaryngologie  |  Černošice
  • 972 odpovědí
  • 112 Likes
Pokud máte kýlu arzestup svalů je to dobré řešení ale lippsukce se dá udělat současně.J.Kačìrková

Reakce na MUDr. Jaroslava Kačírková

Vladislava V.  |  návštěvník  |  Plzeňský kraj
Ano mám.. Proto bude abdominoplastika nakonec hrazená ze zdravotního pojištění.. Ale liposukci spolu sní mi MUDr odmítá udělat... S tím, že nebude potřeba a pokud ji budu i tak poté chtít dá se udělat po zhojení po abdominoplastice.. Já bych ji, ale i tak ráda chtěla. Zajímá mě hlavně to zda se kůže poté nepoleví.
Prof. MUDr. Markéta Dušková CSc.  |  Premium member  |  Plastická chirurgie  |  Praha
  • 756 odpovědí
  • 113 Likes
1. abdominoplastiku absolvujte při stabilní váze!!!
2. pokud nemáte přebytek kůže-obrázky jsou špatné, není na nich vidět dolní polovina břicha, na horní je přebytek minimální, je možné provést pouze liposukci se stimulací retrakce kůže ( tedy vést kanylu povrchně aby došlo ke smrštění kůže)
3. co se týče druhé části vašeho dotazu:
samozřejmě je optimum dělat oba výkony- tedy pokud jsou oba indikované- současně
hezký den prof dušková
Vladislava V.  |  návštěvník  |  Plzeňský kraj
děkuji za vaši reakci...
MUDr. Jiří Vrbický  |  Premium member  |  Plastická chirurgie  |  Praha
  • 615 odpovědí
  • 109 Likes
Nejpozitivnější zpráva je že se vám daří hubnout .V tom rozhodně nepolevujte. Máte pravděpodobně výraznější diastázu břišních svalů a pupeční kýlu. Na foto z dřívější doby je vidět i nadbytek kůže v podbřišku (venter pendulum).Při dalším hubnutí se tento kožní převis v podbřišku bude jen zvětšovat .Toto vše je jasná indikace k abdominoplastice .Uvědomte si že abdominoplastika je operace s dost častým výskytem komplikací .Současně provedená liposukce pravděpodobnost komplikací může zvýšit .Osobně se přikláním k názoru vašeho operatéra a doporučuji vám mu důvěřovat.
s pozdravem Dr. Vrbický
Vladislava V.  |  návštěvník  |  Plzeňský kraj
Dobrý den,
moc děkuji za reakci...
Hubnou se díky Bohu daří a polevovat skutečně nemám v plánu.. min do koce roku chci váhu redukovat pak se ji už jen udržovat..
V podbřišku nadbytek mám.. jen na foto je schovaný ve spodním prádlem a celkově je kůže nyní taková plandací hlavně při předklonu...
Děkuji za Váš názor s velkou pravděpodobností skutečně svého operatéra poslechnu..
Ještě jednou moc děkuji.. hezký den přeji
  • 5143 odpovědí
  • 1148 Likes
Liposukcí se může poranit prokrvení té části kůže, která je stahována dolů což zvyšuje riziko hojení. Shodit před výkonem a udržet nějaký čas váhu před výkonem je ideální.
Určitě se obraťte s takovýmto problémem na ATESTOVANÉHO PLASTICKÉHO chirurga se zkušenostmi v této problematice. Ideální je investovat do konsultací na více pracovištích.
Můžete se stavět také u nás.
Na konsultaci se můžete objednat na  6079... Zobrazit číslo 607990077  Telefon , nebo na našem objednávkovém formuláři našeho webu - zavoláme pak sami.
Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,
Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí…
Související recenze a zkušenosti
  Spokojený/á
Po čtyřicítce a hlavně několika kil tuku na sobě navíc jsem se rozhodl s nimi zatočit. Bohužel se mi to pouze cvičením nedařilo a tak jsem se rozhodl pro radikálnější přístup - liposukci břicha. V... Více 
  Spokojený/á
S panem doktorem jsem byla velmi spokojena, velmi příjemný kolektiv. Výsledky jsou nad moje ocekavani a velmi prekvapive,. Při zákroku jsem se docela bavila. Fotografie před a v průběhu měsíce... Více 

Poraďte se s odborníkem v oboru Liposukce

Související videa

Doktor ve Vašem okolí