Modelace prsou s elastickou kůží po zhubnutí

Modelace prsou s elastickou kůží po zhubnutí

Vladislava V.  |  návštěvník  |  Plzeňský kraj
  • 334 odpovědí
  • 189 Likes
Jsem dva roky po modelaci poprsí. S výsledkem bohužel nejsem spokojená. Už po dvou měsících se prsa opět prověsila. Nejspíše za to může má příliš elastická kůže a nebo se můj operatér nesnažil tak jak by měl. Nic méně přiznávám, že jsem půl roku po modelaci zhubla 20 kg.
Prsa se mi nelíbí, nejsem s nimi spokojená, nemám je ráda.
Letos na podzim plánuji jejich opětovnou úpravu. Má představa jsou malá, ale pevná prsa. Aktivně sportuji - závodně běhám. Možná ani právě ten běh prsům nedělá dobře. Vzdávat se ho, ale nechci!
Můj dotaz zní, zda je vůbec možné pevná prsa z příliš elastické kůže vykouzlit.
Hlavou se mi honí i možnost, prsa nejen zmenšit a vymodelovat, ale úplně odstranit a vyplnit malým implantátem. V rodině máme nositelky BRCA . Dvě tety na CA prsou zemřely. Sestra o prsa díky nemoci přišla. Já se testovat nechala - nositelkou genu BRCA 1 ani BRCA 2 nejsem.
Na osobní konzultaci se samozřejmě chystám, mám v plánu navštívit tři plastické chirurgy.
Samotné modelace se popravdě už trochu bojím. Když vidím výsledky modelací. Tak prsa jsou ve většině případů placatá a hodně do stran. Což se mi nelíbí a v podstatě to je můj nynější výsledek modelace + opětovná ptóza.
Zajímají mě názory ostatních.. Jaké řešení by bylo to nejlepší? O cenu mu nejde. Hledám hlavně lékaře, který by dokázal mou představu vyplnit.
V příloze zasílám aktuální stav mého poprsí + foto modelace kterou bych si představovala (u slečny šlo skutečně pouze o modelaci bez augmentace)
Ústav chirurgie ruky a plastické chirurgie Vysoké nad Jizerou  |  Premium member  |  Vysoké nad Jizerou
  • 68 odpovědí
  • 42 Likes
Vážená paní Vladislavo , modelace prsou má být konečná operace po ustálení váhy, kterou si má pacient držet před operací min půl roku a po operaci nastálo . Jakýkoli výkyv udělá změny i na neoperovaných prsou . Vaše poznámka, že operatér se nesnažil jak měl , je urážlivá a lituju každého lékaře, který by vás v budoucnu operoval . To vy jste svého operatéra podvedla, když jste jeho práci zkazila velkým výkyvem váhy.
Aktivní sport není problém , ale za podmínky zodpovědného nošení až dvou kompresivních sportovních podprsenek .
Odstranění prsní žlázy na žádost pacientky při strachu z maligního onemocnění možné je , ale pokud nemáte BRCA pozitivitu, není výkon hražen jako zdravotní . Technicky to ale možné je . Augmentace gelem má ale zase jiná rizika . Zdravá vlastní žláza je vždycky lepší .
Po modelaci rozhodně nevyrábíme prsa placatá a do stran . Výsledky se našim pacientkám vesměs líbí , ale samozřejmě, nesmí pohybovat s váhou tak rasantně , jako jste to udělala vy .
Přeji dobré rozhodování , prim MUDr Alena Schmoranzová
Vladislava V.  |  návštěvník  |  Plzeňský kraj
  • 334 odpovědí
  • 189 Likes
Dobrý den,
ve svém dotazu píši, že má prsa poklesla už po dvou měsících. Prakticky vypadla stejně jako nyní :( Svého operatéra tím určitě urazit nechci, dokonce se k němu opět chystám na jednu z konzultací a necítím vůči němu zlobu. Naopak je pro mě stále favoritní operatér. Hubnout jsem začala až 6 měsíců po modelaci. To už prsa byla povadlá tudíž s čistou duší mohu tvrdit, že to hubnutí je nějak výrazně neovlivnilo. (viz další foto v příloze, před a po). Sám jeden z plastických chirurgů mi řekl, že modelace nebyla dobře provedena. Což se vůbec dobře neposlouchá.
Hubnout jsem se snažila dávno před modelací - nedařilo se. Správný způsob jsem objevila až později a jsem za to ráda. Je to téměř 2 roky co jsem zhubla a váhu si držím. Ale i tak mám obavy, že i po opětovné modelaci může být stejný výsledek díky mé příliš elastické kůži. Proto si přeji s modelací i výraznější redukci.
Píšete, že do stran placatá prsa po modelaci a redukci netvoříte. S tím s vámi nesouhlasím, jelikož spoustu času ( 3 roky) trávím na fotkami před a po.. Zde na estheticonu mám projeto snad téměř každou modelaci, redukci.. A téměř z 90% procent výsledků takový je. Proto hledám operatéra, který mě na rovinu řekne, ano je v mích silách vytvořit to co si přejete a nebo ne není!

Reakce na Vladislava V.

Vladislava V.  |  návštěvník  |  Plzeňský kraj
  • 334 odpovědí
  • 189 Likes
Foto před, po a 2 měsíce po 4 měsíce před mým zhubnutím!
Prof. MUDr. Markéta Dušková CSc.  |  Premium member  |  Plastická chirurgie  |  Praha
  • 582 odpovědí
  • 190 Likes
vaše představa zmenšení je správná, máte žlaznaté bohaté poprsí, tedy těžké!!!, pokud neredukujete zásadně objem, tak vždycky dojde během několika let k poklesu, nicméně nahradit žlázu implantátem, pokud k tomu není zásadní důvod, je holý nesmysl, přečtěte si laskavě a velmi pečlivě důsledky implantátů!!!, co se týče obrázků, které jste přiložila, tak je jasné, že se jedná o stav prakticky bezprostředně po operaci, to nelze hodnotit, musíte vidět stav nejméně za rok až dva...přeji hezký den prof dušková
Vladislava V.  |  návštěvník  |  Plzeňský kraj
  • 334 odpovědí
  • 189 Likes
Dobrý den, děkuji za odezvu.
U mě k poklesu, ale došlo za pouhé dva měsíce. Viz foto výše.
Jsem už z toho vážně zoufalá. Přeji si malá pevná prsa, taková co když poklesnou tak jen minimálně. Proto mě napadla varianta odstranit prsní žlázu úplně a vyplnit malým implantátem. Má sestra má implantát po rekonstrukci prsou 15 let a má prsa stále pěkná, pevná.
MUDr. Josef Kulhánek MBA  |  Premium member  |  Plastická chirurgie  |  Praha
  • 523 odpovědí
  • 152 Likes
Dobrý den,

prsa po modelaci bez implantátů vždy časem trochu poklesnou. Na fotografii, kterou přikládáte je stav podle jizev poměrně časně po operaci. Po redukci 20 kg klesnou i modelovaná prsa ztrátou objemu. Pod fotografie Vašich prsů je možným řešením pouze nová modelace případně s malými implantáty.
S pozdravem

Kulhánek
Vladislava V.  |  návštěvník  |  Plzeňský kraj
  • 334 odpovědí
  • 189 Likes
Dobrý den, děkuji za odezvu.
Přeji si prsa malá. Velikost max. větší B. Modelaci s implantátem si nepřeji když už implantát tak úplné odstranění prsou a vyplnění pidi implantátem.
Samotnou modelaci též nechci bojím se opětovného velkého poklesu.
Přeji si malá pevná prsa, které když poklesnou tak jen minimálně.

Reakce na Vladislava V.

MUDr. Josef Kulhánek MBA  |  Premium member  |  Plastická chirurgie  |  Praha
  • 523 odpovědí
  • 152 Likes
Dobrý den,

to je asi celkem realistická představa jen s určitým poklesem je potřeba počítat vždy.

Kulhánek
Klinika YES VISAGE - klinika estetické medicíny a plastické chirurgie  |  Premium member  |  Praha, Brno, Ostrava Bratislava
  • 474 odpovědí
  • 121 Likes
Dobrý den,
souhlasím, k určitému poklesu dochází po modelaci bez implantátů. Operatér se k tomu může co nejpřesněji vyjádřit po osobní návštěvě a provedeném vyšetření.

S pozdravem
MUDr. Issam Al Awa
www.yesvisage.cz
Vladislava V.  |  návštěvník  |  Plzeňský kraj
  • 334 odpovědí
  • 189 Likes
Dobrý večer, ano přirozený pokles chápu. Ale myslím, že v mém případě ten pokles nebyl úplně standartní.

Související recenze a zkušenosti

Modelace prsou (Breast-lift) - Související videa

Doktor ve Vašem okolí