Modelace tuberózních prsou po augumentaci

Modelace tuberózních prsou po augumentaci

Vendula  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
Dobrý den, je mi 25 let, zatím bez dětí a
před půl rokem jsem podstoupila augumentaci s jediným záměrem. Chtěla jsem z povadlých, tuberózních prsou pěkná, pevná kulatá prsa. A ideálně co nejmenší, protože jsem do operace dost sportovala. Pan doktor mi tvrdil, že se prsa nadzvednou a zpevní implantátem, že modelaci určitě nepotřebuji. Vzbudila jsem se a zjistila, že mám v jednom prsu 450 a v druhém 500ml , že prý to byla potřeba vzhledem k poklesu a šířce hrudníku. Ano, tak jsem se půl roku sžívala se skoro Déčkama s tím, že jsou alespoň o něco pevnější. Druhá věc je, že mě stále trápí nevzhledný pokles tuberózní žlázy, která tvoří kuželovitý tvar prsu (a to nemluvím o předklonu, kdy se žláza vyvěsí stejně jako před operací ) zatímco implantát si drží hezky pod svalem a ve výsledku se vůbec nevyřešil za necelých 70 000,- můj největší komplex. Určitě tedy budu muset podstoupit další operaci, čemuž jsem se chtěla vyhnout, abych se mohla konečně přestat stydět za svá prsa. Mohu se zeptat na Vaše doporučení, jak v takové situaci postupovat? Dá se uplatnit reklamace? Nebo jít na zákrok raději k jinému chirurgovi? A jaké jsou možnosti nápravy, když v budoucnosti určitě budu potřebovat kojit? Moc děkuji za každý, odborný názor. Hezký den.
  • 4331 odpovědí
  • 1223 Likes
Nevím, co je to za fotku, zda před, nebo po výkonu.
Při takovéto problematice postupuji prakticky stejně jako Váš operatér. I při prověšených prsech preferuji pokusit se zvětšit prsa implantáty, třeba i asymetricky velikými v případě Vaší asymetrie, kterou ovšem musíte předem sama vidět a být poučena o nutnosti vložení asym. velikých implantátů (je to též dražší výkon, tedy informovanost je zde vhodná). Pak poučím klientku, že jestli se prsa nesrovnají a nevedou ke spokojenosti, pak až na druhém místě provedu plastiku prsů, což je nový výkon, znova honorovaný.  A provádím jej ne dříve než rok po zvětšení. Více než polovina klientek je totiž už s prvním výkonem spokojená. To že bude před implantátem Váš vlastní prs volnější a bude se tam při předklonu třepat je jasné, ale časem by se to mohlo trochu "sleje" do sebe. Otázka je jak dlouho jste po výkonu, jakou nosíte kompresi. (doporučuji elastickou lambadu - www.datom.cz dlouhodobě a tahat si každou chvíli vlastní materiál v podprsence nad implantát - to poučuji osobně). Když nic do roka nepomůže pak holt ta plastika a řezy kolem dvorce do podprsní rýhy a pod prsem. Apelovat na nějakou reklamaci, nemyslím že uspějete. Pracujeme s živým lidským "materiálem" a nikdy nevíme, jak se to dopředu vyvede. Jsou tam drobné diskrepance v poučení, ale nikdy dopředu nevíme v poučení na co více dát důraz.
Pokud je to foto po výkonu, pak je to vyfocené pozičně dobře tak, že to nevypadá špatně.
Zdraví Dr. Tomášek
MUDr. Patrik Paulis  |  Premium member  |  Plastická chirurgie  |  Praha Bratislava
  • 56 odpovědí
  • 14 Likes
Dobrý den Vendulko,
Problematika tuberósních prsou vyžaduje zcela jiný přístup, než standardně můžeme použít u ptotických / pokleslých / a / nebo malých prsou.
Problémem není nedostatek žlázy, ani relativní nadbytek kůže u jejího poklesu, ale jeji špatná distribuce - rozložení... já osobně mám ty nejlepší zkušenosti s technikou,
kterou vymyslel můj profesor v Paříži Jean-Marie Servant a i nese jeho pojmenování - Technika dle JMS. Z malého řezu na dolní 1/2 dvorce / ev při relativně velkém dvorci kolem něj, kdy současně dojde k jeho zmenšení / provedeme změnu rozložení tkáně žlázy. Tuto operaci lze provádět jak bez, tak ev s augmentací prsou, ale není to rozhodně podmíka.
Co se týče Vaše druhé otázky, s ohledem na platnou legislativu EU, kterou potvrdil náš Nejvyšší soud v řijnu 2013, pokud nedojde u estetické operace prokazatelně k postupu “ non lege artis”, ale na druhou starnu není dosaženo požadovaného / domluveného / výsledku, je možné ze strany klientky odstoupení od smlouvy - to vše za předpokladu, že to proběhne do 2 let od operace - standardní reklamační doba.
S pozdarvem
PP

Související recenze a zkušenosti

Modelace prsou (Breast-lift) - Související videa

Doktor ve Vašem okolí