Botox a působení na srdce

Botox a působení na srdce

Joni  |  návštěvník  |  Praha
  • 54 odpovědí
  • 20 Likes
Botox a působení na srdce
. Po botoxu jsem měla bušení srdce a velmi rychlý tep, užívám vasocardin 25 a 25 mg. Trvalo to tak cca 4 hodiny po zákroku. Bolest hlavy, trpím na migrény.Také se mi trochu hůř polykalo, ale nic z toho mi navadio, jen ten vysoký tep. Má botox vliv na srdceční rytmus nebo šlo o náhodu? Lékařka říkala, že to vliv mít nemůže ( na zrychlený tep) , ale má mcitlivý nervový systém.. Jaký je váš názor? Botox bych rád ještě využila, ale za případné arytmie mi zase nestojí... Díky.
MUDr. Jaroslava Kačírková  |  Premium member  |  Otorinolaryngologie  |  Černošice
  • 628 odpovědí
  • 120 Likes
Místně podaný botox nemůže ovlivnit kardiovaskulární systém tedy ani zrychlení pulzu.Využívá se také léčebně k potlačení migreny.
MUDr.J.Kačírková Medilip
Joni  |  návštěvník  |  Praha
  • 54 odpovědí
  • 20 Likes
Děkuju. Snad ne. Někde píší léky na srdce jako kontraindikaci. Snad ani tedy aplikace do svalu. Ale někde se to uvádí. A cítila jsem to. I velkou migrénu jsem dostala.
  • 4249 odpovědí
  • 1177 Likes
Nikdy jsem nezažil komplikaci na botulotoxin tohoto typu.
Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,
Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí…
Joni  |  návštěvník  |  Praha
  • 54 odpovědí
  • 20 Likes
Vaše odpovědi považuji za velmi nekvalitní. Možná jste o botoxu nečetl a nemáte s ním velkou zkušenost. Mnoho lékařů na svých stránkách uvádí, že se nemá kombinovat s antiarytmiky a jinými léky. Bolesti hlavy jsou též častou reakcí na botox. A mnohé další reakce. Vliv (pozitivní) na migrény se zatím pouze zkoumá a to v souvislosti s aplikací do svalů, které stahují krční páteř, nikoli o obličeje.
MUDr. Táňa Andreasová  |  Basic member  |  Interní lékařství  |  Praha
  • 1599 odpovědí
  • 78 Likes
Dobrý den, v SPC u BOTOXU v nežádoucích účincích stojí: "Po podání přípravku BOTOX byly také hlášeny nežádoucí účinky, týkající se kardiovaskulárního systému, včetně arytmie a infarktu myokardu, některé s letálním koncem. Někteří z těchto pacientů měli rizikové predispozice včetně kardiovaskulárního onemocnění." Proto u vás další aplikace nedoporučuji.
S pozdravem

Související recenze a zkušenosti

Související indikace

Doktor ve Vašem okolí