Prasklý implantát - výměna - těhotenství

Monika návštěvník
  • 3 odpovědí

Prasklý implantát - výměna - těhotenství

Monika  |  Praha
  • 3 odpovědí
 |  Praha
Dobrý den,
Mám prasklý implantát, s tím že mi bylo doporučeno do půl roku výměna. S manželem se ale snažíme o druhé dítě a představa že po argumentaci musím rok čekat se nám moc nezamlouva. Je tady i varianta počkat na druhé těhotenství a pak jít na operací? Nebo je to risk kvůli již prasklemu implantátu?
Předem moc děkuji za odpověď.
Vzhledem k tomu , že v graviditě, po porodu a po odkojení dítěte se mohou prsa značně změnit , uvažte, zda nyní si nenecháte implantáty pouze odstranit bez náhrady , tím zamezíte dalšímu zhoršování situace v prsou při poškozeném implantátu , a až se situace na vašem hrudníku a ve vašem těle ustálí, podstoupíte další augmentaci . Vyřešíte současnou situaci , budete mít klid a pouhé odstranění implatátu vás ve vaší snaze o početí jistě neomezí .
Zdravím , Alena Schmoranzová

Zdravím Alena Schmoranzová
  • 676 odpovědí
  • 59 Likes
Prof. MUDr. Markéta Dušková CSc.  |  Plastická chirurgie, Praha
  • 676 odpovědí
  • 59 Likes
 |  Plastická chirurgie, Praha
co kdybyste si dala prasklé implantáty odstranit nyní, ale bez výměny ? asi se vám to nelíbí, ale ze zdravotního hlediska je to ten nejlepší postup, ..berte v úvahu, že musíte přečkat těhotenství, pak kojení, pak stabilizaci a teprve potom je možno operovat, během té doby může dojít k zánětu kolem prasklého implantátu- žláza v těhotenství a při laktaci je velice aktivní- a budete mít velké potíže v naprosto nevhodnou dobu, pokud byste se rozhodla pro výměnu teď, velmi pravděpodobně dojde ke zbytečnému urychlení nežádoucích reakcí na implantát v důsledku těhotenství, přeji hezký den prof dušková
Monika návštěvník
  • 3 odpovědí

Reakce na Prof. MUDr. Markéta Dušková CSc.

Monika  |  Praha
  • 3 odpovědí
 |  Praha
Dobrý den, moc Vám děkuji za názor. Ovšem představa že implantáty vyndám (moje 0 a po jednom kojeni) určitě nebudou vypadat, tak jak vypadaly. A otěhotnět se nám nemusí podařit třeba rok i déle. Vím že ze zdravotního hlediska to je nejlepší, ale pro mě je to ta poslední varianta.

Děkuji s pozdravem Monika
  • 136 odpovědí
  • 69 Likes

Reakce na Monika

Prim. MUDr. Alena Schmoranzová  |  Plastická chirurgie, Vysoké nad Jizerou, Vrchlabí
  • 136 odpovědí
  • 69 Likes
 |  Plastická chirurgie, Vysoké nad Jizerou, Vrchlabí
Vážená paní Moniko , jsem minimálně zaražena z vaší věty : ze zdravotního hlediska je to nejlepší, ale pro mně ta poslední varianta.
Pokud je pro vás vaše zdraví to poslední , na co myslíte , tak velmi hazardujete .

Zdravím , dr Schmoranzová
Monika návštěvník
  • 3 odpovědí

Reakce na Prim. MUDr. Alena Schmoranzová

Monika  |  Praha
  • 3 odpovědí
 |  Praha
Dobrý večer, samozřejmě že není zdravotní stav to poslední, ale radši bych zvolila jinou vatiantu.
Jsem už objednána na konzultaci. Tak věřím že s panem primáře vymyslíme nejlepší řešení.

Moc Vám všem děkuji za názory, vážím si toho.
  • 851 odpovědí
  • 79 Likes
  • 851 odpovědí
  • 79 Likes
Dobrý den, určitě bych na nic nečekal a věc neodkládal, prasklý implantát, pokud je to skutečně prokázáno se musí co nejdříve odstranit, lůžko vyčistit. Nechte si implantáty odstranit a po těhotenství v případě zájmu a potřeby si můžete nechat vložit nové, Čekat rok nemusíte, pokud se implantáty jen odstraní.
S pozdravem
MUDr. Pavel Hlava
www.laseresthetic.cz
Maruska návštěvník
Maruska  |  Praha
 |  Praha
Mony, běžte si ho vyměnit nebo vyndat co nejdřív :-( prasklý není sranda a jak sama píšete, než otěhotníte, než porodíte, než odkojíte nebo než se vám prsa srovnají...riskujete svoje zdraví i zdraví miminka :-(....ted jsem v nějaké diskuzi četla, že když se v těhotenství moc nepřibere, tak to takový vliv na změnu prsou s implantátem nemá. Tak si to nechejte vyměnit ty implantáty hned, ať máte nové a v pořádku....
  • 4975 odpovědí
  • 1029 Likes
MUDr. David Tomášek  |  Plastická chirurgie, Praha
  • 4975 odpovědí
  • 1029 Likes
 |  Plastická chirurgie, Praha
Dle mého názoru je jedno zda implantát vyměníte, nebo odstraníte. Hlavně jej dejte pryč. Opakovaně se mi stalo, že ívenka nadšená augmentací pak náhle časně otěhotněla. Nevnímnul jsem problém, že by to prsům uškodilo, nebo se to ke mně nedoneslo. Zarostlé kapsuly po extrakci implantátů by se mohly v druhé době špatně preparovat a prs se může i jinak tvarovat když po ukončení kojení dochází k atrofii žlázy. To pak implantát může pomoci při tvarování prsů.
To je můj názor.
Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,
Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí…
Monika návštěvník
  • 3 odpovědí

Reakce na MUDr. David Tomášek

Monika  |  Praha
  • 3 odpovědí
 |  Praha
Dobrý den, moc Vám děkuji i za jiný názor než jen implantát vyndat. Budu se snažit objednat v co nejkratší době a situaci řešit.
S pozdravem Monika
Doktor ve Vašem okolí