Potápění a augmentace

Sjuu101  |  návštěvník  |  Praha
  • 4 odpovědí
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, za jak dlouho po augmentaci je možné se vrátit k potápění s přístrojem (rekreačnímu, popř. technickému. Bude vadit používání suchého obleku. Děkuji za odpověď. Zuzana
MUDr. Tomáš Kydlíček Ph.D., MBA  |  Premium member  |  Plastická chirurgie  |  Plzeň
  • 47 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den,
já osobně bych doporučoval vyčkat 6 týdnů s ohledem na váhu výstroje a pak bych o trošku prodloužil dekompresní časy. V potápěčské medicíně je o tom sice jenom krátká zminka, ale mám za to,že správná.
Hezký den!
T.Kydlíček
Sjuu101  |  návštěvník  |  Praha
  • 4 odpovědí
Velice děkuji za odpověď. Informací k tomuto tématu je velice málo. Určitě počkám delší dobu. A začnu s bezdekompresními ponory. Zuzana
Prof. MUDr. Markéta Dušková CSc.  |  Premium member  |  Plastická chirurgie  |  Praha
  • 830 odpovědí
  • 152 Likes
jakákoliv podobná fyzická zátěž nejméně po 4 měsících, rozhodně je otázka zda vůbec při užití implantátů Lite, které obsahují plynové odlehčení.. přeji hezký den prof dušková
Sjuu101  |  návštěvník  |  Praha
  • 4 odpovědí
Děkuji za odpověď, implantáty mám značky mentor. B lite jsem pro jistotu nechtěla.
Zuzana
  • 5255 odpovědí
  • 1211 Likes
Zajímavá je připomínka prof. Duškové ohledně použití implantátů B Lite. Nepředpokládám, že výrobci uvažovali problematiku změn tlaků i když by měli zvláště s problémem vzletů. Výrobci tvrdí, že je materiál vlastně prosáklý silikon bublinkama. Při ponorech to nehraje roli tam je problém opačný, tedy se teoreticky prsa zmenšují. Tam by to vadit nemělo.
Dále se nepředpokládá, že byste ve výstroji chodila po lodi. Tedy Vás hodí do vody a tam se oblečete - myslím lahve, techniku, žaket a podobně. Nějaké zkušenosti mám. Potápím se (respektive potápěl jsem se) od roku 1974, tedy tu problematiku lehce znám, i když sucháč jsem si nikdy neoblékl. Tam si myslím, že problém už není vůbec žádný, protože dopouštíte tlak dovnitř. Musí se však počkat na vstřebání veškerého vzduchu z těla po operaci. Tedy preferuji těch uvedených 4-6 měsíců po výkonu. To myslím ponory pod 10 metrů, kdy začíná vnímnutelná expanse dutin komunikujících s vnějším prostředím.
Chce to asi nastudovat nějaké specialisty v potápěčské medicíně.
Drží palce a výsledek nám dejte vědět.
Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,
Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí…
Sjuu101  |  návštěvník  |  Praha
  • 4 odpovědí
Pane doktore, na vaši odpověď jsem čekala, neb vím, že jste byl potápěč. Jednou potápěč navždy potápěč. Počkám určitě 4 měsíce a pak zkusím bezdekompresní potápění s nitroxem. Má otázka ohledně suchého obleku byla především kvůli dopouštění suchého obleku, kde je napouštěcí ventil umístěn na hrudníku a přeci jen suchý oblek může na prsa tlačit.
Zatím jedinou informaci mám od Mudr. Františka Novomeského, který v publikaci Potápěčská medicína toto téma řeší.
Budu hledat více informací.
A určitě dám vědět.
Technické potápění, odložím na mnohem déle.
Děkuji Zuzana

Hezký den.

Reakce na Sjuu101

  • 5255 odpovědí
  • 1211 Likes
Díky za pěknou odpověď. Myslím, že ventil by neměl vadit protože při dopouštění se odtáhne od těla, ale budu se dobré to hlídat a především to na začátku vyzkoušet. S nitroxem nemám žádné zkušenosti, protože s ním se tehdy potápěl možná Custeau. I když dnes mám už Aladina, potápěl jsem se v době kdy jsme měli jeden mechanický dekompresmetr a to pro celý klub Svazarmu, takže jsme dělali hloubky bez něho a i bez žaketu. Zveřejněte prosím Vaše zkušenosti. Je to velice specifická ojedinělá záležitost.
Závidím Vám...
Zdraví Dr. Tomášek

Poraďte se s odborníkem v oboru Zvětšení prsou (Augmentace)

Související recenze a zkušenosti

Doktor ve Vašem okolí