Zeptejte se lékaře Vyřešte své pochybností!

Uložení implantátu u fitnessek - pod sval nebo pod zlazu?

Mara13 · Vytvořeno: 1. 8. 2013 · Aktualizováno: 12. 5. 2017

Dobry den, venuji se nekolik let bodyfitness, zvazuji augumentaci. Můj dotaz je, kam ulozit implantat? Mám dost vypracovane prsni svalstvo, s malým množstvím tuku. Velikost bych chtela tak 200-250ml. Trenuji poměrně těžce, bench-press, tlakové cviky na prsa atd. Děkuji.

6 odpovědí

Všechny odpovědi na tuto otázku jsou od skutečných lékařů
  • MUDr. David Tomášek

    MUDr. David Tomášek

    12. 5. 2017 ·

    2616 odpovědí

    Vždy je nutno situaci řešit osobně, po vyšetření. Nikdy Vám férovou odpověď bez vyšetření nikdo neumí dát přes internet.Na v české republice, slovensky napsaný bezejmenný příspěvek mohu reagovat jen tím, že subfasciální posice implantátu zvyšuje riziko většího krvácení po výkonu a tedy zvýšenou pravděpodobností vzniku pozdní kapsulace implantátu, pokud se krajina důrazně po operaci nedrénuje - ale to už je velmi specifická připomínka, která není moc pro klientku, aby si s tím dělala starosti...Určitě se obraťte s takovýmto problémem na ATESTOVANÉHO PLASTICKÉHO chirurga se zkušenostmi v této problematice. Ideální je investovat do konsultací na více pracovištích.
    Můžete se stavět také u nás.
    Na konsultaci se můžete objednat na 607990077, nebo na našem objednávkovém formuláři našeho webu - zavoláme pak sami.
    Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,
    Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí…

  • Brandeis Clinic by Lucie Kalinová

    Brandeis Clinic by Lucie Kalinová

    11. 5. 2017 ·

    19 odpovědí

    Dobrý deň,
    vo Vašom prípade sa mi zdá najrozumnejšie umiestnenie implantátu pod svalový 'obal' tzv. fasciu. Technika sa volá subfasciálna augmentácia a najmä u fitnesiek nespôsobuje neprirodzený pohyb implantátu pri napínaní prsného svalu, ale zároveň poskytuje jeho dostatočné krytie v hornom póle prsníka. V poslednom roku som augmentáciu do subfasciálnej úrovne robil cca u 10 pacientiek a výsledky sú výborné.
    S pozdravom

    www.brandeisclinic.cz

  • Klinika estetické medicíny Petra Clinic

    Klinika estetické medicíny Petra Clinic

    7. 8. 2013 ·

    279 odpovědí

    Dobrý den,

    Petra Clinic, Klinika estetické medicíny, Vám může nabídnout téměř neinvazivní zvětšení, vytvarování a zpevnění prsou pomocí výplně Aquafillingu. Díky této unikátní metodě dosahujeme krásných výsledků. Výsledky ošetření můžete shlédnout na: http://www.bezbolestna-liposukce.cz/aquafilling-zvetseni-prsou-omlazeni

    Mohu Vás pozvat na nezávaznou konzultaci? Tel: 603 55 11 66

    S pozdravem a přáním pěkného dne
    Petra Řehořková

  • MUDr. David Tomášek

    MUDr. David Tomášek

    4. 8. 2013 ·

    2616 odpovědí

    Operoval jsem za posledních 20 let co dělám augmentace prsů několik sportovkyň, dokonce i kulturistky. Vždy jsem vložil implantát pod sval. Ale fysiognomie je někdy nepříhodná a ve Vašem případě se z fotodokumentace zdá, že máte nízko uložené prsy, jste asi i po porodu a kojení a prsy byly před těhotenstvím i větší, neboť jsou prsy nyní povadlé. Nebo jste prudce následkem intensivního sportu pohubla. Vše je velice nepříhodné. Ale ve všem se mohu mýlit. Prsy jsou nízko uložené, asi i jemné a po augmentaci se může stát, že bude \"Váš materiál\" tedy vlastní žláza přepadávat přez implantát a tvořit hákovitá prsa. Nicméně já bych se klonil k augmentaci pod sval a počkal \" co to do roka udělá\". Pokud bude žláza přepadávat pak v druhé době plastiku. Okamžitou operaci lze vždy udělat hned, ale připravíte se o možnost, že to vyjde a prsy budou bypadat pěkně hnet po té prvé jen zvětšovací operaci. Při augmentai pod žlázu bude úhel nad prsem vzdy ostrý a prs nepřirozený. Velikost implantátu je nevýznamná, ale Vás názor na velikost ideální.Zdraví Dr. Tomášek 607990077www.plasticka-chirurgie-praha.cz

  • MUDr. Martin Paciorek

    MUDr. Martin Paciorek

    3. 8. 2013 ·

    16 odpovědí

    Dobrý den,
    nezbývá než plně souhlasit s výše uvedeným a velmi rozumným názorem. Augmentace většími implantáty zcela jistě je možná, ale myslím si, že by výsledek nesplnil Vaše očekávání. Modelace prsou s posunem dvorců více nahoru je tedy na místě. Umístění implantátů by pak bylo možné nad i pod sval. Nicméně toto je už vhodné probrat nad fotkama Vám podobných žen při konzultaci. S pozdravem Martin Paciorek

  • MUDr. Martin Molitor, Ph.D.

    MUDr. Martin Molitor, Ph.D.

    2. 8. 2013 ·

    128 odpovědí

    Dobrý den,

    dle přiložených fotografií jste velice štíhlá s minimem podkožního tuku a prsy jsou nejenom menší, ale i více pokleslé. Myslím, že ve Vašem případě pouhé zvětšení prsů není vhodné, zejméne pokud nechcete větší implantáty a bude nutná i modelace prsů.
    Jinak co se týče umístění implantátů, u aktivních žen, které sportují zejména v oblasti body buildingu apod se kloním k uložení implantátů pod žlázu, u hodně štíhlých to ale někdy není vhodné. Vše je ale potřeba podrobně probrat na konzultaci.

    S pozdravem

    M.Molitor
