Zeptejte se lékaře Vyřešte své pochybností!

Vložení implantátu pod žlázu x sval - výsledná velikost

tereza09 · Vytvořeno: 24 srp 2018 · Aktualizace: 27 srp 2018

Dobrý den, je pravda, že v případě vložení implantátu pod žlázu stačí méně ml než při vložení implantátu pod sval (ve snaze dosáhnout stejného efektu)? Je pravda, že sval implantát více stlačí a tím pádem je potřeba více ml? Děkuji za odpověď.

5 odpovědÍ

Všechny odpovědi na tuto otázku jsou od skutečných lékařů
  • MUDr. Helena Singerová

    Nejlepší odpověď
    25 srp 2018 ·

    96 odpovědÍ

    Dobrý den,
    není to tak jednoduché, jak píšete, záleží na celé řadě faktorů.
    Pozice implantátu je do značné míry závislá na velikosti a pevnosti prsou.
    Pokud jsou prsa malá a pevná, pak je vhodné implantát vložit pod sval a tím využít jeho objem k překrytí implantátu a získání lepšího tvaru prsou.
    Pokud jsou však prsa středně velká a povadlá, pak doporučuji vložit implantát pod žlázu. Touto pozicí se dostatečně vyplní prostor pod celou žlázou a dolní část žlázy nebude prázdná. Jestliže jsou prsa spadlá více, pak se nutné spojit zvětšení prsou s jeho modelací. Někdy stačí zvednou jen horní polovinu dvorce, což je tzv. areola lift, nebo je nutné zvednout prsní žlázu v celém rozsahu, pak jsou i jizvy rozsáhlejší a to kolem dvorce a pod dvorcem do kotvy. V tomto případě je vhodné i použít anatomický implantát, který má tvarovou paměť a tím i zlepší výsledný tvar prsou.
    Pokud by se implantát u povadlých prsou vložil pod sval, časem by mohl vzniknout "double bubble" efekt, což se projeví tím, že implantát je držen svalem nahoře a pod ním je dole přepadávající jakoby prázdná žláza.
    U spadlých a prázdných prsou lze implantát vložit pod sval i žlázu a to tak, že je vložen nahoře pod horní porci svalu a dole pod žlázu.
    Velikost implantátu, pokud chcete mít prsa přirozeně velká, je pak závislá na velikosti hrudníku a žlázy.
    Určitou dobu po operaci trvá stabilizace a hojení.
    S pozdravem
    MUDr. Helena Singerová
    Plastický chirurg
    Asklepion – Klinika a institut estetické medi

  • MUDr. Janka Točíková

    27 srp 2018 ·

    249 odpovědÍ

    Ano,vše je pravda.

  • MUDr. David Tomášek

    25 srp 2018 ·

    2605 odpovědÍ

    Já to nejraději reoperuji až rok po výkonu, může se to spravit, mějte ještě trpělivost než chodit hned na reoperaci... Vaše velikost a váha mi stejně nic neřekne, musí se to vidět..

  • MUDr. David Tomášek

    25 srp 2018 ·

    2605 odpovědÍ

    Záleží na tom jak jste veliká. Někdy 200 stačí k přirozenému projevu hrudníku. Je to opravdu individuální. Nicméně objemově augmentace pod a nad sval vychází později stejně. Sval se totiž přizpůsobí a prs je pod svalem pěknější. Hodnoťte prsa rok po operaci. Zdraví Dr. Tomášek

  • MUDr. Svatopluk Svoboda

    25 srp 2018 ·

    140 odpovědÍ

    Vážená paní - slečno,
    na to podle mého mínění neexistuje jednoznačná odpověď.
    Vložení implantátu " pod sval či pod žlázu" je vždy na rozhodnutí plastického chirurga a velmi záleží na jeho zkušenostech a také na mnoha jiných faktorech.
    Každá pacientka je jiná a umístění implantátu je tedy velmi individuelní.
    Já osobně svým pacientkám říkám, ať tuto záležitost vůbec neřeší.
    Umístím implantáty tam, kde udělají krásná prsa a jestli je to pod sval či pod žlázu není podle mého názoru vůbec podstatné, nejdůležitější je výsledek.
    Zdraví
    Dr Svoboda

Informace, které se objevují na Estheticon.cz, nemohou v žádném případě nahradit vztah mezi pacientem a lékařem. Estheticon.cz nepodporuje komerční produkty nebo služby.