Zdeformované jizvy po augmentaci - reoperace?

Zdeformované jizvy po augmentaci - reoperace?

Tesa  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 6 odpovědí
  • 2 Likes
Dobrý den, jsem po augmentaci prsou, mám 250 ml pod sval. Jizvy v podprsní rýze mě dost trápí. Ze začátku byly tenounké, jenže se mi špatně vstřebávalo šití a vylézalo ven, tím se jizvy dost zdeformovaly. Na základě doporučení chirurga, jsem čekala rok na dozrání (samozřejmě masírovala a mazala, používala silikonové pásky, ale nepomohlo) Byla jsem opět na konzultaci u operatéra a chtěla bych jizvy přešít bez vstřebatelného šití, aby rekace nebyla opět stejná. Prý to ale nelze a v podkoží opět použije vnitřní vstřebatelné šití a výsledek může být i horší. Netušila jsem, že by se opět muselo řezat až do podkoží. Ráda bych slyšela názor i dalších lékařů ohledně vstřebatelného šití, jestli je opravdu nutné jej použít, když reakce byla po operaci taková. Případně jiné léčebné procedury, která by mohla EFEKTIVNĚ pomoci. Děkuji
Janča  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
Nejsem lékař, ale toto mi přijde jak keloidní jizvy, které se nejčasněji dělají právě na hudníku a nikdo nezaručí, že z přešití nevniknou znovu keloidní jizvy.... aspon takto mi to dle fotky přijde...
Tesa  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 6 odpovědí
  • 2 Likes
Díky za reakci, ja po nikom žádnou záruku nechci, ale ráda bych slyšela názor odborníka na vstřebatelné šití, které se spatne vstřebávalo a "hledalo si cestu ven" podle mě dost přispělo ke konečnému vzhledu jizvy prave to.

Reakce na Tesa

Janča  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
bohužel sama jsem měla problém se vštřebatelným šitím.... a rozhodně nás je více....
Lenuška  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
Podkoží se šije jedině vstrebatelnym materiálem. Ono je to logické....
Tesa  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 6 odpovědí
  • 2 Likes
V chirurgii se přeci používají i nevstřebatelne stehy, nevím jestli na podkoží, ale povrchově ano... vzhledem k mé předchozí reakci,kdy je tělo nepřijalo a hledaly si cestu ven z jizvy mi přijde logické raději použít jiný šicí materiál a že i při vyřezání jizvy se opět musi až do podkoží?
Nerozumím tomu a proto se tady v diskuzi ptám odborníků (můj operatér mi bohužel nic nevysvětlil), kteří by mi mohli poradit a případně pomoct problem vyřešit...

Reakce na Tesa

Janča  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
já mám silnou reakci na jak vstřebatelné tak nevtřebatelné, jediná možnost je tkánove lepidlo ale je za příplatek a ne každá klinika má k dispozici... a do podkoží samodřejmě nevstřebatelné nelze... nebylo by jak je vytahnout.... a pokud má někdo sklon ke keloidním jizvám myslím, že je jedno čím je šito, pač většinou se tyto jizvy prostě udělají, také jsem měla problémy nemalé, ale tyto jizvy z toho opravdu nemám...
LIPOELASTIC  |  Premium member  |  Praha, Valašské Meziříčí
  • 16 odpovědí
  • 8 Likes
Dobrý den Teso,

na keloidní (vystouplné a silné) jizvy skvěle působí náplasti americké značky BIODERMIS, které jsou vyrobeny ze 100% silikonu. Pro perfektní výsledek je však potřeba používat silikonové produkty dlouhodobě a pravidelně (doporučená doba požívání je až 12 týdnů).
K náplastem je také možnost dokoupit doplňkové produkty k léčbě hrubých jizev jako je například silikonový gel (Xeragel) nebo balzám Pro-Sil.

Všechny výrobky pro péči o jizvy naleznete zde:
https://eshop.lipoelastic.cz/eshop/lecba-jizev

nebo nás kontaktujte na tel. čísle  5711... Zobrazit číslo 571116301  Telefon

S pozdravem a přáním krásného dne, Jitka z týmu LIPOELASTIC
Tesa  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 6 odpovědí
  • 2 Likes
Dobrý den, diky za reakci Vaše náplasti jsem používala cca tři měsíce a výsledek je přesto jaký je.

Reakce na Tesa

tynab  |  návštěvník  |  Praha
Na keloidní jizvy pomáhá injekční aplikace Diprophosu a potom laser. Sama chodím na odstraňování keloidní jizvy a výsledky jsou viditelné, i když je jizva stará 5 let. Určitě začněte s léčbou ale co nejdříve.

Reakce na tynab

Savannah f1  |  návštěvník  |  Jihomoravský kraj
Nevím,sama jsem podstoupila laser 20 krát a výsledek žádný
Hanka H.  |  návštěvník  |  Praha
Obávám se, že vám nepřinesu dobré zprávy. Keloidní jizvy jsou bohužel nevyzpytatelné. Mi se takto hojily i rány, které nebyly nijak hluboké, s šitím i bez. Není to problém toho, že by tělo vytlačovalo nitě jak se domníváte, vaše tělo se jen špatně hojí.

Myslím, že v některých případem zaberou kortikoidy (např u rhinoplastiky), ale nevím zda-li je to možné u prsou. Jediné co mohu za sebe doporučit a co mi osobně pomáhá, je tlaková masáž s olejem - já mám paradoxně nejlepší výsledky s olivovým či avokádovým. Jemně přitlačím prstem na "délku", pak pustím. Je velmi důležité při keloidních jizvách vyhnout se jakémukoliv dráždění - pozor na kostice u podprsenky, neškrábat, moc ani nemasírovat krouživými pohyby.

Laser a podobné zákroky jsou taktéž dosti riskantní. Může dojít k výraznému zhoršení. Nejsem sice doktor, mám jen vystudovanou kosmetičku, ale problém kůže jsme se učily hodně do podrobna. A jelikož sama mám sklony ke keloidním jizvám, něco o tom vím. Posílám fotky svých jizev, mám téměř 5 měsíců po operaci prsou a stále ještě mohou bohužel dorůst. Ale obě máme řez pod prsem, takže se to časem schová. Já z tohoto důvodu nevolila řez bradavkou. Dále posílám fotku kotníku, jizva není pěkná, ale byla ještě víc do keloidu než u vás. Opet tlakové masáže a co nejmenší dráždění.
LuciC  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 4 odpovědí
  • 1 Like
Ahoj holky, sice to mám vyzkoušené na jizvy po laparoskopiich, ale také jsem měla keloidni a doporučili mi Strataderm a světě div se. I starou jizvu mi to zesvetlilo a zjemnilo :) myslím, ze stojí za vyzkoušení :) hlavně mám těch jizev několik na stejném místě.
Související recenze a zkušenosti
Rychlé hojení po zvětšení prsou
Zvětšení prsou (Augmentace)
  Spokojený/á
Hezký den! Velmi ráda bych se podělila o mé pocity! V březnu jsem podstoupila augmentaci prsou na klinice Leticia. Jsem velmi ráda, že jsem měla tak štastnou ruku při výběru . Pan doktor i tým byl... Více 
Motiva ergonomix pro ženy sportovkyně
Zvětšení prsou (Augmentace)
  Spokojený/á
Časy, kdy jsem měla sice malá, ale pevná prsa ukončila dvě těhotenství a kojení. Zdálo se mi, že to manželovi nikterak nevadí, nicméně, když jsem vyjádřila přání s tím něco udělat, obdržela jsem ke... Více 

Související videa

Doktor ve Vašem okolí