Omlouvám se asi za zvláštní dotaz..Je mi 36 let a začínám uvažovat o miniliftingu.Může mi někdo říci kudy vedou jizvy hlavně při dolním vypnutí podbradku a tváří? A ten zvláštní dotaz-na jedné diskusi jsem se dočetla, že jedna slečná má zájem o protažení očí do více ,,japonského,,stylu..Prý je má moc kulaté a radši by měla tvar očí ,,mandlového typu..Prý jí to někde nabídli s tím, že se vypne kůže právě v rovině očí směrem do vlasové části..Ale ty jizvy pak tedy asi musí být viditelné?Máte někdo zkušenost i s takovýmto přáním a jak se toho dá docílit?Jsem z Prahy..A otázka mandlových očí mě docela zaujala..Vás asi pobaví, že? :-) Hezký večer a děkuji za odpovědi..
Vážená paní,
jste poměrně dosti mladá na operaci v oblasti obličeje, i když - každý jsme nějaký... Ve Vašem případě je nezbytné konzultační vyšetření, při kterém zhodnotíme stupeň "stárnutí" Vašeho obličeje a stanovíme optimální operační postup. Může jít o klasickou operaci, endoskopickou operaci nebo laserovou operaci. Těch možností je více. Ohledně tvaru očí- ano, jisté úpravy tvaru očních štěrbin či pozice zevních očních koutků je možno provést. Ale i v tomto případě je nezbytná konzultace. Ke konzultaci se mnou se můžete na klinice Medicom VIP objednat
Srdečně Vás zdravím,
prim. MUDr. Vlastimil Víšek, CSc., plastický chirurg.

Dobrý den, souhlasím s kolegou Vrbickým, že jizvy při miniliftingu, ale i norm. face liftingu jsou kolem ušního boltce. Otázka změny tvaru očí dle mého tak jednoduchá a běžná není. Buďte velmi opatrná na případná jednoduchá a bezproblémová řešení. dr.Paděra
Při miniliftu (MACS-lift) vedou jizvy jen před boltcema ve vlasaté části spánkové krajiny.Zvednutí zevních očních koutků (mandlové oči) je běžný plastický výkon,i když ho lze provést různými technikami.Více se můžete dozvědět při konzultaci u některého zkušeného plastického chirurga.
s pozdravem Dr. Vrbický
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.