Aspirin 100 Mommy Makeover

Car5
5. 6. 2025 · Poslední odpověď: 6. 6. 2025

Dotaz: Mommy Makeover a 360° liposukce při užívání ASS 100 – operuje někdo i pod vlivem léků na ředění krve?

Dobrý den,

plánuji takzvané Mommy Makeover, které zahrnuje abdominoplastiku (plastiku břicha) a operaci prsou. Zároveň mám zájem o 360° liposukci.

Můj ošetřující lékař mě v tomto procesu odborně doprovází a klinika neurochirurgie a neuroradiologie již udělila souhlas s plánovaným zákrokem.

Důležitou okolností však je, že trvale užívám lék ASS 100 (na ředění krve), který podle doporučení lékařů nesmím vysadit.

Jsem jinak zdravá, sportovně aktivní, mám výborné krevní výsledky, stejně jako nálezy na srdci a hrudníku.

Otázka: Provádí někdo zkušení plastičtí chirurgové nebo kliniky tyto zákroky i při trvalém užívání ASS 100? Existují v takovém případě nějaké alternativy nebo specifická opatření?

Předem děkuji za odbornou odpověď nebo doporučení.

S pozdravem

Reklama

odpověď (1)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Dobrý den,

nedovedu si představit, že by byl někdo ochoten provést takto náročnou trojkombinaci při užívání salicylátů. Riziko krvácivých komplikací a z
toho plynoucích dalších komplikací bych považoval za extrémní.

S pozdravem

MUDr. Ivo Menšík

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi
Zeptejte se lékaře