Zapomenuté stehy

Uzivatel
10. 2. 2008 · Poslední odpověď: 14. 2. 2008

Vážení páni doktoři, jsem 3 týdny po augmentaci(řez bradavkou) a před pár dny mi začali 3 zbylé stroupky mírně hnisat a tak mi sousedka (byvalá zdrav. sestra) objevila a vytáhla postupně 1. dlouhý steh cca 5 cm (přes noc jsem přiložila dezinfekci a ranka se krásně zatáhla) a včera z dalšího místa z druhého prsu opět jiný steh 0,5cm a z třetího místa cítila opět něco tvrdého,ale to už bylo na mě moc, tak říkala, že se na to podívá opět zítra. Můj operatér ordinuje pouze v PÁ! a to by prý nebylo dobré tak dlouho čekat.. Mimochodem v podpaží po drénu mi sám můj operatér už jeden zapomenutý steh po mém upozornění na hnisání vytáhl.(týden po operaci) Chci se prosím zeptat jestli není toto zanícení a zapomenutí stehu nějak nebezpečné? A je to obvyklé zapomenout 4 stehy po jednom zákroku? Děkuji vám za odpověď.

Reklama

odpovědi (2)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Nejlepší odpověď· 11. 2. 2008

Dobrý den.Podle toho ,co popisujete se nejedná o zapomenuté stehy,nýbrž o stehy vstřebatelné,které bohužel čas od času mají tendenci se vyklubat ránou ven,což je doprovázeno kapkou serozní sekrece.Je potřeba steh odstranit a na dané místo dát obklad třeba s betadinem.Můžete být klidná,nejedná se o nijak závažný problém.A na závěr ještě jedno doporučení.O všech problémech informujte nejprve svého operatéra.S pozdravem,MUDr.Libor Polák

3 adresy v Jihomoravský kraj, Moravskoslezský kraj...
Plastický chirurg
14. 2. 2008

Pokud jsou stehy pod stroupky, pak opravdu nejsou vždy vidět a také ne vždy je vhodné je třeba vytahovat. Není to žádná tragedie. Mnoho stehů je dnes i rozpustných a nechávají se schválně. Mohou ale i přesto, že jsou rozpustné dělat tyto problémy. Vůbec nic se neděje,udělala jste vše správně , vše další rešte s plnou důvěrou se svým operatérem. Zdravím MUDr.Lucák,Ostrava

Praha
Plastický chirurg
Reklama

Najít další otázky

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi
Zeptejte se lékaře