Zvětšení prsou (Augmentace) Video otázka - doporučujeme
Přelévání implantátu Julie260 · Včera

Dobrý den, mám menší dotaz. Jsem skoro 2 měsíce po augmentaci, 260 ml pod sval. Už jsem začala i trochu cvičit (protahovat se a cvičit především dolní část těla + mám na sobě radši 2 podprsenky). Chtěla jsem se zeptat, zda je možné přelévaní implantátu? Už se mi asi třikrát stalo, že se mi dolní část implantátu „zmenšila” a naopak se „zvětšila” horší část. Když se to stalo poprvé, byla jsem s přítelem a samozřejmě jsme spolu spali, ale měla jsme na sobě elastickou pooperační podprsenku. Celá uděšená jsem kontaktovala svého operatéra. Během toho dne prso „splasklo” a mělo svou normální podobu. Druhý den jsem šla na kontrolu a vše v pořádku. Nejdřív jsem si myslela, ze by mohlo jít o přetočení implantátu, ale to operatér vyloučil. Když se mi to stalo zase, tak jsem právě cvičila. Pak si zalezla do vany a prsa byla opět v pořádku. Proto mě napadlo, jestli je možné to přelití. Že by se ten gel dostal do vrcholu samotného implantátu. Implantáty mám od značky Srion s duálním gelem. Jinak mě vůbec nic nebolí, tak přemýšlím, co by to mohlo být... Děkuji

Zatím žádné odpovědi

Dobrý den, mám 170cm/57kg, ráda bych prsa malá, na hrudníku plná, představovala bych si cca béčka (na sizeru se mi libila velikost kulatý Mentor 250). Jeden doktor mi doporučil kulaté, druhý doktor kapky... Z toho, co jsem vykoukala z internetu, se mi líbí víc kulaté, ale bojim se, že budu mit hrudník plochý a prso bude dole. Nechci mit na hrudniku „rozřízlé pomeranče", ale stejně tak nechci mít nic nic a najednou prso dole. Vzdálenost bradavky a klíční kosti 19bilat, šíře prsu 11 cm, vzdálenost bradavky a podprsni rýhy vpravo 5,vlevo 5,5. Budu ráda za každou radu, nápad, typ implantátu. Děkuji

Dobrý den, souhlasím, též doporučuji zvolit anatomické implantáty. Vhodná velikost se zvolí na osobní konzultaci. S pozdravem MUDr. Issam Al Awa Klinika YES VISAGE

5 odpovědÍ číst dál
Planovaná operace sutura Wui · 27. 11. 2020

Dobry den, rada bych se Vas zeptala na váš nazor. Jsem nyni 5 tydnu po augmentaci. Byly mi dany implantaty kulate menthor 295 ml pod sval. Vse se vyvijelo dobře, az na to, ze po celou dobu rekonvascence me trochu zlobilo jedno prso, nic hrozneho - jen jsem porad mela pocit, jako by mi sesedalo dolu a bylo bolestivejsi. Minuly tyden jsem byla na kontrole po 4 tydnech a stezovala jsem si, ze me prso trochu zlobi, lekar mi rekl, ze je vse v poradku. Pred 4 dny jsem diky zrcatku zpozorovala, ze se mi rozjela jizva a implantat prosvita, prso ma jiny tvar nez druhe, jakoby mi seda dolu, zadne bolesti ani znamky zanetu udajne nemam. Jdu pristi stredu na suturu a bojim se do te doby, aby se kuze neztencila tak, ze to nepujde treba presit atd. Muzete mi rict vas nazor? Co mohu ocekavat po suture nebo se to deje bezne a bude vse v pořádku?

Zatím žádné odpovědi

Prosím o radu. Rozhodla jsem se pro augumentaci prsou. Po konzultaci s lékařem mi bylo řečeno, že mám tuberozní prsa a jedno prso menší. Augumentace bude bez bez modelace, ale lékař řekl, že aby se srovnala asymetrie, dostanu do každého prsu jinou značku implantátu. Mám obavy jak budou prsa vypadat časem, aby např. jedno nebylo tvrdší nebo jiné tvarově. Prosím o názor, zda je toto běžný postup mít v jednom prsu značku Mentor a v druhém jinou. Děkuji za Vaše odpovědi

Dobrý den, lékař pravděpodobně myslel jiný objem implantátu nikoliv značku. V případě zájmu s Vámi rádi prokonzultujeme na osobní a nezávazné konzultaci. S pozdravem MUDr. Issam Al Awa Klinika YES VISAGE

3 odpovědi číst dál

Dobrý den, mám velmi krátce anatomické implantáty Mentor 255 ml (168 cm, 52 kg) Prsa původně menší, mírně pokleslé jedničky, tj spíše půlky. Operace i rekonvalescence probíhá v pořádku, s velikostí ale nejsem spokojená, požadovala jsem prsa č. 3 a s panem doktorem jsme na konzultaci byli dohodnuti na 295 ml, prioritou pro obě strany byl přirozený výsledek, a že se o velikosti definitivně rozhodne na sále. Vložení menšího implantátu mi pan Dr. odůvodnil, že by to mě již bylo moc (což je subjektivní) a pak také, že při vyzkoušení 275 ml byla již vidět hrana implantátu. Jinde na konzultaci jsem nebyla. Můj dotaz zní, lze v mém případě uvažovat o reaugmentaci větším implantatem nebo při mé konstituci nemůžu docílit prsou č. 3. Vím, že pokud chce někdo opravdu velká prsa, musí se postupně ve více krocích. A zde jsem četla doporučení Dr. při druhém zvětšení použít o 50-80 ml větší implantáty, z jakého důvodu? Docílí se tím stejné nebo vzhledem k vytahané kůži a kapse na implantát vlastně stejné velikosti? Četla a viděla jsem několik fotografií 2.augmentace a ženy vždy doporučovaly min. o 200 ml větší implantáty, jinak že rozdíl není téměř viditelný. Tomu moc nerozumim, ale u mne došlo ke zvětšení prsou tak o 1,5 velikosti, tudíž to vychází na cca 400 ml implantát, když bych chtěla docílit normálních trojek? Můj poslední dotaz, po jaké době je nejbezpečnější znovu jít na operaci ze zdravotního hlediska. Někdo uvádí rok, někdo 6 měsíců.Jsou větší rizika při druhé operaci? Moc dekuji za odpověď.

Milá Barboro, rozdíly v objemu implantátů se možná zdají velké, ale ve skutečnosti jde o jednotky milimetrů, co se týče profilu a poloměru. Vše záleží i na dostatku tkáně a její elasticitě. U velmi štíhlých pacientek, které si přejí objemnější implantáty, je někdy vhodnější zvolit umístění implantátu pod sval anebo doplnit chybějící objem, např. p ... číst dál

3 odpovědi číst dál

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, byla jsem na dvou konzultacích ohledně augmentace prsou. Ale na první konzultaci mi řekli, že doporučujou pod sval a na spodní část pod žlázu. Na druhé mi doporučili, že v žádném případě pod sval, že pod žlázu:( Ráda bych se poradila, alespoň podle fotky... děkuji za odpověď

Dobrý den, bez fotografie a vyšetření se nelze vyjádřit. Objednejte se na osobní konzultaci. S pozdravem MUDr. Issam Al Awa Klinika YES VISAGE

3 odpovědi číst dál
Padání vlasů po augmentaci MichaelaM · 19. 10. 2020

Dobrý den, jsem třetí týden po augmentaci a začaly mi šíleně padat vlasy, i s kořínky. Je možné, že toto způsobila narkóza + stres, nebo je to například reakce těla na nepřijetí implantátů, když je však vše ostatní v pořádku? Mám se obávat, nebo se to upraví samo? Stává se to? Prosím o jakoukoliv radu, jsem zoufalá. S pozdravem, Michaela.

Dobrý den, souhlasím s kolegyní. S pozdravem MUDr. Tereza Gabryšová Klinika YES VISAGE

2 odpovědi číst dál
Pohyb implantátu po augmentaci Veronikasss · 26. 10. 2020

Dobrý večer, měla bych dotaz, vím, že většinou automaticky odkazujete na operatéra, ale k němu jdu až v listopadu, což to bude 2 měsíce od operace. Před čtyřmi týdny jsme byla na augmentaci prsou, mám v jednom prsu 400 ml a v druhém 375 ml kulatých implantátů značky Mentor pod sval, jelikož byla asymetrie vykojených prsou, byla zvolena rozdílná velikost. Měřím 178 cm, pod prsy 78 cm. Už 14 dní mám při předklonu většího prsa s menším implantátem pocit, jakoby se mi buď posunul nebo “přelil” implantát při tomto pohybu, je to dosti nepříjemné. Myslíte, že se implantát stále usazuje? A tento jev se změní, nebo že je moc velká kapsa a implantát tam jakoby lítá? Nevím, jak to popsat. Prso je jinak tvarově hezké, nebolí, už i dost změklo, ale ten pocit mi prostě vadí. Moc děkuji za jakoukoliv informaci.

Dobrý den, doporučuji zkonzultovat se svým operatérem. Implantát se pár měsíců usazuje. S pozdravem MUDr. Issam Al Awa Klinika YES VISAGE

2 odpovědi číst dál

Dobrý den, měla bych velký zájem o augmentaci. Bohužel mám cystu na štítné žláze a lékaři mi hrozí odstraněním poloviny, nebo celé žlázy. Je toto kontraindikace pro provedení augmentace. Budu se muset s mým snem rozloučit, pokud mi bude štítnatý žláza odstraněna? Děkuji za odpověď

Dobrý den, zákrok lze provést i v tomto případě. Doporučuji podstoupit osobní konzultaci s lékařem. Můžete se stavit také u nás na Klinice YES VISAGE, kde Vám rádi pomůžeme. S pozdravem MUDr. Issam Al Awa Klinika YES VISAGE

3 odpovědi číst dál