Zvětšení prsou Video otázka - doporučujeme

Dobrý den, v 4/21 jsem byla na augmentaci prsů, byl mi vložen impl. Mentor 245ml střední profil pod sval. Asi po 2 měsících jsem si všimla, že se levé prso deformuje, když zatnu prsní sval (mám velmi štíhlou postavu a úzký hrudník). Byla jsem na konzultaci u svého operatéra, který mi řekl, že to je normální, že implantát přirostl ke svalu a pokud bych chtěla, dal by se během krátkého zákroku sval od implantátu uvolnit. Nicméně není jistota, že by se toto nestalo znovu. Ráda bych touto cestou požádala i ostatní lékaře o jejich zkušenosti s výsledky tohoto problému po reoperaci. Zvažuji, zda má smysl oprava nebo “naučit se s tím žít”. Je podle vašeho názoru i nějaká jiná možnost, jak problém zmírnit(napr. masáže? Děkuji.

Zatím žádné odpovědi

Zdravím. Měla jsem implantáty na hrudníku umístěny moc nízko. Nedalo se tak ani pohodlně nosit podprsenku a vypadalo to hodně hloupě a nepřirozeně a dekolt byl prázdný. Rozhodla jsem se pro vyjmutí implantátu, protože už byla prsa reoperovaná kvůli spadnutí obou implantátů po primoperaci. Doktor mi řekl, že prsa budou vypadat tak jako původní (měla jsem implantáty tři roky). Ptala jsem se jej na to, zda vyoperuje i vazivovou kapsu, protože v zahraničí na to velmi upozorňují, že se to musí dělat, ale doktor říkal, že toto obecně vůbec není třeba a vytáhne jen implantáty. Teď po roce mám levé prso zdeformované. Na straně, kde mi doktor udělal podprsní řez ještě níž než na druhé, prso vypadá takto (obrázek). Okraj druhého je také v jednom místě sesunutý níže, ale jelikož tam je řez, kterým se vkládal implantát, udělán o 1 cm výš, tak prso si zachovává docela ještě kulatý tvar. Moje otázka zní: Je možné, že prsům brání k návratu do původního stavu právě ona vazivová kapsa, která stále drží tvar směrem k nízko umístěnému implantátu? Pokud ne, v čem může být problém? U ostatních žen jsem u všech po vyjmutí viděla prsa krásně a ostře vyrýsována nad řez. Já mám ten obrys prsa neostrý, ztrácí se. Samozřejmě budu za chvíli kontaktovat mého operátora. Ale říct mi může cokoli, proto bych chtěla znát různé názory/hypotézy/zkušenosti. Děkuji moc.

Dobrý den, vyjmutí kapsuly, pokud není větší nebo výrazná, většinou není zcela nutné, navíc výkon s vyjmutím kapsuly je komplikovanější, náročnější a s vyšším rizikem komplikací. Příčina, proč je u vás vzhled prsou se dá těžko jdenoznačně určit, kapsula může ale nemusí být příčinou. Jen těžko se dá zjistit pravá příčina současného stavu zejména u ... číst dál

1 odpověď číst dál
Augmentace modelace a spaní na boku alen6171587 · 21. 7. 2021

Dobrý den Jsem 5 týdnů po augmentaci a modelaci prsou, dvorcem a vertikální řez dolů. Levé prso zcela zhojené,pravé zlobí mléčná žláza a tak si to našlo cestu ven dvorcem. (Doktor odvádí famózní péči ) lze s tímto problémem spát alespoň chvíli na boku,na zdravé straně,prso nebolí ? Mnohokrát děkuji za odpověď

Dobrý den to je hlavně otázka na Vašeho operatéra, který zná průběh hojení, jak probíhala operace a také jaký má režim. Já osobně měsíc po operaci již povoluji spaní na boku ale s podprsenkou a také ne celou noc, jenom si trochu ulevit. na jedné a druhé straně a co nejvíce ale spát na zádech. Také, pokud se pravé prso hůře hojí, pak je lepší si chv ... číst dál

5 odpovědí číst dál

Dobrý den, prosím o odpověď na otázku, která mě již nějaký čas znepokojuje. V pravém prsu cítím při jakémkoli pohybu jakoby vrzání nebo něco jako "vzduchovou bublinu", která tam jezdí (nevím přesně, jak to popsat). Není to bolestivé, ale je to dosti nepříjemné. Myslela jsem, že to přejde časem, ale je to už 4 měsíce od operace a při pohybu to stále cítím. Neměla bych si zajít pro jistotu na sono? Přejde to nebo to budu takto cítit už napořád? Je to normální pocit a musím si na něj zvyknout? V levém prsu nic takového nepociťuji. Ještě dodám, že pravý implantát více "jezdí" ve vytvořeném prostoru, než levý. Mám anatomické implantáty Polytech Opticon 335ml. Moc děkuji za odpověď.

Vážená slečno, podle Vaší zprávy se domnívám, že jde o nepříjemný subjektivní pocit. Bublinu vzduchu v dutině kolem implantátu po 4 měsících určitě nemáte . Pocit je, možná, vyvolán malými pohyby implantátu v dutině. Určitě byste se měla poradit se svým operatérem a myšlenka diagnostiky sonografickým vyšetřením je velmi správná, doporučuji. Srdečn ... číst dál

3 odpovědi číst dál
Viditelné šití v jizvě Gweiny · 24. 6. 2021

Dobrý den. Jsem 5měs.po augmentaci vidím v řezu vnitřní šití-bílý křížek napříč místo pouze jizvy "čáry".vše zhojeno.nemam přestat s tlak.masážemi příp.méně tlačit?může to být tím, že mi na jizvě leží šev podprsenky? Děkuji.

Dobrý den, podkožní stehy by neměly být vidět. Ale musela bych to vidět, takto se to špatně hodnotí. dr.Musilová

3 odpovědi číst dál
otok levého prsu 6 let od operace Katka123456 · 12. 6. 2021

Dobrý den, mám implantáty Polytech cca 250 ml pod svalem a včera ráno jsem se probudila s bolestí a zpozorovala výrazný otok levého prsu. Nijak sem nesportovala. Může to být třeba jen třeba přeležením? Dnes si radši beru pooperační podprsenku a po víkendu se objednám na sono, ale zajímalo by mne, zda se něco takového může běžně z ničeho nic stát. (ps - ještě den předtím sem měla nepohodlnou podprsenku, díky za odpověď)

Zatím žádné odpovědi
Po augmentaci každé prso jiné Tetelana · 9. 6. 2021

Dobrý den, jsem 8 týdnů od op augmentaci prsou. Můj základ volné uši vel C (jedno prso nepatrně větší). Můj doktor zvolil Motivu ergonomix 315ml s tím, ze lehkou asymetrii vyrovná řezem pod prsem a bez modelace. Bohužel prsa ve výsledku jsou každé úplně jiné. Mé pravé prso je posazené o dost níže jak levé a bohužel levé prso má jiný tvar jakoby je širší než to pravé a i bradavka ujíždí. Když jsem na to dr upozornila, řekl, ze to tak udělal úmyslně a usadil do levého prsu implantát o něco výše aby vyrovnal lehkou nerovnost prsou. Přijde mi, ze takto prsa po augmentaci vypadat nemají a je to špatně odvedená práce doktora. Doktor nepřizná, že udělal něco špatně a tvrdí, ze prsa vypadají vpořádku. Prosím o Vaše názory a jaká jsou příp. řešení k vyrovnání prsou aby byla stejná. Dekuji moc za odpovědi a zkušenosti 🙏

Dobrý den, na finální zhodnocení je ještě brzy, tvar se může ještě měnit. Buďte trpělivá. Případně se pak domluvit s operatérem na dalším postupu. S pozdravem MUDr. Martin Molitor Klinika YES VISAGE

2 odpovědi číst dál

Dobrý den. Jsem 8týdnů od op a pod prsem pod jizvou se mi udělaly bouličky. Zřejmě jsou to vnitřní stehy (při doteku cítím maslicky) a jakoby se derou ven. Je to dost bolestivé a nemůžu se toho dotknout, natož mít prso v podprsence. Myslím, ze by to mohla být reakce těla na cizí těleso nebo pochybení dr? Tukové to není, při doteku cítím šití. Mám to týden, ale tím, že to tolik nebolelo, neřešila jsem, ale teď s tím prsem nemůžu fungovat. Dekuji za rady, zkušenosti.

Dobrý den, souhlasím s kolegou. Lze případně i odstranit. Buďte trpělivá. S pozdravem MUDr. Martin Molitor Klinika YES VISAGE

2 odpovědi číst dál