Liposukce Video otázka - doporučujeme

Dlouhodobě cvičím, jsem se svojí postavou spokojená, nicméně stále mi zůstává problematická partie - břicho, přemýšlím tedy o liposukci, přičemž bych se ráda vyhla klasické metodě s 6 týdenní rekonvalescencí. Prosím tedy o radu, jaká méně invazivní metoda je k odstranění tuku nejefektivnější? (např. ultrazvuková liposukce či laserová slimlipo?)

Dobrý den, po liposukci je nutné nosit po dobu asi 6 týdnů elastické kompresivní prádlo, první 2-3 týdny proto, aby se vstřebaly otoky a modřiny a další týdny proto, aby tkáně po odsátí tuku změkly. To také uspíšíte pomocí tlakových masáží a válečkování. Velmi efektivní metoda liposukce je využití kombinace - tumescentí liposukce, odsátí mikrovib ... číst dál

4 odpovědi číst dál
Odtučnění paty u nohou SentinelDeenee · Dnes

Je možné zmenšit/odtučnit paty u nohou? Přítel má tlusté paty, proto má problémy s nasazováním a sundaváním ponožek. Samozřejmě i s kupováním a nošením bot.

Dobrý den, spíše se s tímto problémem obraťte na ortopeda. S pozdravem MUDr. Helena Singerová

1 odpověď číst dál
Nerovnosti, hrboly po liposukci Melody2021 · 5. 5. 2021

Dobrý den, cca před 25 lety jsem podstoupila liposukci madel lásky obou nohou v celkové narkoze ,ale vznikly mi tam prohlubně a po delší době i hrboly, které jsou doteď bolestivé a nevypadá to pěkně.. Zkoušela jsem na zlepšení podtlakové masáže ,kryolipolýzu ,laser a výsledek nula. Prosím o radu co s tím. S pozdravem Iva Kocourková Plzeň

Dobrý den, nerovnosti lze vyřešit. Doporučuji osobní konzultaci a vyšetření. S pozdravem MUDr. Andrea Musilová Klinika YES VISAGE

2 odpovědi číst dál
anonymous790060

Dobrý den, jsem diabetička 1. typu a chtěla bych podstoupit liposukci břicha. Prosím, na kterém pracovišti byste mě přijali? Ideálně Moravskoslezský kraj. Zatím jsem nenašla pracoviště, kde by mě přijali k zákroku s diagnozou diabetu 1. typu. Mám senzor k dlouhodobému monitoringu glykemie. Děkuji

Zatím žádné odpovědi
Koňská mast po liposukci Bonduleb · 13. 4. 2021

Dobrý den, jsem 5 týdnů po liposukci břicha v CA, poslední 2 týdny jsem mazala Liotonem, největší otoky už zmizely, ale samozřejmě nějaké stále ještě jsou. Četla jsem na netu, že je vhodné mazat koňskou mastí, že vyhladí i nějaké nerovnosti, tak bych se chtěla zeptat odborníků na názor, zda je opravdu vhodné ji používat a případně zda raději hřejivou nebo chladivou. Také by mě zajímalo, zda je v pořádku, že břicho je už relativně ploché, ale mám stále docela velký otok ve spodní části břicha, např. mi ještě nedovolí úplný předklon apod.- bude se ještě vstřebávat, i když příští týden už odložím kompresní prádlo? Děkuji

Dobrý den, pokud jsou již otoky a modřinky vstřebané, pak již můžete masírovat a válečkovat operované oblasti. Jizevnaté tkáně změknout rychleji. Většinu otok se vstřebává déle v dolních partiích, to je běžné. Masáže se lépe provádějí přes elastické kompresivní prádlo, mají větší intenzitu, protože elastické prádlo dobře komprimuje a masáže pak js ... číst dál

1 odpověď číst dál
Liposukce versus kojení Lenina1 · 14. 4. 2021

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, proč není možné podstoupit tumescentni liposukci v lokální anestezii při kojení? Co přesně je překážkou a co se vylučuje do mléka? Je možné ji podstoupit při vynechání kojení například na 24 hodin? Neboli jak dlouho poté není možné kojit? Děkuji

Dobrý den, souhlasím, není pro Vás vhodné když kojíte. S pozdravem MUDr. Tomáš Paduch Klinika YES VISAGE

2 odpovědi číst dál
estelle
Kulatý a baculaty obličej Estelle · 8. 4. 2021

Dobrý den, je mi 51 let a potřebovala zestihlit kulatý a baculaty obličej, jaké existují možnosti? Dekuji

Dobrý den, v tomto případě existují metody neinvazivní, jako je např. injekční lipolýza (rozpuštění) případných tukových polštářků, nebo cílená aplikace botulotoxinu do určitých obličejových svalů. Dále pak možnosti plasticko-chirurgické. Vhodný postup pro Vás vybere lékař na osobní konzultaci. S pozdravem MUDr. Eva Müllerová Klinika Yes V ... číst dál

1 odpověď číst dál

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně časového rozestupu od liposukcí. Nedávno jsem podstoupila liposukci vnitřních stehen a měla bych ještě zájem o liposukci podbradku. Zajímá mě, jaký časový rozestup musím mít mezi těmito dvěma zákroky a kdy teoreticky mohu podstoupit lipo podbradku. Děkuji.

Dobrý den, záleží na tom, jak rozsáhlou operaci jste podstoupila, další operaci obvykle můžete postoupit za půl roku, pokud budete mít krevní obraz v mezích normy. S pozdravem MUDr. Helena Singerová Plastická chirurgie, Praha

3 odpovědi číst dál
Liposukce břicha a paží Anonym11 · 16. 2. 2021

Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala, absolvovala jsem liposukci břicha a paží s následným přesunem do hýždí, jelikož jsem si přála mít větší zadek, bylo mi sděleno, že pokud si budu držte stejnou váhu, (moje váha byla vždy 52 kg, váha se mi celý život nemění) že mi postava zůstane stejná, bohužel i když jsem pořád držela stejnou váhu, začaly se mi „zatučňovat" moje štíhlé nohy stehna a lýtka, na které jsem byla vždy celý život pyšná a vždy jsem je měla bez tuku, začala jsem to pozorovat až rok po liposukci, rok zůstaly stejné, zkusila jsem nyní zhubnout na váhu 49 a stejně na nich tuk mám, jsem z toho nešťastná, kdybych to věděla, ponechám si raději tloustnutí do břicha. Jak je to možné? Co jsem udělala špatně? Mám zhubnout na 47 kg? Abych na nich neměla tuk jako dříve? Budu jak anorektička. Přijde mi, že ten tuk, který se předtím mohl usazovat v tom břiše a rukou nyní míří jen do nohou, takže stačí jen kilo, které se předtím rozprostřelo po celém těle, měřím se každý den metrem, úbytek 1 kg se mi zmenší lýtka o 1 cm

MUDr. Jana Bartošková

MUDr. Jana Bartošková

Nejlepší odpověď

Dobrý den, na toto je těžká odpověď. Většinou to tak je, že pokud si držíte váhu, je vše v pořádku. Věkem a hormonálními změnami či nemocemi může docházet k otokům dolních končetin. Chtělo by to více informací. S pozdravem, MUDr. Jana Bartošková

1 odpověď číst dál