Pozdní zapouzdřený serom po liposukci

LuMa09
21. 7. 2025 · Poslední odpověď: 21. 7. 2025

Dobrý den, 2 měsíce po liposukci břicha se mi udělala malá boule na pravé straně. Kvalifikováno jako serom, pí. doktorka tvrdila, že je tak malý, že se vstřebá, nedala žádné další doporučení a do té doby se serom zapouzdřil. Dle názoru sonografa, se serom měl pravidelně sledovat, k zapouzdření prý začíná docházet už po měsíci. zanendbala podle vás lékařka péči. Jak nyní problém vyřešit ? Je zdě někdo, kdo by mi pomohl? K původní lékařce jsem pro její laxní přístup absolutně ztratila důvěru. Šla jsem na konzultaci jinam a lékař mi tvrdil, že serom samostatně vyndat nepůjde a doporučil mi abdominoplastiku. Jsem z toho zoufalá, kvůli tak malému seromu nechci mít rozřezané celé břicho. Nyní jsem 10 měsíců po operaci. Hledám někoho, kdo by byl ochotný mi pomoci.

Reklama

odpověď (1)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Dobrý den, pokud máte opouzdřenou dutinu s tekutinou, lze ji určitě punktovat. Nejlépe za kontroly ultrazvukem. Po opakovaných punkcích by se měla dutina citelně zmenšit až téměř zaniknout.

S pozdravem MUDr. Ivo Menšík, vedoucí lékař Body kliniky Brno

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi
Zeptejte se lékaře