Odstranění znamének Video otázka - doporučujeme

Dobrý večer, u konečníku mám kožní výrůstek velký cca 1 cm. Při návštěvě proktologie mi lékař řekl, že by to neřešil. Mě to ale vadí, jak po stránce hygieny, tak po stránce psychické. Chci si nechat výrůstek odstranit. Jaké jsou tedy možnosti? Děkuji

Dobrý den, výrůstek lze určitě odstranit - laser, elektrokauter, excize. V případě zájmu se můžete na nás s důvěrou obrátit, provedeme optimální metodu řešení. MUDr. Radek Pavlíček ved. lékař

5 odpovědÍ číst dál
adel6184560
Odstranění znaménka na obličeji adel6184560 · 21. 10. 2020

Dobrý den, jmenuji se Adéla a je mi 18 let. A mám na obličeji znaménko,které mi strašně překáží, úplně ve všem, je to můj komlex, kterého se potřebuji zbavit. Pořád nosím vlasy přes jednu stranu obličeje a už to dál nechci snášet. Byla jsem na konzultaci na klinice Yes Visage, kde jsem nedostala jasnou odpověď, jedna paní doktorka mi řekla, že to půjde odstranit laserem a druhá, že by do toho nešla. Jenomže, já už nevím, co dělat. Ráda bych dostala jasnou odpověď na to, jak. A hlavně co nejrychleji. Zde přikládám detailnejší fotku. Děkuji.

Dobrý den Adélo, dle fotky se zřejmě jedná o pigmentový névus (vidím další i v okolí), tato znaménka by se měla řešit pouze klasickým chirurgickým zákrokem s následným histologickým vyšetřením, odstranění laserem provádět nedoporučuji, nelze při této metodě provést histologii, což je důležité, navíc po laseru zůstane určitě pigmentace, která může ... číst dál

5 odpovědÍ číst dál
Odstranění Montgomeryho žlázek andrejka532 · 27. 10. 2020

Dobrý den, mám dotaz, nevím kam směrovat, ale týká se problému velmi výrazných tzn. Montgomeryho žlázek, mám jich v každém dvorci cca 15 hodně vystouplých a je to značně neestetické, dá se s tím něco udělat, alespoň aby nebyly tak výrazné? Předem děkuji za odpovědi.

dobrý den, dá se toodstranit například laserem, ale totot bych dělal spíše až budete mít ukončenou reprodukci (nebudete již mít dítě). Žlázky mají funkci při kojení

1 odpověď číst dál
michaela909398
Granulom na rtu - odstranění bez jizvy? Michaela909398 · 18. 5. 2020

Dobrý den, je možné odstranit granulom ze rtové části jinak než chirurgicky? Nebo tak, aby nevznikla velká jizva? Nikomu se do toho nechce a jediný kdo by to odstranil, ale chirurgicky, s vidinou větší jizvy je stomatochirurg, který mě ale upozornil na značné zmenšení rtu a jizvu až 1cm pod ret. Dodám ještě ze jsem ve 34tt a granulom se mi objevil před měsícem a během chvíle velmi narostl. Předem děkuji za odpověď

Dobrý den, chirurgické odstranění je nutné a doporučuji s tím neotálet. Jizva bude zcela určitě.

5 odpovědÍ číst dál
sabina885500
Znaménko (od narozeni) pod okem Sabina885500 · 5. 3. 2020

Dobrý den. Již jsem byla na 2 konzultacích (kožní lékař a chirurg) doptat se na odstranění znaménka. Dle dermatoložky je znaménko ,,zdravé" a 1x za rok ke sledování. Nevidí důvod k odstranění, není si ani jistá jestli by to vůbec šlo a laserem pry určite ne, jelikoz je to blizko oka a pry jsou ty vrozene znamenka do nekolika vrstev hluboko ze by hrozila depigmentace. Kontaktovala jsem po mailu celkem 5 pražských pracovišť -odpověděli 2. z toho jen 1 poskytlo nějakou informaci co očekávat. Vy jako lékař/ka byste se do takového zákroku pustil, pokud by to vadilo jen ,,na duši"? Jakou techniku spíše volit? V případě chirurgického odstranění- šlo by na jizvě zapracovat laserem? Jedná se o dítě (5let) je to tedy lepší odložit ať už kvůli bolesti tak i kvůli růstu?( Do kolika let asi?) V případě chirurgického odstranění by byla lokální anesteziologie? Je šance, že jizva by byla malá a po laseru téměř k nerozeznání? Vůbec nevím, kam se konkrétně obrátit, protože recenze jsou různé a hlavne na velké plastiky na prsa, lipo a abdomioplastiku...

Dobrý den, doporučuji též jen sledovat, vzhledem k věku dítěte. S pozdravem MUDr. Milan Junášek www.yesvisage.cz

4 odpovědi číst dál
vargova848402
Výrůstek na prsním dvorci vargova848402 · 27. 11. 2019

Dobrý deň.neviete mi poradiť čo to môže byt na dvorci pri bradavke? Mám to tam už cca 2 roky.Chodím na pravidelné sono prsníkov,vsetko je ok...Objavilo sa mi to pri prvom tehotenstve a mám to tam stále.Teraz pri druhom tehu sa to trochu zvätcilo.Nie je to bolestive,ani citlive na dotyk.Nesvrbí.Dakujem za odpoveď

Dobrý den, ano, též musím souhlasit s kolegou, radiofrekvence nebo laser výrůstek odstraní. S pozdravem MUDr. Tereza Gabryšová www.yesvisage.cz

3 odpovědi číst dál
ina340790

Na kořeni nosu se mi vytvořil bazaliom s postupnou progresí, vel. cca 8 mm v barvě kůže s cévní injekcí. Po návštěvě lékaře na ORL, kam mě doporučil kožní lékař mi bylo sděleno, že se tato rezistence musí odstranit chirurgicky i s okolní zdravou tkání a bude se provádět excize s plastikou. Bez jakékoliv konzultace, bez osobního přístupu mě lékař objednal k zákroku cca za měsíc s následnou hospitalizací. Nemám k němu důvěru, nechoval se profesionálně, nepodal mi žádné bližší informace o zákroku, jsem z toho zmatená a jelikož se jedná o obličej, nemám v úmyslu si nechat provádět tento zákrok lékařem na ORL, o jehož praxi, ani o něm nemám žádné informace. Vlastně ani nevím, kdo by měl zákrok provádět. Zřejmě náhodný lékař, který bude mít operační den. Nemám v žádném případě v úmyslu za takových okolností a bez informací tady zákrok podstoupit. Chci se zeptat, jak je tento výkon náročný, co obnáší, zdali by ho neměl provádět plastický chirurg a zdali je možno zákrok provést přes pojišťovnu. Zákrok má být proveden v LA. Případně radu, na koho se obrátit v Ostravě. Děkuji za informaci. Ina

P.S. Je trochu zvláštní, že Vás kožní lékař poslal s klinicky zřejmě poměrně jasným bazaliomem na kořeni nosu k ORL lékaři, asi k tomu má nějaké důvody. Posunutí k plastickému chirurgovi je ale logičtější. Ještě jednou příjemný den, Koutná

2 odpovědi číst dál
jplusm
Odstranění milií pod okem jplusm · 3. 7. 2019

Dobrý den, chtěl bych si nechat odstranit milie (viz foto). Na druhé straně je to plus minus stejné. 1. Je lepší shánět někoho, kdo to dělá jehlou nebo spíše laserem? 2. Případně nějaký tip, kde to dělají v Praze? 3. Jak to vychází cenově? (zhruba, řádově) Děkuji

Dobrý den, souhlasím, odstranit lze laserem. S pozdravem MUDr. Tereza Gabryšová www.yesvisage.cz

5 odpovědÍ číst dál