Poranění nervu při pořezání prstu

JakubKubik
3. 12. 2021 · Poslední odpověď: 14. 12. 2021

Dobrý den,

toto pondělí (29. 11.) jsem se pořezal na ukazováčku pravé ruky o rozbitou sklenici. Rána poměrně dost krvácela, a proto jsem se rozhodl zajet na pohotovost nejbližší nemocnice (FNKV), kde mi rána byla ošetřena. Již od momentu poranění ovšem nemám cit v jedné polovině posledního článku ukazováčku, což při vyšetření na amb. plastické chirurgie FNKV pan doktor pravděpodobně přeslechl a nijak se k tomu nevyjádřil.

Cit v polovině posledního článku stále nemám a mám podezření, že se mi podařilo při pořezání poškodit/přerušit nerv, který se v místě poranění nachází. Za kým bych měl s tímto problémem zajít?

Děkuji!

S přáním hezkého dne,

Jakub Kubík

Reklama

odpovědi (3)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Hezký den.

Prostějov
Plastický chirurg

Dobrý den.Snížená kožní citlivost po poranění článků prstů je poměrně častá,souvisí s poraněním drobných senzitivnich nervu.Většinou se s odstupem času spontánně upraví.Pokud není omezení hybnosti,lze vyčkat,případně přidat podpůrné vitamíny skupiny B(B komplex forte,hořčík).Pokud budou potíže přetrvávat více než 3 měsíce,pak bych se obrátil na ošetřující pracoviště.Hezký den

Prostějov
Plastický chirurg

Vážený pane, obraťte se zpět na kliniku a ještě jednou se nechte vyšetřit. Domnívám se, že by se ještě stihla revize té rány a pomocí optiky by snad šlo přerušené nervové pahýly sešít. Nelze však zaručit, že i po patřičném ošetření se senzitivita na periferii obnoví /tahle věta se týká i ošetření stavu těsně po úraze/.
Držím Vám palce, prim. Dr. V. Víšek, CSc., CAN Clinic.

Praha
Plastický chirurg, Intimní chirurg
Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Syndrom karpálního tunelu
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 21. 8. 2015

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi
Zeptejte se lékaře