1 / 4

Klepnutím na obrázek jej zobrazíte v plném rozsahu

Hypertrofická nebo keloidni jizva

DenisaVr
Včera · Poslední odpověď: Včera

Dobrý den, v prosinci 2024 jsem byla na operaci hallux valgus miniinvazivně. Po operaci se mi na noze vytvořila nevzhledná jizva. Mám na noze celkem čtyři jizvy, o všechny jsem se starala stejně, ty tři jsou ok a jen ta jedna je ošklivá. Je to už sedm měsíců od operace a jizva se vůbec nemění, je vystouplá a velmi rudá, nezmenšuje se. Nebolí a nesvrbi. Obávám se, že to je hypertroficka nebo keloidni jizva ( úplně to nepoznám). U nás v rodině nikdo keloidni jizvy nemá, moje jizva to je první, tak nemohu soudit. Mohu poprosit, zda z fotek poznáte o jakou jizvu se jedná a jak jí co nejlépe léčit, hlavně aby nebyla tak rudá a nebyla tolik vidět. Předem děkuji za odpověď a přeji krásný zbytek dne.

Reklama

odpověď (1)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Dobrý den, vypadá to na keloid. Dá se do toho aplikovat diprophos nebo depomedrol (kortikoidy), jizva splaskne a zesvětlá. Někdy je potřeba více aplikací (2-3).

S pozdravem MUDr. Zimovčáková, Body klinika Brno

Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Chirurgie ruky
1 odpověď, nejnovější odpověď: 19. 5. 2023
Plexr
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 21. 9. 2018
Korekce jizev
1 odpověď, nejnovější odpověď: 29. 11. 2012
Labioplastika
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 24. 10. 2023
Operace horních víček
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 9. 11. 2022
Korekce jizev
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 31. 12. 2021
Korekce jizev
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 13. 6. 2023
Kryolipolýza
1 odpověď, nejnovější odpověď: 1. 7. 2013
Laserová dermatologie
1 odpověď, nejnovější odpověď: 19. 7. 2022
Odstranění jizev laserem
1 odpověď, nejnovější odpověď: 19. 7. 2022

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi
Zeptejte se lékaře