Dobrý den, v prosinci 2024 jsem byla na operaci hallux valgus miniinvazivně. Po operaci se mi na noze vytvořila nevzhledná jizva. Mám na noze celkem čtyři jizvy, o všechny jsem se starala stejně, ty tři jsou ok a jen ta jedna je ošklivá. Je to už sedm měsíců od operace a jizva se vůbec nemění, je vystouplá a velmi rudá, nezmenšuje se. Nebolí a nesvrbi. Obávám se, že to je hypertroficka nebo keloidni jizva ( úplně to nepoznám). U nás v rodině nikdo keloidni jizvy nemá, moje jizva to je první, tak nemohu soudit. Mohu poprosit, zda z fotek poznáte o jakou jizvu se jedná a jak jí co nejlépe léčit, hlavně aby nebyla tak rudá a nebyla tolik vidět. Předem děkuji za odpověď a přeji krásný zbytek dne.
Dobrý den, vypadá to na keloid. Dá se do toho aplikovat diprophos nebo depomedrol (kortikoidy), jizva splaskne a zesvětlá. Někdy je potřeba více aplikací (2-3).
S pozdravem MUDr. Zimovčáková, Body klinika Brno
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.