Klepnutím na obrázek jej zobrazíte v plném rozsahu

Nedoléhající horní víčko 4 měsíce po blefaroplastice.

Len239
19. 7. 2025 · Poslední odpověď: 21. 7. 2025

Dobrý den,

Jsem cca 4 měsíce po blefaroplastice horních víček a teď jsem si s hrůzou všimla, že mi jedno víčko úplně nedoléhá. Zavřít ho dokážu vědomě a silou, ale jakmile se oko uvolní (např. při spánku nebo relaxaci), víčko vyjede o pár milimetrů nahoru a oko zůstane částečně otevřené. Jsem z toho dost vyděšená a nechápu, jak to, že jsem si toho všimla až teď.

Otoky už nemám, ale mám pocit, že mi bylo odstraněno až příliš kůže a už prostě "není co by povolilo". Máte někdo podobnou zkušenost? Je možné, že i po několika měsících se víčko ještě „srovná“, nebo to znamená nutnost další korekce? A hlavně jak se tohle dá spravit? Už pár dní mě to psychicky odrovnává, protože mám strach z možných následků. Budu moc vděčná za jakékoliv rady nebo sdílené zkušenosti.

Reklama

odpověď (1)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

22. 7. 2025

Dobrý den,

víčko se dokáže lehce pootevřít i bez jakéhokoliv operačního zákroku. Určitě není důvod k panice. Kůže je elastická struktura a dokáže se časem "vytahat". Například po modelaci prsou, kdy pacientka chce, aby
prsy zůstaly pevné a co nejvíce nahoře, vždy dochází ke spontánnímu prověšení a poklesu. Podobně se chovají i víčka, proto pacientky přicházejí i ke druhé operaci po cca 10-15 letech. Cíleně si víčko masírujte tahem dolů, cíleně silově zavírejte oči. Čtyři měsíce po výkonu se toho ještě spousta dá změnit.

S pozdravem

MUDr. Ivo Menšík, vedoucí lékař Body kliniky Brno

Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Operace horních víček
1 odpověď, nejnovější odpověď: 7. 10. 2024
Operace horních víček
5 odpovědí, nejnovější odpověď: 25. 3. 2017
Operace horních víček
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 1. 8. 2023
Operace očních víček
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 14. 6. 2023
Operace očních víček
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 6. 4. 2009
Operace očních víček
6 odpovědí, nejnovější odpověď: 15. 2. 2015
Operace horních víček
7 odpovědí, nejnovější odpověď: 11. 7. 2019
Operace horních víček
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 23. 5. 2018
Operace očních víček
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 6. 7. 2021
Operace očních víček
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 29. 6. 2007

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi
Zeptejte se lékaře