Klepnutím na obrázek jej zobrazíte v plném rozsahu

Nedoléhající horní víčko 4 měsíce po blefaroplastice.

Len239
19. 7. 2025 · Poslední odpověď: 21. 7. 2025

Dobrý den,

Jsem cca 4 měsíce po blefaroplastice horních víček a teď jsem si s hrůzou všimla, že mi jedno víčko úplně nedoléhá. Zavřít ho dokážu vědomě a silou, ale jakmile se oko uvolní (např. při spánku nebo relaxaci), víčko vyjede o pár milimetrů nahoru a oko zůstane částečně otevřené. Jsem z toho dost vyděšená a nechápu, jak to, že jsem si toho všimla až teď.

Otoky už nemám, ale mám pocit, že mi bylo odstraněno až příliš kůže a už prostě "není co by povolilo". Máte někdo podobnou zkušenost? Je možné, že i po několika měsících se víčko ještě „srovná“, nebo to znamená nutnost další korekce? A hlavně jak se tohle dá spravit? Už pár dní mě to psychicky odrovnává, protože mám strach z možných následků. Budu moc vděčná za jakékoliv rady nebo sdílené zkušenosti.

Reklama

odpověď (1)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Dobrý den,

víčko se dokáže lehce pootevřít i bez jakéhokoliv operačního zákroku. Určitě není důvod k panice. Kůže je elastická struktura a dokáže se časem "vytahat". Například po modelaci prsou, kdy pacientka chce, aby
prsy zůstaly pevné a co nejvíce nahoře, vždy dochází ke spontánnímu prověšení a poklesu. Podobně se chovají i víčka, proto pacientky přicházejí i ke druhé operaci po cca 10-15 letech. Cíleně si víčko masírujte tahem dolů, cíleně silově zavírejte oči. Čtyři měsíce po výkonu se toho ještě spousta dá změnit.

S pozdravem

MUDr. Ivo Menšík, vedoucí lékař Body kliniky Brno

Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Operace horních víček
1 odpověď, nejnovější odpověď: 7. 10. 2024
Operace horních víček
5 odpovědí, nejnovější odpověď: 25. 3. 2017
Operace horních víček
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 1. 8. 2023
Operace očních víček
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 14. 6. 2023
Operace očních víček
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 6. 4. 2009
Operace očních víček
6 odpovědí, nejnovější odpověď: 15. 2. 2015
Operace horních víček
7 odpovědí, nejnovější odpověď: 11. 7. 2019
Operace horních víček
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 24. 5. 2018
Operace očních víček
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 6. 7. 2021
Operace očních víček
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 29. 6. 2007

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi
Zeptejte se lékaře