Dobrý den,
Jsem cca 4 měsíce po blefaroplastice horních víček a teď jsem si s hrůzou všimla, že mi jedno víčko úplně nedoléhá. Zavřít ho dokážu vědomě a silou, ale jakmile se oko uvolní (např. při spánku nebo relaxaci), víčko vyjede o pár milimetrů nahoru a oko zůstane částečně otevřené. Jsem z toho dost vyděšená a nechápu, jak to, že jsem si toho všimla až teď.
Otoky už nemám, ale mám pocit, že mi bylo odstraněno až příliš kůže a už prostě "není co by povolilo". Máte někdo podobnou zkušenost? Je možné, že i po několika měsících se víčko ještě „srovná“, nebo to znamená nutnost další korekce? A hlavně jak se tohle dá spravit? Už pár dní mě to psychicky odrovnává, protože mám strach z možných následků. Budu moc vděčná za jakékoliv rady nebo sdílené zkušenosti.
Dobrý den,
víčko se dokáže lehce pootevřít i bez jakéhokoliv operačního zákroku. Určitě není důvod k panice. Kůže je elastická struktura a dokáže se časem "vytahat". Například po modelaci prsou, kdy pacientka chce, aby
prsy zůstaly pevné a co nejvíce nahoře, vždy dochází ke spontánnímu prověšení a poklesu. Podobně se chovají i víčka, proto pacientky přicházejí i ke druhé operaci po cca 10-15 letech. Cíleně si víčko masírujte tahem dolů, cíleně silově zavírejte oči. Čtyři měsíce po výkonu se toho ještě spousta dá změnit.
S pozdravem
MUDr. Ivo Menšík, vedoucí lékař Body kliniky Brno
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.