Dobry den, obracím se na Vás s dotazem ohledně možné komplikace v oblasti prsu, kde mám implantát (pod svalem) - cca 5 let.
Před týdnem jsem si při cvičení natahla prsní sval a následně jsem absolvovala terapii u fyzioterapeutky. V rámci ošetření mi nejprve aplikovala laser a následně navrhla i použití rázové vlny. Upozornila jsem ji, že mám prsní implantáty pod svalem, a ptala jsem se, zda to nepředstavuje problém. Odpověděla mi, že to vadit nebude. Rázovou vlnu aplikovala na horní hrudník i v oblasti, kde je implantát usazen.
Až zpětně, když jsem si o tématu více četla, jsem narazila na informace, které mě znejistěly – konkrétně ohledně možného podráždění okolí implantátu nebo rizika kapsulární kontraktury.
Oblast je více citlivá, tak bych ráda znala Váš názor: • Je v této situaci důvod k obavám? • Může aplikace rázové vlny v této oblasti způsobit podráždění nebo riziko kapsulární kontraktury? • Na co si mám dát pozor, případně co by byly varovné signály?
Děkuji Vám moc za Váš čas a odpověď.
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.