Dobrý den, zajímalo by mě, jak je možné, že po augumentaci prsou zůstane asymetrie, když operatér použije při výkonu sizer? Jsem po reoperaci 3 měsíce, stále doufám, že se prsa srovnají, ale z výsledku jsem mírně řečeno rozpačitá. Svoje prsa jsem neměla žádná, tudíž naprosto stejná. Po první augumentaci jsem měla v levém prsu kapsulaci, takže reoperace, časem větší implantáty a pak ještě jednou zvětšení. Levé prso mě stále zlobilo, časem získalo takový lehký patvar, zespoda bylo placatější a pusobilo menším dojmem. Nyní /30 let od první operace/ jsem se rozhodla implantáty vyměnit, doufala jsem, že naposledy v životě.. Těsně před operací mi operatér sdělil, že do toho "menšího" prsa dá implatát o 50 ml větší. Upozornovala jsem ho, že svoje původní prsa jsem měla stejná, že se jedná určitě jen o deformaci imlantátu, on mě uklidnil, že použije sizer a prsa budou zase stejná.. Takže výsledek je, že mám pro změnu to pravé prso menší. Mohu doufat i po třech měsících, že si to levé, ted větší prso sedne a rozdíl se vyrovná? Je větší hlavně v horní části, takže v plavkách hodně viditelné. Představa další operace s tím, že si doplatím do pravého prsa větší implantát mě děsí. Jinak musím uznat, že prsa jsou moc hezká a nebýt té rozdílné velikosti, byla bych spokojená. Děkuji za názory..
Dobrý den,
na vaši otázku se nedá jednoduše odpovědět. Ve vašem příběhu je mnoho proměnných, reoperace, kapsulární kontraktura, apod. Bez fotodokumentace
se ani nelze vyjádřit k míře asymetrie. Velikostní symetrie může být vnímána velmi subjektivně, I já mám pacientky, u kterých vnímáme velikost prsou dokonce zcela opačně!
S pozdravem
MUDr. Ivo Menšík, Ph.D.
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.