Získejte až 25 000 Kč zpět za Váš zákrok

Každý měsíc máte šanci vyhrát.
Uložte si fakturu a zúčastněte se!

Zúčastněte se

Nějaké novinky? Podělte se s naší komunitou o svůj pokrok

21. 3. 2019 · Aktualizováno: 10. 10. 2023

Vytoužená prsa - detailní popis operace prsou

Stojí to za to
Průměrná cena: 69.000 Kč

O lékaři

Havířov
Hodnocení:
Vytoužená prsa - detailní popis operace prsou
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?

Jsem maminka dvou malých dětí (2,5 a 4 roky) a jelikož jsem nebyla po absolvovaných těhotenstvích a kojení spokojena s velikostí svého poprsí, podstoupila jsem před 10 dny augmentaci prsou u pana primáře Paciorka na klinice Primed v Havířově, a i když je ještě brzy na hodnocení finálního vzhledu poprsí, neboť prsa si budou ještě sedat, měknout a trochu se měnit, jsem již nyní s výsledkem moc spokojena. Co se týče samotné operace, byly mi vloženy anatomické implantáty značky Mentor, 350 ml, pod sval. Bezprostředně po operaci mne velmi trápily nevolnosti z narkózy a velké bolesti celého hrudníku (hrudník byl stáhnutý obvazy, špatně se mi dýchalo, dreny také nebyly nic příjemného, ale to k tomu hold patří). Jsem si jistá, že kdybych neměla nevolnosti (samotné zvracení 1 den, nevolnosti trvaly 3 dny) a nevyzvrátila veškeré léky proti bolesti, bylo by to celkem v pohodě. Druhý den mi obvazy sundali, což byla veliká úleva a nasadili kompresní podprsenku a stahovací pás. Dreny se vytahovali třetí den, což také tělu dost ulevilo. Bolesti, které bylo dle mého názoru nezbytné tlumit analgetiky, jsem měla asi týden, jakmile začaly opadávat otoky, bolesti ustoupily. Dosud mám ještě menší otoky i modřiny (viz foto), ale každým dnem je to lepší. Jelikož by mě děti nenechali doma “v klidu”, nastěhovala jsem se na týden po operaci k rodičům a opravdu jsem odpočívala. Bohužel jsem nepatřila k čiperkám, co hned byly schopné chodit na procházky, neboť já první procházku (cca půl hodinovou) absolvovala po 5 dnech od operace a stejně jsem z ní byla úplně hotová. Nyní již funguji i s dětmi s menšími omezeními (nenosím je ani nezvedám, ruce nedávám nad hlavu ani za sebe, což kvůli bolestem stejně nejde) celkem normálně. Na spaní na zádech jsem si již celkem zvykla a kromě toho stahovacího pásu (budu jej mít 4 týdny), jehož nošení není bolestivé, ale spíš nepříjemné, se cítím dobře. S panem primářem jsem byla velice spokojena, je to velice milý, zábavný a charismatický muž, který má opravdu zlaté ručičky a navíc z něj vyzařuje takový klid, že jsem se operace vůbec nebála, takže jej vřele doporučuji.

32

Komentářů (32)

Baro, když píšete tak v detailu, tak mi odpustíte určitě ještě otázku,že?:)<br />
<br />
Zajímá mě, jak probíhala samotná konzultace s panem doktorem? Jestli jste na sebe měli čas, byla jste načtená dopředu, nebo spíše jste řešila dotazy až s panem doktorem? Podle čeho jste vybrala velikost, tvar a značku implatátu - máte anatomické implantáty značky Mentor, 350 ml. Proč anatomy, proč mentor? Velikost odpovídá vaší představě, byli jste na ní dohodnuti předem?
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
Dobrý den, konzultace u pana primáře Paciorka nebyla mou první konzultací ohledně zvětšení mého poprsí, ale navštívila jsem již na jaře loňského roku jiného plastického chirurga v Ostravě, jehož přístup na konzultaci mě ale nepřesvědčil, neřekl mi vesměs nic, proto jsem se vrhla na pročítání informací jak o samotném průběhu operace, možných komplikací a rizik, ale hlavně pooperačních omezeních, z nichž jsem měla největší obavu, aby děti z mého rozhodnutí podstoupit operaci, příliš nestrádali. V listopadu jsem byla na konzultaci u pana Paciorka a jeho klidné vystupování, sebejistota a hlavně realné vysvětlení, co mohu po operaci očekávat, jak co se týče vzhledu prsou i době rekonvalescence mě přesvědčily, že on je tou pravou volbou. Těžko se to vysvětluje, ale měla jsem z něj takový pocit, že to prostě nemůže dopadnout špatně ??‍♀️ . Na konzultaci se mi plně věnoval, na všechny dotazy mi odpověděl, nespěchal. Pár týdnů po konzultaci jsem mu poslala opravdu dlouhý email s několika dalšími dotazy a do druhého dne mi na všechny odpověděl a psal, ať se ptám na cokoli mě napadne. Mým požadavkem byly přirozeně vypadající prsa (bez viditelných oblouků na vrchní části prsou) proto jsme zvolili anatomy. Chtěla jsem značku Motiva nebo Mentor, pan primář pracuje s implantáty Mentor, takže proto Mentory. Velikost jsem já původně chtěla do 300 ml, ale při podrobném poměření hrudníku před operací, zohlednění množství tkáně na prsou, pan primář navrhnul 325-350 ml, aby se vyplnila i horní část poprsí a nebyla tam propadlina a já mu v tomto dala volnou ruku. Velikost je zatím větší, než jsem si představovala, ne nijak zásadně, ale mám ještě částečné otoky, prsa nejsou usazená a hlavně jsou ještě docela tvrdá, což ve mně pocitově vyvolává dojem větších prsou. Jinak s tvarem i vzhledem jsem spokojena ? . Vidím, že jsem napsala opět román ? , ale kdybyste měla ještě nějaký dotaz, klidně napište.
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
Báro, takové romány jsou balzám na duši. Všechno, co jste napsala je z rukou někoho, kdo si tím prošel, kdo jiný by sem měl takhle psát. Proč jste si předvybrala implatáty Mentor a Motiva - na trhu je jich tolik....co bylo rozhodující?
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
Paní Barborko muzu se zeptat na cenu?? Byla jsem na konzultaci dnes v Brne,také značka i objem stejný,tak bych jen porovnala cenu?! Prosím...a jinak krasne prsa a děkujeme za “Roman” ?
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
Jeeee já už to vidím ??
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
Popravdě jsem nezkoumala, jaké všechny značky na trhu jsou dostupné, ale z různých diskuzí a článků jsem si vypsala ty, které patřily mezi nejoblíbenější a nejčastěji používané (Mentor, Motiva, Pollytech, Eurosilicone, Nagor). Poté jsem se dívala, jaké záruky, který výrobce poskytuje, zejména v souvislosti s kapsulární kontrakturou či rapturou, což je asi největší obava všech žen, které mají implantát a mezi favority se u mě dostaly značky Motiva a Mentor (mají povrchovou úpravu, která by měla snižovat riziko vzniku kapsule). Dále jsem si pročítala recenze žen, které implantáty těchto dvou značek mají, jak jsou spokojené, zda měly komplikace a případně jakého charakteru, apod. No a vzhledem k tomu, že plastický chirurg, kterého jsem si vybrala, pracuje se znackou Mentor, mám implantáty tohoto výrobce. Subjektivně jsem cítila, že tito dva výrobci, jsou pro mě ti nejlepší (což v žádném případě neznamená, že ostatní jsou špatní, každý má jiné priority), ale přiznám, že pokud by chirurg, kterého jsem si vybrala nepracoval ani s jednou z těchto značek, hledala bych asi dále ?‍♀️
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
Tím dále, mám na mysli jiného plastického chirurga. Naštěstí jsem to ale nemusla řešit, neboť by rozhodování bylo těžké, protože za mě je pan primář Paciorek v Moravskoslezském kraji TOP ??
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
Báro, vy jste na to šla ukázkově - zajímalo by mě, zda k tomu takhle přistupují i ostantí, protože to co si do těla dáváme je opravdu na řadu let dopředu....a jestli v něčem nešetřit a současně neuspěchat rozhodnotí tak tohle.....<br />
<br />
Báro, díky za detailní info!!!! Uživejte nového dekoltu:)
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
Baro můžu mít přece jen ještě dotaz ? ta konzultace byla v Havířově nebo jste jela za panem doktorem do ostravy a samotný výkon jste prosím podstoupila kde? Děkuji Renca
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
Dobrý večer, konzultace i operace proběhla na klinice v Havířově. Na konzultaci jsem se ptala, zda je operaci možné podstoupit v Ostravě ve FnO, kde pan primář působí a možné to je, nicméně s ohledem na větší soukromí i komfort, jsem si nakonec vybrala kliniku v Havířově.
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
A naprostá spokojenost???
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
Co se týče výběru operatéra spokojenost maximální, klinika je moderní, bylo tam čisto, elektricky ovládané polohovací postele (po operaci je opravdu oceníte), ostatní personál byl velice ochotný, usměvavý, jedinou “nepříjemností” byla sestřička na noční směně, která evidentně neměla svůj den, ale i přesto jsem byla velmi spokojena ?
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
Dobrý den, mužů se prosím zeptat na cenu zákroku s tímto typem implantátů ? Moc děkuji
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
Dobrý den, celková cena byla 69 tis. Kč.
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
moc děkuji za info :-)!
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
Dobrý den, máte prosím aktuální foto po víc jak měsíci od operace?jak si prss sedla?jak jste zvládla péči o děti?je vše v pořádku, jste spokojená?děkuji předem za odpovědi?
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
Dobrý den, vložené foto je z minulého týdne, tj. cca 8 týdnů po operaci, modřiny jsem měla asi měsíc po operaci, otoky také tak (ten flek pod prsama není už modřina, ale nějaký stín ?‍♀️ na živo jej nemám) . Prsa si sedají velmi dobře, ale tím, že jsem pravák a pravou stranu zapojuji více, tak u pravého prsa jde vše o něco pomaleji (usazování, měknutí i bolest ustupovala pomaleji). Jinak péče o děti byla v pohodě, prsa i jizvy viděli hned, jak jsem po týdnu přišla domů, a řekla jsem jim, že dokud se mi to nezahojí, tak je nosit nemůžu, a to ani jejich kola, kočárky pro panenky apod., tak nám sice všechno trvalo déle, ale naučili se alespoň na procházky brát jen ty věci, které unesou ? . Věci v kuchyni z horních skříněk, které jsem často používala, mi dal manžel na linku, případně jsem taky ze začátku hodně lezla na židli, ať nezvedám ruce. Řídit auto jsem začala po 12-ti dnech od operace a ze začátku to bylo teda hodně nepříjemné, řadila jsem oběma rukama a v ostrých zatáčkách ručkovala na volantu ?‍♀️ jinak to nešlo, po měsíci už to ale bylo úplně v pořádku. Dnes už vykonávám všechny věci bez omezení (zvedání dětí, nákupy atd.), začala jsem cvičit na dolní polovinu těla a břicho (cviky na prsa vynechávám). Kompresní pás jsem nosila cca 5 týdnů ve dne i v noci, pak ještě týden na noc (bylo mi to příjemnější při spaní na boku), nyní již nosím jen kompresní podprsenku (na noc vždy, ve dne pokud mi to oblečení dovolí a nevyčuhuje mi z něj, jinak klasickou podprsenku). Žádné komplikace jsem neměla, vše je v pořádku a proces hojení probíhá dobře. S výsledkem jsem velmi spokojena ?
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
Děkuji moc za Vaše odpovědi, prsa máte opravdu moc krásné.?Můžu se zeptat, jakou velikost podprsenky teď nosíte?Takže nelitujete rozhodnutí jít na operaci ještě s tak malými dětmi a po týdnu u rodičů už jste to s nimi zvládla sama?...To je věc, které se právě bojím, malý má rok a třičtvrtě a občas se vzteká a neposlechne, tak váhám, jak dlouho ještě čekat?
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
Děkuji, určitě nelituji, naopak, je to skvělé prsa mít ? ? . Velikost podprsenek se liší dle výrobce, např. Intimissimi mám 70D, ale jinde většinou 70C. Zpětně mohu říci, že jít na operaci, dokud jsem ještě na rodičovské, bylo nejlepší rozhodnutí, po týdnu už jsem režim kolem dětí zvládala v pohodě (výjma řízení auta, velkých nákupů a nošení dětí). Mé děti také bohužel patří mezi vzteklounky, ale i když scény byly (hlavně venku, kdy si chtěli vzít kola a po 100 metrech je odhodili, ať jim je nesu, což jsem odmítla, ale u nás zabírá věta: ”tak je tady nechte a vezmou si je jiné děti, které na nich budou jezdit”, to pak hned nasednou a jedou ? ), tak se to dalo v pohodě zvládnout. Samozřejmě, že režim jsme měli klidovější a počítejte, že Vás to může několik týdnů ještě bolet, píchat či pnout, ale starat se o rodinu a domácnost jde bez větších omezení. Já měla úplně stejné obavy, jako vy. Je to opravdu velký zásah do těla a nelze očekávat, že po pár dnech bude člověk zase jako rybička, ale také není paralyzovaný, tak se toho nebojte ?
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
Děkuju moc za informace i podporu, v létě už si užijete ten super pocit, na který se taky moc těším?, snad příští léto budu taky patřit k těm, co nemusí řešit super push up podprsenky a stejně si v plavkách připadat blbě....Taky si říkám, že až budu pracovat, bude ta rekonvalescence horší z důvodu omezených možností vzít si volno atd., tak bych to taky chtěla stihnout, ale těžko odhaduju, kdy je ta nejlepší doba, teď vidím, jak malý ještě hodně potřebuju mou pomoc, jak mnohdy nerozumí nebo nechce rozumět, na druhou stranu zas vidím, jak se to den ode dne mění a přece jenby to nebylo hned, tak třeba to zas bude o kousek lepší, než bude volný termín.Můžu se ještě prosím zeptat na to, za jak dlouho došlo k operaci od prvního oslovení kliniky?
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
Pana primáře jsem poprvé oslovila koncem října loňského roku s žádostí o sjednání termínu konzultace, ta proběhla 18.11.2018, termín operace byl stanoven na 18.2.2019, ale kvuli nemoci jsem jej musela posunout a nejbližší volné místo bylo 8.3.2019 (další volný termín byl až koncem května). Ale termíny konzultací i operací se liší dle vybraného lékaře i pracoviště. Ale ničeho se nebojte, ať už operace proběhne kdykoli, budete určitě spokojená ??
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
Moc děkuji za všechny odpovědi a užitečné rady?tak ať se Vám daří krásně a jste stále spokojená?
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
Krasna prace, dokonala prsa, vubec bych nerekla, ze jsou umela. Tim, ze tam neni vyrysovana horni hranice implantatu, vypadaji naprosto prirozene.
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
Na základě práva na výmaz jsme tento příspěvek odstranili.
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
Ahoj, obvod pod prsy je 67 cm, měřím 164 cm a vážím 49 kg. Mám anatomický tvar implantátů a vyšší střední profil.
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
Dobry den, byla jsem na konzultaci u pana doktora paciorka. Po precteni recenzi na jeho osobu a hlavne te vasi jsem mu ukazovala jeho praci (vase fotky), ze tak bych si nejak predstavovala vysledek, ale pan doktor mi tvrdil ze pry nemate anatomicke, ale kulate implantaty.
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
Dobrý den, po přečtení Vašeho příspěvku jsem tedy znejistěla, neboť na první konzultaci jsme se bavili o anatomických implantátech a celou dobu žiji v domění, že moje implantáty mají anatomický tvar (neboť nyní, půl roku od operace, opravdu vypadají jako přírodní prsa), nicméně jsem si na Váš popud vyhledala identifikační kartičky a opravdu mám, jak pan primář říkal, kulatý implantát (Mentor Siltex Round Moderate Plus Profile Gel Breast Implant Cohesive I). Velice se omlouvám za chybně uvedené informace, ale vůbec mě to, zejména vzhledem k výslednému tvaru prsou, nenapadlo, že by mohlo jít o kulatý implantát, nikoli anatomický.
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
Kazdopadne i pres kulaty tvar, jsou prsa moc krasna a prirozena. Ja byla proti kulatym a pan doktor me porad presvedcuje o opaku. Vase prsa mam jako predlohu ? pan doktor me ujistoval, ze mi je udela take tak prirozene i kdyz jsem chtela anatomicke implantaty. Muzu jeste poprosit o foto ted, po delsi dobe? Za mesic mam termin operace a uz se nemuzu dockat. Doufam a verim, ze budu take spokojena:)
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
Take me zajímá aktuální foto.
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
Dobrý den, velice se omlouvám za pozdní reakci, ale stěhovali jsme se, do toho nástup do nové práce a děti do školky, tak jsem Vaši zprávu úplně zazdila ?‍♀️ . Vkládám aktuální foto, jen v koupelně máme špatné osvětlení, tak jsou fotky dosti tmavé.
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
Jee dekuji, vypada to uzasne. Jdu uz pristi tyden, takze pak take vlozim vysledek :)
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
Jee, tak to držím pěsti, ať jste s výsledkem spokojena minimálně stejně jako já ?? . Hlavně se nelekejte vzhledu prsou druhý den po operaci, když se sundají obvazy a nasazuje kompresní podprsenka, já měla místo prsou obrovské hranaté napuchlé pyramidy ?‍♀️ , které ale během pár dní splasknou a pak už je to pěkný pohled ??
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?

Zaujal Vás tento příběh? Podělte se s námi o ten svůj!

Reklama
Augmentace prsou implantáty Polytech

Před necelými dvěma týdny jsem podstoupila augmentaci prsou. Na konzultaci mi byly doporučeny kulaté implantáty Polytech 315 ccm pod sval. Je mi 24 let, měřím 167 cm, vážím asi 52 kg, a obvod hrudníku pod prsy mám 70 cm. Děti nemám. Prsa byla...

Číst dál

Veškeré informace na této stránce pocházejí od uživatelů portálu, nikoli od lékařů nebo specialistů.

Obsah zveřejněný na portálu Estheticon.cz nemůže v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.