Tubulizace po bandáži

AN
jannina
1. 7. 2010 · Poslední odpověď: 6. 1. 2019

Dobrý den chci se zeptat jsem po bandáži žaludku asi tři týdny ale nic se nezměnilo hlad mám furt a dodržuji tekutou stravu....Ale přemýšlela jsem že pokud by to šlo chtěla bych podstoupit tubulizaci žaludku a chci se zeptat jestli po tomto zákroku mohu mít děti?děkuji za odpověď Jana

Reklama

odpovědí (11)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Nejlepší odpověď· 9. 1. 2012

V principu je možné podstoupit tubulizaci po bandáži. Nejprve by však bylo vhodné zjistit, proč nefunguje bandáž.Pokud máte zájem o provedení RTG kontroly funkce bandáže a eventuální další rozvahu, co dál, objednejte se ,prosím, ke kontrole.Při objednávání sestřičce uveďte, že bude RTG kontrola !
S pozdravem
MUDr.Martin Hrubý

Turnov
Bariatrický chirurg
15. 4. 2012

Vážená Ivano,
k Vašim dalším otázkám: bariatrické operace v základě nejsou překážkou pro těhotenství.
V tuto chvíli nejsou žádná data, která by prokazovala vyšší riziko rakoviny po bariatrických operacích.
S pozdravem
MUDr.Martin Hrubý

Turnov
Bariatrický chirurg
15. 4. 2012

Zkuste Vítkovickou nemocnici, na chirurgii určitě baritrické operace provádějí.
S pozdravem
MUDr.Martin Hrubý

Turnov
Bariatrický chirurg
10. 4. 2012

Vážená Ivano, v tuto chvíli je Vaše BMI 34 takže nesplňujete kriteria pro indoikaci bariatrické operace. U zdravých obézních je hranicí BMI 40, v případě přítomnosti doprovodných onemocnění ( cukrovka, hypertense, poruchy vnosných kloubů ...) je BMI 35.
S pozdravem
MUDr.Martin Hrubý

Turnov
Bariatrický chirurg
5. 3. 2012

Objednjete se prosím ke kontrole, bude třeba zjistit, v jakém stavu je Vaše bandáž a následně můžeme uvažovat o dalším postupu.
S pozdravem
MUDr.Martin Hrubý

Turnov
Bariatrický chirurg
28. 11. 2011

Zašlete mi prosím Vaše zprávy, nebo poštou na adresu: Panochova enmocnice Turnov, 28. října 1000, 511 01 TURNOV.
S pozdravem MUDR.Hrubý

Turnov
Bariatrický chirurg
3. 11. 2011

Vážená,pro posouzení vhodnosti či možnosti dalšího operačního zákroku by bylo potřeba znát více detailů o průběhu Vaší první operace - bandáže. V případě Vašeho zájmu mi prosím zašlete dokumetaci jak o všech operacích, které jste s bandáží prodělala, tak zprávy z průběhu a všech prodělaných vyšetřeních.S pozdravemMUDr.Martin Hrubý

Turnov
Bariatrický chirurg
25. 8. 2011

Vážená,
pravidla pro bariatrické operace jsou zde opakovaně uváděna,proto jenom pro shrnutí: 1) BMI vyšší než 40, resp. 35 v případě doprovodných onemocnění. Vaše BMI podle udaných čísel je 34,tedy těsně pod danou hranicí.
2) Doporučení k operaci dává obesitolog, tedy lékař, který léčí obezitu konservativně. Pokud tytopostupy selhávají, dá doporučení k operační léčbě.
Proto Vám musím doporučit nejprve navštívit obesitologa.
S pozdravem
MUDr.Martin Hrubý

Turnov
Bariatrický chirurg
25. 1. 2011

Doporučuji nejprve provedení kontroly adjustace bandáže, mnohdy stačí "nafouknutí bandáže upravit a efekt se dostaví. Teprve pokud by tato cesta selhala, je na místě uvažovat o jiném zákroku.

S pozdravem
MUDr.Martin Hrubý

Turnov
Bariatrický chirurg
3. 7. 2010

To jste mě dostala,a já měl pocit, že vysvětlení principu fungování bandáže věnuji dostatek času .....Překvapuje mě,že jste se nezepatla při dohodnuté telefonické konzultaci ?
Proto doporučuji postupovat podle původního doporučení - tedy měsíc po operaci kontrola, dva měsíce po operaci adjustace (nafouknutí) bandáže.
S pozdravem
MUDr.Martin Hrubý

Turnov
Bariatrický chirurg
2. 7. 2010

Vážená Jano, běžná praxe je, že při operaci je bandáž naložena ve \"volném\" stavu a žaludek příliš nezužuje.Běžně se poté adjustuje (\"dofukuje\")přibližně za 6-8 týdnů, tgeprve potom se projeví její účinek. Nevím, kde jste operaci podstoupila, ale u nás jsou s tímto postupem klienti seznámeni před operací, bandáž adjustujeme za 2 měsíce po operaci. Dohodněte se proto se svým chirurgem, nebo pokud chcete ventuálně další kontroly absolvovat u nás, objednejte. Rozhodně není na místě nyní uvažovat o jiné operaci, zatím jste absolutně nevyužila možností bandáže !!
S pozdravem
MUDr.Martin Hrubý

Turnov
Bariatrický chirurg
Reklama

Najít další otázky

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi
Zeptejte se lékaře