1 / 8

Klepnutím na obrázek jej zobrazíte v plném rozsahu

Miniabdominoplastika nebo klasická abdominoplastika po velkém zhubnutí?

tom9162
tom9162
23. 9. 2025 · Poslední odpověď: 1. 10. 2025

Dobrý den,

před několika lety jsem absolvoval bariatrickou operaci, podařilo se mi zhubnout 70 kg a váhu si již 4 roky stabilně držím. Cvičím pravidelně, žiji zdravě, ale bohužel mi zůstala povolená kůže v oblasti břicha, kterou se nedaří stáhnout.

Přebytek kůže je nejvíce patrný:

v oblasti pod pupíkem,

v podbřišku nad penisem,

a v předklonu nebo v sedě, kdy se tvoří výrazné kožní záhyby.

Rád bych se zeptal odborníků, zda jsem podle Vašeho názoru vhodný spíše na miniabdominoplastiku, nebo zda by byla nutná klasická abdominoplastika.

Do přílohy přikládám několik fotografií (pohled zepředu, z boku a v předklonu). Budu vděčný za každý názor a doporučení.

Děkuji předem za Vaše odpovědi.

Reklama

odpovědi (2)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Dobrý den,

Co se týče nadbytku kůže v oblasti břicha, který popisujete, na základě Vámi uvedených informací (zejména výskyt přebytku kůže pod pupíkem, v podbřišku a výrazné kožní záhyby při sedu nebo v předklonu), se domníváme, že by ve Vašem případě byla spíše vhodnější klasická abdominoplastika.

Tento zákrok umožňuje odstranit větší množství kůže, případně upravit i břišní svaly (pokud jsou oslabené nebo rozestoupené), a přemístit pupík do přirozené polohy. Miniabdominoplastika je vhodná spíše při mírnějším kožním převisu a neřeší horní část břicha ani nepřesouvá pupík.

Nicméně, abychom Vám mohli s jistotou doporučit nejvhodnější metodu, je určitě ideální absolvovat osobní konzultaci.

Pokud budete mít zájem o konzultaci, neváhejte se nám ozvat – rádi Vám nabídneme nejbližší volné termíny.

S přátelským pozdravem,
Tým RENOMÉ Clinic

Dobrý den,

podle mého názoru jednoznačně celková abdominoplastika, máte totiž
volnou kůži i nad pupkem, a tu nelze miniabdominoplastikou řešit. Možná
bych byl ještě radikálnější a doporučil abdominoplastiku i s vertikální
jizvou, protože mám z fotek pocit, že máte volnou kůži nejen ve směru
vertikálním, ale rovněž horizontálním. (To jen spekuluji, musel bych vás
vyšetřit).

S pozdravem

MUDr. Ivo Menšík, Ph.D., plastický chirurg
Atestovaný plastický chirurg
Vedoucí lékař Body kliniky

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi
Zeptejte se lékaře