Klepnutím na obrázek jej zobrazíte v plném rozsahu

Otevření rány po abdominoplastice

irei
30. 5. 2011 · Poslední odpověď: 15. 6. 2011

Dobrý den, jsem 18. den po abdominoplastice, zhruba 9. den se v prostředku jizvy vytvořil otvor, denně jsem jezdila na proplachování a desinfekci, nyní ránu sprchuji a desinfikuji sama. Problém je v tom, že se v ambulanci střídají lékaři a každý z nich se k problému staví odlišně (další ATB ano/ne, sešití rány ano/ne a další... snažila jsem se to popsat v předchozím dotazu, ale někam mi zmizel). Nyní jsem dobrala ATB, zítra bych měla začít brát další. Zajímalo by mě, zda je vhodné sešití rány a kdy - nechci čekat, až se sama zhojí - mám dvojčata, potřebuji fungovat co nejdříve. Lékaři k tomu zaujímali různé postoje, můj operatér se bohužel připravuje na atestaci, takže se s dotazem nemohu obrátit na něho. Výkon hradila zdravotní pojišťovna, ale pokud lékaři zítra opět vyjádří odlišné názory než při poslední kontrole, ráda bych kontaktovala nějaké soukromé zařízení - na kolik by přibližně vyšla konzultace a léčba?

Reklama

odpovědi (3)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Sám život, tedy i ostatní pacientky potvrzují naše doporučení - mít trpělivost a vše projednat na profesionální úrovni. Zdraví Dr. Tomášek

Praha
Plastický chirurg

Dobrý den,
zdá se, že kožní defekt není příliš velký. Z fotografie ale nelze dost dobře posoudit, jaký je stav podkoží a jak je velká sekrece z rány. To jsou důležitá vodítka při indikaci k sekundární sutuře rány (znovusešití).
Se srdečným pozdravem Martin Kloud

Hradec Králové
Plastický chirurg

Dobrý den. Pokud lze posuzovat podle snímku, čeká Vás ještě dlouhé hojení a nelze nic uspěchat. V mém zařízení poskytuji péči v obdobných případech bez úhrady pacientkou. Délku hojení dopředu odhadnout nedokáži. Bude však určitě v řádu týdnů. Nashledanou, dr. Remeš

Chrudim
Plastický chirurg
Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Labioplastika
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 19. 5. 2020
Laserová dermatologie
1 odpověď, nejnovější odpověď: 26. 7. 2018
Labioplastika
5 odpovědí, nejnovější odpověď: 31. 3. 2015
Modelace prsou s augmentací
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 11. 5. 2023
Labioplastika
9 odpovědí, nejnovější odpověď: 24. 9. 2019
Abdominoplastika
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 6. 6. 2023
Abdominoplastika
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 13. 6. 2023
Korekce jizev
1 odpověď, nejnovější odpověď: 3. 5. 2022
Zvětšení prsou
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 22. 2. 2008
Chirurgie ruky
1 odpověď, nejnovější odpověď: 22. 2. 2015

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi
Zeptejte se lékaře