Komplikace po sklerotizaci

kahoba
17. 3. 2020 · Poslední odpověď: 18. 3. 2020

Dobrý den, Začátkem ledna jse byla na sklerotizaci na kterou chodím jedenkrát ročně již řadu let. Mám vrozenou chronickou žilní nedostatečnost a před 10 lety jsem byla na úspěšné operaci křečových žil a od té doby docházím na sklerotizaci víceméně z kosmetických důvodu. Bolestni nohou ani otoky netrpím a potíže nemám ani ve velkých vedrech. Bohuzel při letošním výkonu došlo na jedné končetine na lytku k rekanalizaci. Pan doktor místo opravil (2 vpichy) a nařídil opět nošení kompresních punčoch na 3 týdny. Po týdnu od korekce jsem měla pocit, že místo je citlivější než jsem po tomto výkonu zvyklá a taky už jsem měla trochu paniku, aby se to opět nějak nezkomplikovalo jsem byla u pana doktora na kontrole a vše dle jeho slov bylo v pořádku. Teď je to 4 týden od korekce a místo je na dotek stále velmi citlivé, zatvrdlinky, které byly trochu větší než jsem po sklerotizaci zvyklá se sice pomalu vstřebávají ale jsou stále na pohmat cítit a bez ohledu na to zda punčochy mám či ne v místě opravy občas pálí, skubne atd. Noha není otekla, zarudla ani nijak tepla ale dane místo vypadá určitě huř než před sklerotizaci a navíc bolí. Diskomfort pociťují pouze v této oblasti. Chtěla bych poprosit o Vas názor,. Moc děkuji!

Reklama

odpovědi (3)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Nejlepší odpověď· 18. 3. 2020

Dobrý den,
těžko celý průběh hodnotit bez znalosti minimálně průsvitu sklerotizované žíly a data prvního zákroku. V každém případě odhojování u větší žíly rozhodně déle než měsíc, popisovaný stav naprosto odpovídá odhojování větší žíly a není třeba s tím dělat víc než poctivě nosit punčochy event. po dvou měsících zatuhlinky rozmasírovávat. Dříve ne, dochází pak k rekanalizaci není-li žíla bezpečně uzavřená. V každém případě ale tyto informace jste měla dostat už před zákrokem.
S pozdravem
MUDr. Jana Vybulková Zavadilová
Bioplastica s.r.o.
1. klinika bioplastické chirurgie
bioplastica
sklerotizace

18. 3. 2020

Dobrý den,
souhlasím s kolegou, doporučuji se obrátit na Vašeho lékaře.

S pozdravem

2 adresy v Jihomoravský kraj, Praha (kraj)...
Estetická chirurgie, Estetická medicína
18. 3. 2020

Dobrý den, ošetření sklerotizací je v případě rekanalizace v pořádku, nicméně k jeho hodnocení nemam detailní informace. Velmi často se používá aplikace pod ultrazvukem. Vzhledem k tomu, že se většinou jedná ošetření větších žil, pak je to doprovázeno mnohem delším vstřebáváním a tvorbou déletrvajícího pigmentového pruhu na kůži. Citlivost může být též větší, poškození žíly sklerotizací je doprovázeno sterilním zánětem. To je znatelně nepřijemné v ohybech. Tento proces však spontánně odezní. Většinou se doporučuje prodloužit nošení komprese,chodit a užívat podpůrné léky, jako je Detralex .Dále je to lokální péče (lioton  např.).
Nicméně vždy doporučuji obrátit se na lékaře, který toto ošetření prováděl a konzultovat s ním průběh hojení. V současné době je dobré využít moderní technologie a upřednostnit je před samotnou návštěvou.

Přeji hezký den

Radek Vyšohlid

3 adresy v Moravskoslezský kraj, Praha (kraj), Středočeský kraj...
Cévní chirurg
Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Sklerotizace
1 odpověď, nejnovější odpověď: 3. 10. 2016
Sklerotizace
Žádné odpovědi

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi
Zeptejte se lékaře
Estetická medicína