Uzliny v prsu a augmentace

aniee
aniee
16. 11. 2015 · Poslední odpověď: 18. 11. 2015

Dobrý den, plánuji augmentaci....můj dotaz spočívá v tom, zda mohu tento zákrok podstoupit, když mám v prsu a v podpaží uzliny. Byla jsem už několikrát na sonu prsů a vše vždy v pořádku... Může augmentace zapříčinit nějaký problém s uzlinami? Děkuji za odpověď

Reklama

odpovědi (4)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů
MUDr. Janka Točíková
Praha · 18. 11. 2015
Jak byly uzliny vyšetřeny?Před augumentací vyžadujeme vyšetření prsou,event.vyjadření mammologem.
MUDr. David Tomášek
Praha · 17. 11. 2015
Jak píše kolega, v prsech uzliny nejsou snad nějaké cysty. Zvětšené uzliny v axilách mohou být. Optimální je mammologické vyšetření a pokud tomu mammolog nebude bránit není důvod k tomu, abyste podstoupila augmentaci prsů.
Určitě se obraťte s takovýmto problémem na atestovaného plastického chirurga se zkušenostmi v této problematice. Ideální je investovat do konsultací na více pracovištích.
Můžete se stavět také u nás. Provádím augmentaci z axilárního přístupu a pokud bude nějaká uzlina viditelná a možná odebrat na vyšetření, lze jí pak poslat na histologické vyšetření.
Na konsultaci se můžete objednat , nebo na našem objednávkovém formuláři našeho webu - zavoláme pak sami.
Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,

Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí…
Ústí nad Labem · 17. 11. 2015
Dobrý den,
pokud máte v pořádku sonografické nebo mammografické vyšetření prsu bez patologického nálezu, neviděla bych problém k provedení augmentace. Zdraví Dr. Vraspírová
Karlovy Vary · 16. 11. 2015
Dobrý den.
V prsu jsem uzliny nikdy neviděl, v podpaždí samozřejmě ano. Takže je otázka ,co máte v prsou za nález a podle toho lze odpovědět.
Existují centra pro onemocnění mléčné žlázy, kde by Vám měli dát odpověď.
Jinak nezhoubné útvary typu -cysta,fibrom,fibroadenom,mastopatie fibrocystická, lipodystrofická apod. nejsou pro augmentaci pomocí implantátů překážkou.
s pozdravem,dr.kupka.

Související dotazy

Modelace poprsí po vyjmutí implantatu

MonikaNovakova1
10. 11. 2020 · Poslední odpověď: 24. 11. 2020

Dobrý den, dnes jsem měsíc po operaci, na jednom poprsí byla kapsule a na druhém prasklý implantát. Podstoupila jsem vyjmutí a modelaci, bohužel prso s kapsulí je proti druhému jiné tvarem a dokonce i o jednu velikost. Je nějaká možnost, že se to vyrovná nebo časem bude potřeba druhé ještě zmenšit. Děkuji

odpověď (1)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů
Premium
3 adresy v Jihomoravský kraj, Moravskoslezský kraj, Praha (kraj)... · 24. 11. 2020
Dobrý den,
rádi Vám nabídneme osobní a nezávaznou konzultaci u nás na Klinice YES VISAGE, kde najdeme pro Vás to nejvhodnější možné řešení.

S pozdravem
MUDr. Issam Al Awa
Klinika YES VISAGE
Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Léčba chronické rýmy
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 20. 2. 2014
Zvětšení prsou
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 23. 10. 2014
Zvětšení prsou
1 odpověď, nejnovější odpověď: 9. 12. 2018
Zvětšení prsou
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 17. 12. 2007
Zvětšení prsou
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 31. 10. 2015
Modelace prsou s augmentací (pomocí prsních implantátů)
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 23. 5. 2020
Zvětšení prsou
1 odpověď, nejnovější odpověď: 8. 12. 2020
Zvětšení prsou
8 odpovědí, nejnovější odpověď: 7. 8. 2013
Zvětšení prsou
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 25. 2. 2014
Zvětšení prsou
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 11. 1. 2022


Poradit pacientovi