Dobrý den, trpím neustále rýmou (skoro každý měsíc). Nikdo neřeší její neustálé opakování, jen mi dávají lékaři stále léky. Na alergologii jsem byla kdysi, ale nic mi nezjistili. V listopadu se mi zvětšily uzliny za uchem a požádala jsem o sono vyšetření. Na tom vyšlo, že tam jsou dvě zvětšené uzliny, ale že je to jen ze zánětu v těle a že jsou benigní. Ted mám zase už skoro 3 týdny rýmu (a ucpané dutiny) a mám opět zvětšené uzliny na krku - je jich momentálně více a dokonce mám jednu úplně vzadu na krku, kde mi sono nedělali. Mám se obávat nově vzniklých uzlin, když mi v listopadu dělali sono? Nebo mám jít opět k lékaři s tím? Docela se bojím, na uzliny jsem nikdy netrpěla, tak nevím. Děkuji za odpověď. Kosinová
Dobrý den, problémy s nosem a dutinami, lze snadno vyléčit endoskopickou
mukotomií, uzliny za boltcem nejsou tak dramatické.Když budete mít zájem rád operační zákrok provedu.
S pozdravem dr.vojta

Vážená paní Kosinová,
obávat se příliš nemusíte, ale je pravda, že chronická rýma člověka ničí a unavuje.Velmi rád Vás vyšetřím, s chronickou rýmou si umíme poradit.

Dobrý den, myslím, že by se mělo provést alerg-imunologické vyšetření, zvlášť když jsou opakovaní infekty HCD, uzlinové reakce mohou být adekvátní k infektů, zvláště pokud mohou být v zánětu i vedlejší dutiny nosní, myslím , že když se domluvíte se svým ORL lékařem o základní imunologické vyšetření , případně CT dutin a pokud se nasadí i léčba podporující imunitní systém, potíže se výrazně zmírní nebo vymizí, hezký den MUDrVáclavíková

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.