2,5 roku po modelaci s augmentací bolest + zvětšené uzliny

Joh13
14. 7. 2025 · Poslední odpověď: 21. 7. 2025

Dobrý den, zhruba před měsícem jsem v levém prsu začala pociťovat na vnitřní straně takové škrábání/dření při tlaku (zakašlání, určitý pohyb...), na které jsem se zde také ptala. Tyto problémy ustoupily, následně jsem si ale před 14 dny našla v levém podpaží dvě zvětšené uzliny a začala jsem pociťovat bolest v l. prsu, která se mění. Občas bolí, občas ne. Občas je to bolest pod dvorcem, občas jen takový tlak, nebo bolest v horní části. Na dotek prso citlivější, ani bolavější není. Tvar je také stále stejný. Nicméně bolest cítím jak v prsu, tak v podpaží i v horní části paže (po loketní jamku). Stále jsem do teď nosila kompresní podprsenku, která když prsa občas začala pobolívat (například během ovulace) vždy pomohla. Nyní cca 4 dny nosím jen bavlněnou a kompresní pouze na noc, přijde mi, že v bavlněné podprsence, když má prso "volnost" je bolest menší. Na sono jsem již objednaná, ale první volný termín měly všechny kliniky v okolí až v září a já jsem z toho nervózní, zda by nemohlo jít například o kapsulární kontrakturu, nebo rupturu implantátu.

Děkuji za Váš čas a Vaše odpovědi.

Reklama

odpověď (1)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Dobrý den,

zvětšené uzliny, bolest prsu a bolest paže spíše svědčí pro nějakou
zánětlivou komplikaci než kontrakturu. Pokud má prs normální tvar, je
kapsulární kontraktura velmi málo pravděpodobná. Co se týče ruptury, ta
ve většině případů nemá žádné doprovodné příznaky. Váš stav si zaslouží
kompletní mamologické vyšetření, zejména k vyloučení nějaké závažné,
zdraví ohrožující, diagnózy.

MUDr. Ivo Menšík
vedoucí lékař Body kliniky Brno

Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Modelace prsou
1 odpověď, nejnovější odpověď: 9. 6. 2008
Zvětšení prsou
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 27. 5. 2016
Zvětšení prsou
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 6. 1. 2024
Modelace prsou s augmentací
1 odpověď, nejnovější odpověď: 20. 6. 2025

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi
Zeptejte se lékaře