Otoplastika komplikace

Simona_
17. 11. 2023 · Poslední odpověď: 21. 11. 2023

Dobrý den, jsem pár měsíců po otoplastice, kdy výsledek po operaci byl perfektní, vzhledem k tomu jak moc mi uši odstávaly před ní, hezky a přirozeně přilehlé k hlavě. Operace i průběh po byl bez komplikací, otoky opadly cca do 14 dnů. Nicméně ať se dostanu k problému, po přibližně 3 měsících od operace se mi během pár dnů dost odtáhlo jedno ucho (hlavně horní část), i přes to, že už nemusím, spím stále s čelenkou abych předešla přetočení ucha ve spánku. Tudíž vůbec nechápu, čím to může být spojené. Proto bych se chtěla zeptat zda-li by musela být nutná reoperace? Případně za jak dlouhou dobu od prvního zákroku.

Reklama

odpovědi (2)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Nejlepší odpověď· 18. 11. 2023

Dobrý den,
měl/a byste jít na kontrolu ke svému operatérovi, pokud je odhalená chrupavka, mohla by se tam dostat infekce a ohrozit chrupavku boltce.
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová

2 adresy v Praha (kraj)
Plastický chirurg
21. 11. 2023

Dobrý den,
někdy dochází k jizvení tkání tak, že se výsledek operace zhoršuje. Navíc chrupavky mají tzv. tvarovou paměť a podle toho se mohou vracet do původního stavu. Pokud reoperace, pak nejdříve za půl roku, lépe později.
S pozdravem
Ivo Menšík

Reklama

Najít další otázky

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi
Zeptejte se lékaře