Dobrý den, jsem měsíc po operaci dolních víček. Pan doktor mi řekl, že mi může trošku pozvednout i tváře, když řez protáhne do stran, ujistil mne, že jizvička bude pár milimetrů do stran. Po sundání náplastí a odstranění stehů jsem zjistila, že jizvy mám velmi dlouhé od koutků očí a hlavně směřují dolů ke tvářím, teď oči působí velmi smutně. Chci se dotázat, co se s tím dát udělat, existuje možnost reoperace, aby jizvy směřovaly rovně (horizontálně) nebo vzhůru, aby bylo možné alespoň krýt třeba oční linkou? . Děkuji
Dobrý den,
aby jizvy směřovaly rovně, musely by být výrazně prodlouženy, protože limitní je právě zevní část jizvy, která je poměrně dole. Aby se tato část dostala vzhůru, musela by být i tato "stará" jizva vyříznuta, a proto ono nutné prodloužení. Navíc by se s takovým výkonem muselo nějaký čas počkat, aby byla kůže dostatečně volná a nedošlo naopak k další nežádoucí deformitě krajiny kolem očí.
S pozdravem
MUDr. Ivo Menšík, Ph.D., plastický chirurg
Vedoucí lékař kliniky
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.