Klepnutím na obrázek jej zobrazíte v plném rozsahu

Operace dolních víček - extrémní jizvy

Katin
31. 1. 2026 · Poslední odpověď: Včera

Dobrý den, jsem měsíc po operaci dolních víček. Pan doktor mi řekl, že mi může trošku pozvednout i tváře, když řez protáhne do stran, ujistil mne, že jizvička bude pár milimetrů do stran. Po sundání náplastí a odstranění stehů jsem zjistila, že jizvy mám velmi dlouhé od koutků očí a hlavně směřují dolů ke tvářím, teď oči působí velmi smutně. Chci se dotázat, co se s tím dát udělat, existuje možnost reoperace, aby jizvy směřovaly rovně (horizontálně) nebo vzhůru, aby bylo možné alespoň krýt třeba oční linkou? . Děkuji

Reklama

odpověď (1)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Dobrý den,

aby jizvy směřovaly rovně, musely by být výrazně prodlouženy, protože limitní je právě zevní část jizvy, která je poměrně dole. Aby se tato část dostala vzhůru, musela by být i tato "stará" jizva vyříznuta, a proto ono nutné prodloužení. Navíc by se s takovým výkonem muselo nějaký čas počkat, aby byla kůže dostatečně volná a nedošlo naopak k další nežádoucí deformitě krajiny kolem očí.

S pozdravem

MUDr. Ivo Menšík, Ph.D., plastický chirurg
Vedoucí lékař kliniky

Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Operace dolních víček
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 15. 6. 2017
Operace dolních víček
6 odpovědí, nejnovější odpověď: 6. 12. 2022
Operace dolních víček
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 3. 11. 2013
Operace dolních víček
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 19. 11. 2020
Operace dolních víček
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 8. 3. 2017
Operace dolních víček
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 7. 1. 2019
Operace dolních víček
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 8. 7. 2017
Operace dolních víček
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 19. 6. 2017
Operace dolních víček
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 30. 10. 2020
Operace dolních víček
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 4. 11. 2020

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi
Zeptejte se lékaře