Získejte až 25 000 Kč zpět za Váš zákrok

Každý měsíc máte šanci vyhrát.
Uložte si fakturu a zúčastněte se!

Zúčastněte se

Nějaké novinky? Podělte se s naší komunitou o svůj pokrok

16. 5. 2019 · Aktualizováno: 5. 10. 2023

Pigmentace znaménka po odstranění laserem u dítěte

Nestojí to za to
Průměrná cena: 800 Kč

O lékaři

Opravdu chcete odstranit tento obrázek?

Dceři - 10 let bylo laserem odstraněno znaménko o velikosti 4x4mm. Okamžitě po zhojení strupu zpigmentovalo znovu do velikosti 4x5mm. Dnes při kontrole - reklamace zákroku u MUDr. Kučerové, za přítomnosti sestry Drahokoupilové, která znaménko původně odstraňovala, odmítnuto nepovedený zákrok jakkoliv napravit - laserování nedoporučeno, chirurgická excize nenabídnuta - máme si dojít na kožní oddělení, hrubě odmítnuto vrácení částky, kterou jsme zaplatili za nepovedený zákrok. Chování uvedené lékařsky bylo zcela nevhodné. Paní doktorka se s námi loučila se slovy, že si můžeme podat stížnost a již nemusíme jejich kliniku navštívit. Smutné. Již opravdu tuto kliniku nenavštívíme a celou záležitost budu řešit dále. Proto pozor! Klinika neručí za své zákroky a v případě neúspěšného zásahu, nápravu není ochotna sjednat.

4

Komentáře (4)

Přístup MUDr Kučerové rozhodně nebyl tak vstřícný, jak je popisováno v okamžité reakci kliniky. Chirurgická excize nám nebyla nabídnuta ani za výše zmíněnou finanční úplatu. Na možnost reklamace nepovedeného zákroku (tedy znovupigmentace névu) jsem se při telefonickém objednávání informovala. Bylo mi řečeno, že při opětovné pigmentaci bude znaménko znovu odstraněno či poskytnuta finanční náhrada. To ovšem klinika popírá a náhradu odmítá. Finanční náročnost je záležitosti kliniky a při reklamaci by ji měla nést klinika sama. Druhý den jsme navštívili kožní lékařku, která zákrok laserem doporučila. Dle jejího vyjádření tento přístup Skincare ke svým pacientům zatěžuje běžné kožní lékaře. Nejsme jediní, kterým byla odmítnuta zodpovědnost za nepovedený poskytnutý zákrok. Jsme doporučeni na další sledování, jelikož se dá předpokládat, že se névus po laserovém zákroku Skincare bude vyvíjet dál a dál poroste. Odstranění laserem jsme u dcery zvolili z důvodu snahy o co nejmenší jizvu. Namísto toho bude jizva ještě větší, díky zákroku Skincare. To ale klinika estetické medicíny neřeší. Doporučuji všem budoucím klientům pečlivě zvážit, zda se svěří do péče kliniky estetické chirurgie, která se tváří profesionálně jen do chvíle, než nastane problém a klient není ochoten platit dále.
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
Je správně klinikou Skin Care uvedeno, že reakci těla nemůžou ovlivnit a že odstranění nevu laserem nese svá rizika. A ty by měla klinika přijmout. Co ale klinika ovlivnit může je provedení zákroku a přístup ke klientům. Rizikem při odstraňování nevu laserem je možnost jeho nedokonalého odstranění, většinou do hloubky a následná znovupigmentace. Zde tedy prosím o objasnění, jak si může být klinika jistá, že névus u dcery důkladně odstranila, když neexistuje žádná kontrola či dokumentace po zákroku. Při objednávání dcery na zákrok jsem se o postupu v případě znovupigmentace informovala (na doporučení kožní lékařky, která zákrok doporučila). Bylo mi slečnou na recepci kliniky řečeno, že v případě znovupigmentace nevu v době šesti měsíců od provedení zákroku nám bude reklamace uznána buď formou znovuodstranění či vrácení peněz. Bez této informace bych dceru k zákroku na tuto kliniku neobjednala! Při reklamaci nám však bylo MUDr. Kučerovou sděleno, že klinika reklamace neuznává. Pokud budu uvedenou lékařku citovat - “Můžu si prý osobu, která mi výše uvedené informace ohledně možnosti reklamace během telenického hovoru poskytla, vyhledat (????) a pak ve stylu tvrzení proti tvrzení se hádat. Pokud se mi to nelíbí, můžu si podat stížnost - někde. Zákrok byl proveden, můžeme být rádi, že névus již není vystouplý.” Prosím tedy o objasnění - Podává recepce Skin Care nepravdivé informace? Nebo je tento neetický přístup lékaře Skin Care v případě řešení reklamace zákroku běžný? Jak musí znovu zpigmentovaný névus vypadat, aby klinika přijala zodpovědnost za nepovedený zákrok, tedy v jakých případech uznáváte reklamace? Jak vidíte z popsané situace, rozhodně nám nic nebylo vysvěleno či nabídnuto, jak popisují reakce týmu Skin Care Liberec. MCh
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
Nezlobte se , ale to mi přijde nefer oni zaplatí za odstranění znaménka a pokud to nejde nebo to má jiný důvod buď odstraním znaménko a nebo logicky vrátím peníze ! Tohle mi přijde dost od vás zlodějské ... chápu paní mě by to také vadilo ...
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
Dobrý den,

laserové odstranění je jednou z běžných metod pro odstranění kožních útvarů na těle, tedy i nevu, a jako takové má své výhody, ale i rizika.

Klientka k nám byla odeslána od své kožní lékařky, která nevus vyšetřila a doporučila ho k laserovému zákroku. Jednalo se o světle hnědý papulózní nevus o velikosti 4x4mm. Vzhledem k tomu, že lékařská zpráva byla pouze 1 měsíc stará, nebylo nutné, aby klientku znovu vyšetřila naše kožní lékařka. Naše odborně vyškolená zdravotní sestra proto provedla zákrok, při kterém byl nevus odstraněn laserem. I když postupovala zcela dle pravidel, tedy lege artis, došlo k následnému vytvoření rekurentního junkčního až smíšeného nevu o velikosti 4x5mm. Bohužel se to může stát a nesouvisí to s kvalitou zákroku jako takového. Je to individuální reakce lidského těla, kterou nelze předem odhadnout ani ji jakkoliv ovlivnit. Tedy v žádném případě nelze hovořit o nepovedeném zákroku. Z tohoto důvodu také nevznikl důvod pro uznání reklamace, což jsme klientce vysvětlili. Další laserování by vzhledem k typu névu nebylo účinné, proto jsme jej odmítli. Doporučili jsme místo něj zvážit chirurgickou excizi. Excize u nás stojí 1800 Kč a není hrazena zdravotní pojišťovnou. Proto jsme klientce doporučili domluvit se na ní u její kožní lékařky, aby zákrok nemusela hradit napřímo. Z našeho pohledu jsme tedy pro klientku udělali maximum.

Tým SKIN CARE"
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?
Odpovědět
Opravdu chcete odstranit tento obrázek?

Zaujal Vás tento příběh? Podělte se s námi o ten svůj!

Reklama
Odstranění melanomu z obličeje

Chcem vyjadriť vďaku za profesionálny, milý a ľudský prístup pred i po operácii. Som dôchodkyňa zo Slovenska a mala som obavy z pobytu v nemocnici v inej republike. Celý proces okolo zákroku som prekonala ľahko, pretože som bola pod dozorom...

Číst dál

Veškeré informace na této stránce pocházejí od uživatelů portálu, nikoli od lékařů nebo specialistů.

Obsah zveřejněný na portálu Estheticon.cz nemůže v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.