Hygiena a péče o jizvu po abdominplastice

jan7
18. 2. 2011 · Poslední odpověď: 21. 2. 2011

Dobrý den, včera jsem podstoupila miniabdominplastiku břicha. Dnes ráno mi sestra při propuštění řekla že po pěti dnech si můžu kompresní prádlo na chvilku sundat a za tři týdny ať přijdu na vyndání stehů. V tom zmatku jsem se vůbec nezeptala jestli si po těch pěti dnech můžu alespoň ob den prádlo ssundat a osprchovat se a jak se v této době tří týdnů starat o jizvu. Děkuju za radu ve všech příspěvcích se totiž předpokládá docházení na převazy a konzultace o průběhu hojení.

Reklama

odpovědi (3)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

21. 2. 2011

Dobrý den, pokud rána není zarudlá, nebolí, můžete po pěti dnech ránu osprchovat, osušit a přetřít šití desinfekcí. Musíte se řídit radami operatéra.
Za Body kliniku Brno dr. Zimovčáková

19. 2. 2011

Dobrý den. Při bezproblémovém hojení opravdu nejsou nutné častější kontroly. Jak se k jizvě máte chovat konkrétně Vy, to Vám řekne operatér. Svým pacientkám krátkodobé svlečení prádla a sprchování obvykle dovoluji. Nashledanou, dr. Remeš

Chrudim
Plastický chirurg
19. 2. 2011

Sprchovat se po 5 dnech můžete, zdraví Dr. Tomášek

Praha
Plastický chirurg
Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Abdominoplastika
10 odpovědí, nejnovější odpověď: 13. 1. 2013
Zvětšení prsou
7 odpovědí, nejnovější odpověď: 5. 7. 2018
Odstranění jizev laserem
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 3. 8. 2021
Zvětšení prsou
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 28. 8. 2012
Zvětšení prsou
6 odpovědí, nejnovější odpověď: 20. 6. 2016
Frakční laser
Žádné odpovědi
Odstranění znamének
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 26. 9. 2012
Abdominoplastika
6 odpovědí, nejnovější odpověď: 29. 12. 2018
Zvětšení prsou
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 2. 3. 2021
Labioplastika
5 odpovědí, nejnovější odpověď: 22. 3. 2022

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi
Zeptejte se lékaře