Dobrý den, asi v 15 letech mě z ničeho nic začala bolet jedna bradavka a natekla - vypokla se - druhý den se stalo to samé s druhou a pak mě obě asi 14 dní bolely. od té doby mám vypouklé bradavky. prakticky nechodím bez trička - jsem dost hubený 70kg / 180cm takže je to na mě dost vidět. na pohmat mám v okolí bradavek hrudky. jediný moment kdy jsou bradavky normální je když mám husí kůži - bradavky se stáhnou ale za pár vteřin zase povolí... jedná se o gynekomastii nebo jen o tuk? - asi nepravděpodobné že? je možné v mém věku toto řešit hormonální léčbou (23 let)?
Dobrý den, kontraktilita bradavky a změny tvaru nejen bradavky ale i prsního dvorce jsou dány činností svalů pod nimi. V klidovém stavu prostě ochabnou a dvorec i s bradavkou se oploští a rozšíří. Myslím, že je to přirozená věc a uměle do tohoto normálního stavu zasahovat a vytvářet trvale vystouplou bradavku sice technicky lze, ale nedoporučoval bych toto. Jinak technika by asi byla stejná jako u vpáčených bradavek u žen. dr.Paděra
Není to tak snadné odpovědět zodpovědně. Mužská gynekomastie se řeší buď odsátímn, přičemž žláza zůstává a je-li větší, pak jsou prsní krajiny stejně větší. Dále lze řešit gynekomastii totální extirpací (vlastně jakoby amputací mužské zvětšené žlázy) a to je veliký výkon a u veklkých prsů i velmi rizikový. Může dojít i ke ztrátě části nebo i celého dvorce zvláště u obesních mužů. Toto je velmi náročný výkon s narkozou a hospitalisací i následnou rekonvalescencí a cenové relace se rozhodně neztotožňují s kdesi výše uvedenou relací na jiném pracovišti.
Určitě se obraťte s takovýmto problémem na atestovaného plastického chirurga se zkušenostmi v této problematice. Ideální je investovat do konsultací na více pracovištích.
Můžete se stavět také u nás. Centrum estetické plastické chirurgie je nově umístěno v rekonstruovaném operačním traktu v Konstantinově ulici. Naše "nestátní zdravotnické zařízení" Centrum estetické plastické chirurgie pracuje i v prostorách Chirurgické kliniky Fakultní Thomayerovy nemocnice. Pracujeme zde v prostorách jedné z nejlepších chirurgických klinik v Praze, což zajišťuje eventuelní plný a rychlý servis v případě komplikací. Tento profit má málokteré zařízení zabývající se estetickou chirurgií.
Operační prostory budeme využívat v rámci náročnosti na obou pracovištích.
Na konsultaci (500,-.).
Zdraví Dr. Tomášek
Vážený pane,
po teoretické stránce existuje operační technika, kterou můžeme více prsní bradavky "vystrčit" dopředu a mírně zpevnit. Operace připomíná operační techniku, kterou provádíme u žen, které trpí vpáčením. Nezbytné je předoperační konzultační vyšetření plastickým chirurgem.
Srdečně Vás zdravím,
prim. MUDr. Vlastimil Víšek, CSc., plastický chirurg.

Vážený pane,
redukce /zmenšení/ objemu a velikosti prsních bradavek je operace ambulantní probíhající v místním znecitlivění. Hojení trvá asi 2 týdny. Na naší klinice Medicom VIP účtujeme za tuto operaci /obě strany/ částku 6 000 Kč.
Srdečně Vás zdravím,

Dobrý den,
doporučovala bych osobní konzultaci .při které Vám zkušený plastický chirurg vše vysvětlí a navrhne řešení,Ke konzultaci doporučuji přijít se sonografickým vyšetřením prsních žláz.
Zdraví dr vraspírová
Dobrý den,
doporučujeme osobní konzultaci s plastickým chirurgem, aby mohl osobně zhodnotit stav a indikaci k výkonu. Vstupní konzultace s naším zkušeným lékařem stojí 500,- Kč a v případě uskutečnění zákroku je z jeho odečtena. Nejbližší termíny jsou možné již v průběhu tohoto týdne. Pro objednání jsme Vám kdykoliv k dispozici.
S přáním hezkého dne za Kliniku GHC
Markéta Koňaříková
Client Care Manager
Klinika GHC
Pokud apelujete na pravý dvorec, který je klenutý pak se jedná spíše patrně o tzv. gynekomastii, tedy zbytnělou prsní žlázu. Výkon se neřeší žádným ztopořováním bradavky ale řešením gynekomastie - odstraněním prsní žlázy. Problém je více v jednostrannosti kdy se asymetrie špatněš řeší. Musí se to vidět. Zdraví Dr. Tomášěek
To se musí vidět a pak určit co dělat. Určitě se obraťte s takovýmto problemem na atestovaného plastického chirurga se zkušenostmi v této problematice. Ideální je investovat do konsultací na více pracovištích. Můžete se stavět i u nás,bude Vás to stát jen ten čas a cestu, protože do konce února provádíme konsultace zdarma pro čtenáře našich internetových stránek. Zdraví Dr. Tomášek
Vážený pane,
Váš problém byl sice v pubertě způsoben hormonální aktivitou, stav je však nyní již stabilizován. To, co si hmatáte pod kůží, jsou zřejmě částečky mléčné žlázy. Nemyslím, že by Vám pomohla nějaká hormonální terapie, i když by jistě neuškodilo vyšetření na endokrinologii. Zřejmě jedinou možností, jak odstranit ty "hrudky" a zkorigovat bradavky je menší operace. Já osobně preferuji zákrok v krátké narkoze /pravděpodobně by šlo operovat i v lokální anestezii, ale jedná se pak již o jistý dyskomfort/ s následnou hospitalizací přes noc. Nutné je konzultační předoperační vyšetření plastickým chirurgem.
Srdečně Vás zdravím,

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.