Dobrý den,
Již delší dobu si u sebe všímám zvětšeného podbradku zejména z profilu. Jelikož jsem jinak postavou normální váhy v poměru na výšku (168cm 59kg) a je mi 23 let, nevím si s tímto problematickým místem rady.
Po internetovém hledání jsem začala zvažovat lipolýzu, ale nejsem si jistá zda se opravdu jedná o nadměrný tuk a ne třeba o povislou kůži nebo úplně jiný problém. Podbradek totiž můžu “zatáhnout” vcucnutím svalstva pod jazykem. Problém jsem se z toho důvodu snažila řešit cvičením na posílení svalů v těchto oblastech, bohužel bez výsledku.
Má pro mě nějaký estetický/plastický zákrok cenu? Nebo se opravdu jedná o ochablé svalstvo, které si musím vytrénovat. Předem děkuji za odpovědi.
Na fotografiích je vidět povolený profil a profil kdy “vtáhnu” vnitřek pusy, což bych ideálně chtěla jako permanentní stav, plus pohled zepředu (obličej vycenzurován kvůli soukromí).
Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů
Dobrý den,
problém může být opravdu ve vyšším tukovém polštáři, ale rovněž se může
jednat třeba i o zvětšené podčelistní slinné žlázy. V prvním případě
opravdu zkusit lipolýzu nebo liposukci, ve druhém bych rozhodně
doporučoval nedělat nic. Existují sice dnes velmi radikální operační
techniky při liftingu krku, ale jedná se v podstatě o dost devastující
proceduru a ve věku 23 let bych osobně považoval lifting krku jako
naprosto nevhodný.
S pozdravem
MUDr. Ivo Menšík, Ph.D., plastický chirurg
Vedoucí lékař kliniky
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.
Nejoblíbenější zákroky
Zvětšení prsou
Liposukce
Labioplastika
Botulotoxin
Odstranění kožních výrůstků