Zeptejte se lékaře Vyřešte své pochybností!

Obrna lícního nervu, synkinezi

NatalieFryje · Vytvořeno: 27. 12. 2020 · Aktualizace: 14. 4. 2021

Dobrý den, jsem asi 9 let po obrne. Trápí me synkinezi a poklesly koutek. Lze botoxem pomoct vicku vice otevrit neboli zmírnit zaskuby pri usmevu a taky zvednout koutek? Dekuji.

2 odpovědi

Všechny odpovědi na tuto otázku jsou od skutečných lékařů
  • Dr Alberto Leguina-Ruzzi MD PhD

    Dr Alberto Leguina-Ruzzi MD PhD

    Nejlepší odpověď
    30. 12. 2020 ·

    117 odpovědÍ

    Dobrý den
    Ano, je to možné, v kombinaci s kyselinou hyaluronovou jsem také korigoval asymetrii u pacientů po obrně.
    s pozdravem

  • MUDr. Dana Schafferová

    MUDr. Dana Schafferová

    14. 4. 2021 ·

    3 odpovědi

    Dobrý den,
    botulotoxin se dá úspěšně aplikovat do oblasti lícního svalu, pokud jsou následkem obrny záškuby mimických svalů. Obávám se, že koutek se vám nezvedne
    MUDr. Schafferová

Informace zveřejňované na Estheticon.cz, nemohou v žádném případě nahradit osobní konzultace mezi pacientem a lékařem. Estheticon.cz nepodporuje komerční produkty ani služby.