Zeptejte se lékaře Vyřešte své pochybností!

Špatně aplikovaná injekční výplň

Anonymní · Vytvořeno: 19. 4. 2010 · Aktualizováno: 2. 9. 2012

Dobrý den, objednala jsem se k lekaři na zmensení nosoretni vrasky.Lekař použil výpln TEOSYAL ULTRA DEEP na zvětšení objemu obliceje a tím že podle něj zmensil i vrasku.Na vyplni jsem byla poprvé, vubec jsem netusila ucinky tohoto druhu vyplně. Vypln aplikoval do horní oblasti nosoretní ryhy oboustranně celkem 1ml. Zvětsení objemu tvare jsem nepožadovala, nyní mám tuto látku v oblasti lícních kostí, v podočnícovém oblouku nestejnoměrně rozloženou,oci ošklivě zapadlé, cítím palčivost, svědění a oči slzí.Vyrobce TEOXANE udava trvanlivost 9 až 12 mesícu.Vypln bude už třetí měsíc. Vubec nevím co s tím., Muže mi prosím někdo z lékařu poradit, popř. na klinice pomoci?Děkuji.

6 odpovědí

Všechny odpovědi na tuto otázku jsou od skutečných lékařů
  • MUDr. Milena Vojtíšková

    MUDr. Milena Vojtíšková

    Nejlepší odpověď
    2. 9. 2012 ·

    123 odpovědí

    Dobrý den,
    jedná se o ojedinělou záležitost, přesto se s ní setkáváme a řešíme jí.
    Nabízíme bezplatné poradenství, kde bychom Vás prllhédli a nabídli řešení přímo pro Vás.
    Objednat se můžete na telefonu 725 966 946 (denně 9 00 - 20 00 hod).
    S pozdravy MUDr. Milena Vojtíšková

  • MUDr. David Tomášek

    MUDr. David Tomášek

    20. 4. 2010 ·

    2616 odpovědí

    Použitím hyázy sice situaci zlepšíte, ale může mít i vedlejší účinky a tak bych to asi nechal na spontánním vstřebání. Zdraví Dr. Tomášek 607990077

  • RIVA-PROMEDIX, s.r.o.

    RIVA-PROMEDIX, s.r.o.

    20. 4. 2010 ·

    96 odpovědí

    Dobrý den, vím, že je pozdě, ale snad budete příkladem pro ostatní, že se opravdu vyplatí zajít za specialistou, který se dané problematice věnuje více a má i příslušnou specializaci. Je škoda, že jste Vaše potíže neřešila dříve, do cca 1 měsíce lze ještě materiál vymasírovat do požadované lokality. Někdy opravdu je potřeba spíše doplnit tváře a opticky tak ulevit nosoretním rýhám-nejsou-li v nich ostré vrásky. Výdrž materiálu může být i kratší a postupně budou Vaše potíže ustupovat. nicméně je důležité, aby Vás vyšetřil plastický chirurg nebo dermatolog se zkušeností k vyloučení případné tvorby granulomu, čili zánětu v okolí materiálu. Samotné urychlení vstřebávání materiálu je možné s pomocí léku hyaluronidázy, popř. opakovanými masážemi. Je nutné osobní vyšetření. Držím Vám palce, pochopitelně jsme Vám k dispozici. dr.PACHMAN, klinika Riva, Brno.

  • MUDr. Slavomira Feix

    MUDr. Slavomira Feix

    20. 4. 2010 ·

    1 odpověď

    Dobry den, material sa da rozpustit enzymom hyaluronidaza. Je potrebne vidiet vas osobne a prekonzultovat, ci ide viac o opuch, alebo je tam
    naozaj material. V pripade zaujmu sa objednajte na konzultaciu na cisle 0042126823 0920. Dakujem, s pozdravom, MUDr. Slavomira Feix, INTERKLINIK

  • MUDr. Nadežda Kanátová

    MUDr. Nadežda Kanátová

    20. 4. 2010 ·

    2 odpovědi

    Zdravím,taktiež je možné urýchliť metabolizmus v danej oblasti intenzívnou aplikáciou biostimulačných laserov.
    Estetic studio B.B.

  • MUDr. David Tomášek

    MUDr. David Tomášek

    19. 4. 2010 ·

    2616 odpovědí

    Patrně budete jedna z těch vzácných reakcí na tento preparát. Rychlejší úbytek otoku a materiálu budete mít při zvětšené frekvencí tlakových masáží, které by se měly ovšem provádět po radě plastického chirurga, nebo specialisty, který preparát aplikoval. Zdraví Dr. Tomášek 607990077
