Dobrý den,jsem měsíc po ambulantni tumescentni liposukci spodního bříška,kde mi bylo odsáto 400ml tuku a stále nosím 24hod kompresní prádlo.Jelikož jsem si po domluvě s panem doktorem vyndala stehy sama,tak jsem po zákroku na kontrole nebyla a jsem trošku v rozpacích z výsledků.Vím,že hodnotit výsledky je třeba až za delší dobu ale i přesto,že jsem četla o porovnávání po liposukci a viditelných změn hned,tak ani malinké změny zatím nevidím.Břicho se mi zdá snad ještě větší než před liposukcí a pár dní po liposukci a to si myslím,že otoky a modřinky už z dost velké části zmizeli.Mám se obávat,že výsledek se nedostaví?Nebo se mám obrátit na svého lékaře a hlavně po jaké době,aby jsem zbytečně neotravovala jen z mých nezkušených pocitů?Předem děkuji za odpověď Pavla
Dobrýden,měsíc po tumescentní liposukci je již obvykle výsledek viditelný i když operovaná oblast se vyvíjí 3 až 6 měsíců,
Prádlo po tomto výkonu se odkládá po 14 dnech ,je to dostačující.Jizvičky po kanylách se nešijí, používají se steristripy /náplas´tový steh/,jizva do budoucna není viditelná. Odstraňování stehů samotným klientem je minimálně nestandartní. Kontroly děláme vždy do týdne a poté za tři měsíce.Nevím jaké jsou zkušenosti vašeho operatéra s technikou tumescentní liposukce,ale zdá se, že malé.
MUDr.J.Kačírková ,Medilip

Vážená slečno, oblast podbřišku je poměrně nevděčná lokalita k provedení liposukce, bráno z pohledu výsledku. Velmi záleží na stavu kůže a pevnosti přímých břišních svalů ležících v hloubce. Také, záleží na tom, co jste od operace očekávala. Pravděpodobně bude trvat ještě několik týdnů, než bude možno prohlásit výsledek za definitivní. Pak vyhodnoťte se svým operatérem současný stav s předoperačními fotografiemi. V této chvíli bych Vám doporučil se fyzicky šetřit a ještě další cca 3 týdny nosit speciální návlek nebo pás. A v rámci pooperačních kontrol vše prodiskutujte se svým operatérem.
Srdečně Vás zdravím, prim. Dr. V. Víšek, CSc., plastický chirurg.
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.