Čím mýt uši po plastice?

maruska77939
19. 9. 2011 · Poslední odpověď: 19. 5. 2019

Dobrý den, mám den po sundání obvazu a nosím čelenku i přes den. Díky čelence mám uši přilehlé úplně těsně k hlavě, takže jizvy nejsou ani vidět. Hned po sundání obvazů jsem si umyla vlasy, ale na uši se bojím ještě moc šahat. Mám za ušima ale zaschlou krev a loupe se mi z nich kůže atd. Zatím je mám i dost oteklé a necitlivé. Mohl by mi někdo poradit čím uši opatrně umýt, abych tomu ještě nějak neublížila?

Reklama

odpovědi (4)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

19. 5. 2019

Ideální je probrat situaci s operaterem. Každý z nás má svoji metodiku, i když se zásadně neliší. Já doporučuji časté sprchy hlavy s nějakým dětským šamponem, a za ušima lehce propilovat jemnou žínkou nebo čtvercem. Zdraví Dr. Tomášek

Praha
Plastický chirurg
20. 9. 2011

Je-li rána dobře zhojená,lze zbylé krusty odstranit kysličníkem (když to již neudělal operatér po převazu).Pak lze boltce a prostor za ušima sprchovat a mýt jakýmkoli nedráždivým mýdlem ( př. dětské mýdlo)
s pozdravem Dr. Vrbický

Praha
Plastický chirurg
19. 9. 2011

Ideální je probrat situaci s operaterem. Každý z nás má svoji metodiku, i když se zásadně neliší. Já doporučuji časté sprchy hlavy s nějakým dětským šamponem, a za ušima lehce propilovat jemnou žínkou nebo čtvercem. Zdraví Dr. Tomášek

Praha
Plastický chirurg
19. 9. 2011

Dobrý den. Nevím, čím máte rány ošetřeny. Svým pacientům po odstranění stehů a krust nanáším tekutý obvaz. Potom radím dětský heřmánkový šampon, jemné promnutí boltců bez jejich výrazného odtažení a mírný proud vlahé vody. A s péčí začít nejdříve 2 dny po odstranění stehů. Nashledanou, dr. Remeš

Chrudim
Plastický chirurg
Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Otoplastika
5 odpovědí, nejnovější odpověď: 6. 12. 2013
Otoplastika
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 27. 11. 2007
Otoplastika
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 5. 12. 2023
Injekční výplně
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 12. 3. 2018
Abdominoplastika
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 5. 5. 2009
Otoplastika
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 21. 11. 2023
Minilifting
Žádné odpovědi

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi
Zeptejte se lékaře