1 / 2

Klepnutím na obrázek jej zobrazíte v plném rozsahu

Přivřené jedno oko

Xxx95x
Xxx95x
6. 3. 2018 · Poslední odpověď: 8. 3. 2018

Dobrý den,trápí mě levé oko.Vypadá jakoby bylo přivřené oproti druhému oku.Připadá mi,že je i těžší.Může se třeba jednat o převislé víčko,nebo je to jen tak od přírody. Je mi 23 let.Děkuji za odpoveď.

Reklama

odpovědí (6)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Nejlepší odpověď· 8. 3. 2018

Také souhlasím s kolegyní.Jako korekci asymetrie jsem též neměl na mysli zásah do úponu zvedače víčka.Je to riskantní a spíše se to provádí u ptozy víčka. Měl jsem na mysli implantaci tuku podle Benslimana.Několikrát jsem to prováděl a výsledek byl dobrý
s pozdravem Dr. Vrbický

Praha
Plastický chirurg
7. 3. 2018

dobrý den, souhlasím s kolegou, že problém je VPRAVO ! je zde vyšší úpon zvedače víčka, asymetrie je v rámci estetické přirozenosti, rozhodně bych na to nesahala, mohlo by to nakonec vypadat hůře, než vám to příroda nadělila.. :-) SJ

7. 3. 2018

Trápí vás levé horní víčko a asymetrie mezi pravým a levým víčkem.Stran asymetrie bych problém hledal spíše na víčku p r a v é m kde je ohybová rýha víčka posunuta příliš vysoko.Souvisí to s jiným uchycením drobného svalu ("zvedače víčka!) do míst kde je na víčku ohybová rýha.Zde by určité zlepšení kosmetickým zákrokem bylo možné ale je nutné k lepšímu posouzení vyšetřit i funkci víčka.To je možné jen při vyšetření u plastického chirurga ,nebo očního lékaře.
s pozdravem Dr. Vrbický

Praha
Plastický chirurg
7. 3. 2018

Nejspíš to bude vrozená chabost svalu víčka. Je to záležitost nervů a plastika Vám nejspíš nepomůže.
Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,

Praha
Plastický chirurg
7. 3. 2018

Dobrý den , pokud nemáte žádné neurologické onemocnění ( vyšetří vás neurolog), tak se jedná o vrozený vzhled a můžete konsultovat plastika .
Určitou nepravidelnost obličeje má ale každý z nás . Dokonale symetričtí jsou jen Barbie a Ken .

Zdravím . dr schmoranzová

Vysoké nad Jizerou
Estetická chirurgie, Chirurgie ruky
7. 3. 2018

podle foto máte levostrannou hemihypoplazii obličeje, která může být spojena s vrozenou ptozou víčka, chápu, že jsem napsala odborné výrazy, které mohou být pro vás nesrozumitelné, nicméně je stejně nejvhodnější dorazit na plastickou chirurgii a při vyšetření v rozhovoru si vše ujasnit, přeji hezký den prof dušková

Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Operace očních víček
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 6. 7. 2021
Operace dolních víček
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 22. 9. 2020
Operace očních víček
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 10. 8. 2017
Operace očních víček
1 odpověď, nejnovější odpověď: 2. 6. 2019
Operace očních víček
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 11. 9. 2019
Operace horních víček
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 13. 4. 2021
Operace očních víček
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 22. 6. 2023
Operace horních víček
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 12. 8. 2023
Operace očních víček
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 26. 9. 2023
Operace očních víček
5 odpovědí, nejnovější odpověď: 3. 7. 2023

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi
Zeptejte se lékaře