Abdominoplastika s Leidenskou mutací homozygot

Petapaloma
20. 9. 2022 · Poslední odpověď: 15. 6. 2023

Dobrý den, ráda bych se zeptala zda je rozumné podstoupit abdominoplastiku a sešití diastazy, když mám diagnostikovana Leidenskou mutaci homozygot. Před 11 lety jsem prodělala hlubokou žilní trombozu, kde mi v tu dobu byl podáván heparin, následně warfarin poté godasal a teď vždy když je nějaký problém - většinou povrchový zánět žil tak clexane. V té době jsem údajně prodělala i embolii, tak mi to alespoň říkali na hematologie - tromby byly na plicích, nyní jsou plíce po poslední scintigrafii čisté. Jsem po 2 těhotenstvích, obě bez problémů, jen při posledním těhotenství bylo silné krvácení - část placenty zůstala uvnitř, tudíž mi museli dát plazmu i krev. 2 operace - žlučník a bariatricka operace - též bez problémů, jak operace tak léčba a rekonvalescence. Po velkém váhovem úbytku a 2 porodech břicho hezké není, a já se sním nedokážu smířit. Ráda bych podstoupila abdominoplastiku, ale ráda bych znala názor lékaře než půjdu na konzultaci, zda-li to má vůbec cenu. Nebo raději od toho ustoupit a žít s břichem až skoro na stehna. Četla jsem si různé články, ale ty v člověku spíše vyvolají strach z nejhoršího než něco jiného. Děkuji za odpověď. Krásný den Petra

Reklama

odpovědi (3)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Nejlepší odpověď· 28. 9. 2022

Dobrý den,
obecně by operace v zásadě byla možná, i když bude více riziková. Je zapotřebí, aby jste přišla na konzultaci , kde se posoudí přínos dané operace, zváží případná rizika apod. Pacienti s Leiden mutací podstupují chirurgické zákroky, musí se ale dopředu počítat s případnými krvácivými komplikacemi díky nasazené antitrombotické léčbě .
s pozdravem. dr.Musilová

Praha
Plastický chirurg
15. 6. 2023

Dobrý den. Přemýšlíte dobře, u Vás je vhodné zvážit přínos z operace a možné rizika. I lékaři plastické chirurgie mají různé názory a přístup k operacím, jaká by byla Vaše. Doporučili bychom Vám konzultaci navíc v nemocnici. Hezký den přejeme! Formé clinic.

Praha
Estetická chirurgie
4. 10. 2022

Dobrý den,
je mi líto, ale podle toho, co popisujete, abdominoplastika není pro vás vhodnou operací, je zde zvýšené riziko trombózy i embolie. Před každou operací je nutné zhodnotit rizika a benefity, pokud převažují rizika, je lepší takovou operaci nepodstupovat.
Přeji hodně zdraví
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová

2 adresy v Praha (kraj)
Plastický chirurg
Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Zvětšení prsou
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 3. 1. 2008
Rhinoplastika
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 31. 8. 2021
Abdominoplastika
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 12. 12. 2022
Zvětšení prsou
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 20. 10. 2018
Mezoterapie
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 7. 3. 2023
Rhinoplastika
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 3. 2. 2024
Křečové žíly
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 30. 1. 2011

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi
Zeptejte se lékaře
Estetická medicína