Zeptejte se lékaře Vyřešte své pochybností!

Chemický peeling v hlubší vrstvě pokožky

Alena123204443 · Vytvořeno: 27. 5. 2014 · Aktualizace: 30. 7. 2014

Je mi 34 let, chodím na botox kolem očí a u kořene nosu, kde se mi dělala mračivá vráska. Pak mám přípravkem Perlan zvýrazněné lícní kosti a vyplněné nasolabiální vrásky. Potřebovala bych pleť v obličeji zjemnit, mám jizvičky po akné, rozšířené póry a pigmentové skvrny, ne moc hrozné, jsem světlý typ, ale mám je. Na jaké ošetření mohu jít? Nechci aby mi nějak porušil, zničil výplně kyselinou hyaluronovou ani aby odboural botox. Mohu podstoupit ošetření nějakým laserem nebo silnější chemický peeling (nebo ten co působí v hlubší vrstvě pokožky a neloupe se po něm kůže? Děkuji.

9 odpovědÍ

Všechny odpovědi na tuto otázku jsou od skutečných lékařů
  • doc. MUDr. Roman Šmucler CSc.

    Nejlepší odpověď
    28. 5. 2014 ·

    254 odpovědÍ

    Počkejte s chemickým peelingem, až Vám odezní botulinumtoxin a kys. hyaluronová, ať nezkracujete působení zejména kys. hyaluronové. Úplně povrchní peeling ovocnými kyselinami můžete ihned ale efekt bude omezený. Hlubší, třeba trichlóroctovou kyselinou nebo 70% kys. glykolovou už vyžaduje několikadenní hojení. Dnes se častěji používají frakční lasery pro lepší předpověditelnost výsledku. Výhoda peelingu je v jeho ceně.

  • MUDr. Iveta Fremlová

    30. 7. 2014 ·

    9 odpovědÍ

    Dobrý den,
    na zjemnění kůže obličeje , na jizvičky po akné a pigmentové skvrny mám dobrou zkušenost s dermarollerovou mezoterapií, která se opakuje po měsíci v průměru 3 až 5x.Před touto metodou je vhodné nanést na obličej znecitlivující krém.
    Jako alternativní metodu bych Vám doporučila chemický peeling kyselinou trichloroctovou , který zjemní kůži obličeje a zmenší póry.Vhodná je i kombinace obou metod s časovým odstupem.
    Obě metody je nejlépe provádět na podzim.

    Iveta Fremlová

  • Prim. MUDr. Karolína Kykalová

    19. 6. 2014 ·

    3 odpovědi

    Vážená paní Aleno,

    skutečně nemůžete mít vše, pokud chcete sjednotit a zjemnit povrchové struktury kůže pak je ideální středně hluboký chemický peeling, ale bez olupování to skutečně není ono. Nebo můžete vyzkoušet ošetření frakčním laserem - je možné erbium YAG nebo CO2, ovšem doporučuje se před aplikací botulotoxinu a kožní výplně.

    S přáním pevného zdraví

    MUDr. Karolína Kykalová
    hlavní lékařka dermatologie kliniky Esthesia Praha

    tel.: 603 465 672

  • MUDr. Milena Vojtíšková

    28. 5. 2014 ·

    123 odpovědÍ

    Dobrý den,
    kromě zde již uvedeného byste mohla podstoupit mikrojehličkování, při kterém zapracováváme do pleti jednak živiny a vitamíny, dále pak samotné ošetření pleť zjemní, barevně sjednotí, zatáhne póry, zredukuje jizvičky, tedy vše to, co požadujete.
    Klienti se nejčastěji objednávají na pátek, protože zhruba 2 dny po ošetření je pleť načervenalá. Výsledný efekt můžete pozorovat již po týdnu. Zákrok se doporučuje ještě dvakrát zopakovat.
    Krásné léto s krásnou pletí
    přeje
    MUDr. Milena Vojtíšková
    www.aurumaesthetic.cz

  • MUDr. Lucie Jurtinová

    28. 5. 2014 ·

    41 odpovědÍ

    Dobrý den,

    Vámi popisované problémy Vám můžeme zmírnit pomocí frakčního CO2 laseru nebo chemického peelingu, ale nyní již není nejvhodnější roční období vzhledem ke sluneční aktivitě. Můžete přijít na osobní konzultaci, ošetření bychom ale provedly až na podzim. Efekt botulotoxinu ani výplní se těmito zákroky neovlivní.

    Se srdečným pozdravem.
    MUDr. Lucie Jurtinová
    www.dermastar.cz

  • MUDr. Tereza Gabryšová

    28. 5. 2014 ·

    169 odpovědÍ

    Dobrý den,

    přikláněla bych se také spíše k ošetření frakční radiofrekvencí Pixel, protože vás neomezí v letních měsících tolik jako chemický peeling nebo laser. Odstup od aplikace Botoxu a kyseliny hyaluronové by měl být větší než 14 dní.

    S přátelským pozdravem MUDr.Tereza Gabryšová dermatolog kliniky GHC Praha
    tel. recepce: 222211206

  • prim. MUDr. Miroslava Pelechová

    28. 5. 2014 ·

    20 odpovědÍ

    Dobrý den,
    podle mých zkušetostí má velmi pěkný efekt frakční CO 2 laser.Ten rozestřelí po svrchní vrstvě epidermis stovky bodíků .Vaše vlastní kůže však díky kožním můstkům mezi zásahy zůstává jako jakýsi obvaz a teprve během cca 5_10 dní se tato "síťka postuně odloučí.Při mytí cítíte jemné šupení.Těsně po výkonu je pleť přibližně 24-48 hodin červená.Druhý den po ošetření lze použít make-up.Touto cetou nemůže dojít k "poškození" Perlanu ani botoxu.Jsou v daleko hlubších vrstvách,kam nemůže tedy , pod stratum bazale, zasahovat laser.
    Dávam laseru přednost před peelingem,protože umožní naprosto dokonalé pokrytí plochy i nastavení síly a hloubky zásahu a všechny tyto parametry volí lékař dle potřeby pleti pacienta.

  • MUDr. Hana Raková MBA

    28. 5. 2014 ·

    12 odpovědÍ

    Dobrý den,
    s probémy pleti, které popisujete, Vám může v letních měsících pomoc radiofrekvence. Lasery se přes léto nedoporučují a chemický peeling také ne. Ošetření může být podstoupeno, pokud byly výplně aplikovány před třemi a více měsíci.


  • Dobrý den,
    osobně bych spíše doporučovala počkat na podzimní měsíce, kdy je možné provést ošetření kůže obličeje frakčním laserem - laser dokonaleji vyhladí jizvičky po akné a také drobné vrásky.

    Zdravím
    MUDr. Hana Zimovčáková
    BODY klinika plastické chirurgie

Hledat další dotazy

Podobné dotazy

Informace, které se objevují na Estheticon.cz, nemohou v žádném případě nahradit vztah mezi pacientem a lékařem. Estheticon.cz nepodporuje komerční produkty nebo služby.