Dobrý den,je mi 46 let, jsem naprosto zdravá žena.... před 11 dny jsem absolvovala "liposukci" přístrojem EXILIS na bříško. Při aplikaci me to dost bolelo a to opravdu hodně vydržím,sestřička mi snížila "stupně".Asi po 3 dnech se mi utvořilo několik bouliček na dolní straně břicha..nyní zůstaly dvě velké-bolestivé-jedna je velikosti vlašského ořechu, druhá o něco menší...volala jsem na kliniku,ale paní doktorka je na dovolené a sestřička mi řekla,že se s ničím takovým nikdy nesetkala,takže neví:-(....vůbec nevím co mám dělat, mám strach o svůj zdravotní stav..co to může být?? Velice děkuji za odpověd a radu.
Těžko z takového popisu něco bližšího soudit. Může to být buď podkožní modřina nebo ztuhnutí tuku způsobené použitím přístroje. Těžko vám možno takto něco poradit bližšího na dálku bez osobního vyšetření. S podobnými "zázračnými" přístroji se v poslední době roztrhl pytel a stejně tak to, že zákroky místo lékařů provádějí zdravotní sestry. Když pak k něčemu dojde, tak se přesně takto ocitají mnohé pacientky v neřešitelné situaci. Ale pokud se jedná o solidní pracoviště, pak jistě sestřička zavolá paní doktorce na dovolenou, dá jí vaše číslo a paní doktorka vám zavolá. Nic lepšího teď bohužel, i přes veškerou snahu nevymyslíme. Budu držet palce, ať vše dobře dopadne a byl bych i rád, třeba později za zprávu, jak vše dopadlo. MUDr.Otakar Lucák, Ostrava,
Dobrý den,
v tomto případě bych Vám doporučila kontaktovat ošetřující pracoviště a zjistit, zda se opravdu jednalo o přístroj Exilis od firmy BTL. Naše klinika s tímto přístrojem pracuje již řady let a nikdy se u našich klientek neobjevily podobné příznaky, naopak máme velice pěkné výsledky.
Ráda Vás u nás přivítám na bezplatné konzultaci, popřípadě Vám mohu doporučit výborného plastického chirurga MUDr. Tomáška, který u nás také ordinuje.
Přeji brzké uzdravení.
S pozdravem a přáním pěkného dne
Bc. Petra Řehořková
Dobrý den,
přístroj Elixis je určen k t.zv. lipolýze a využívá vln ultazvukových a tepelné energie.
Mechanismus vyplavení tukových buněk takto ošetřených je medicínsky nevysvětlitelný,takže efekt zákroku je buď nulový nebo přechodný /odvodnění buněk je možné/.
Viděla jsem řadu pacientek s hematomy na břiše např po kryoterapii.
Za výsledek odpovídá příslušné pracoviště.
MUD.J.Kačírková

Ztotožňuji se plně s názorem kolegy Lucáka. Buďte klidná, nejspíše to bude modřina, respektive větší nahromadění krve. Měl by to vidět plastický chirurg. Zkuste si zobjěktivizovat situaci u jiného kolegy pokud budete mít pocit, že je to tak naléhavé, že to nevydrží do návratu Vašeho operatera.
Zdraví Dr. Tomášek
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.