Dobrý den, jsem 10dní po klasické liposukci v CA vnitřních a vnějších stehen, mám velké hematomy a otoky, na některých místech velmi tvrdé a bolestivé, ráda bych věděla, co mohu udělat pro rychlejší uzdravení. Užívám Ketanol, Aescin Polfa a postižené oblasti si natírám mastí Hirudoid, také se přikládám studené obklady. Prosím poraďte mi, jak se mám zbavit otoků a modřin co nejefektivněji. Děkuji za každou odpověď.
Dobrý den.Urychlit hojení můžete poctivým nošením elastického prádla dle doporučení vašeho operaréra. Větší část pooperačního otoku ustupuje asi za 7-10 dní, většina pálení a otoků obvykle mizí během 3 týdnů. Hojení jizev je však postupný proces a zotavení závisí na vaší fyzické kondici.Zdraví Mudr. Šulcvá
Dobrý den. Pečujete o oblati správně. Snad jen bych nyní přidal Wobenzym v dávce alespoň 3x7 a následně lymfodrenáže. Nashledanou, dr. Remeš
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.