Rekonvalescence po obřízce z pohledu pohybu

viktoriparezindo
15. 6. 2023 · Poslední odpověď: 1. 8. 2023

Dobrý den, jemi 26 let a nyní jsem druhý den po obřízce. Chtěl bych se zeptat, jak mám přistupovat k pohybu. Žalud penisu mám velice citlivý - například 15 minutová cesta z nemocnice mi trvala 50 minut, protože jsem musel dělat přestávky na rozdýchání bolesti. Druhý den po operaci si žalud začíná zvykat na nový stav a bolest je menší, nicméně pohyb ve volných trenírkách je mi stále velice nepřijemný a nedokážu si představit například absolvovat cestu do práce a pohybovat se v práci (byť je to jen kancelářská práce).

Na tomto webu jsem četl, že je dobré mít penis ve volnějším spodním prádle, aby nebyl ve vlhku. Pokud však penis obalím obvazem a obléknu si těsnější spodní prádlo, necítím v podstatě žádnou bolest. Zajímá mě tědy, zda je možné penis takto upevnit a absolvovat například cestu na nákup nebo procházku na čerstvém vzduchu. Tyto aktivity si totiž v tuto chvíli nedokážu úplně představit ve volném spodním prádle kde se penis hýbe a způsobuje bolest při každém kroku. Bojím se ale, že se tím zvýší vlhkost v oblasti penisu a velice nerad bych tím prodloužil dobu rekonvalescence po zákroku nebo něco horšího. Kolik pohybu a za jakou cenu byste mi tedy doporučili?

Také mi přijde podivné, že jsem byl propuštěn z nemocnice po 24 hodinách po zákroku a pracovní neschopenku dostal na dobu pobytu v nemocnici, ale jak jsem psal výše, zatím si absolutně nedokážu představit pohyb spojený s běžnou kancelářskou prací.

Reklama

odpověď (1)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Nejlepší odpověď· 1. 8. 2023

Dobrý den,
pracovní neschopnost máte pouze na dobu zákroku, protože se jedná o estetickou záležitost. A to by jste neměl mít nárok ani na toto. Pokud byla obřízka doporučená urologie, pak je to jiná situace a na pracovní neschopnost máte plný nárok.
Jinak, v prvních dnech je potřeba užívat léky od bolesti pravidelně a také léky proti otoku.
Pak to bude lepší.
Pěkný den,
MUDr.Jana Bartošková

2 adresy v Jihomoravský kraj
Plastický chirurg
Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Obřízka
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 5. 2. 2023
Abdominoplastika
7 odpovědí, nejnovější odpověď: 4. 3. 2011
Obřízka
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 23. 1. 2023
Obřízka
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 19. 10. 2018
Abdominoplastika
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 20. 4. 2013
Modelace prsou s augmentací
1 odpověď, nejnovější odpověď: 20. 6. 2025
Sklerotizace
Žádné odpovědi
Obřízka
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 15. 1. 2012

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi
Zeptejte se lékaře