Škrábání/dření v prsu 2,5 roku po augmentaci

Joh13
18. 6. 2025 · Poslední odpověď: 20. 6. 2025

Dobrý den, jsem 2,5 roku po augmentaci s modelací. Těsně po první operaci se mi otevřela jizva na jednom prsu a musela jsem znovu na sál, kde mi implantát vyndali, vyčistili a uložili o trošku výš, aby nedocházelo k opětovnému rozestupu jizvy. Poté se vše hojilo docela dobře. Sem tam o levém (2x operovaném prsu) vím, například během ovulace, kdy prso trošku tlačí. Jinak je vše v pořádku. Nicméně poslední cca 4 dny cítím na vnitřní straně tohoto prsu takové jakoby škrábaní.. jakobych měla na kůži a pod kůží lepidlo, které se pří určitých pohybech snaží uvolnit, nebo jakoby mě něco drsnějšího dřelo/tlačilo uvnitř. Není to pořád, jen když se například zasměju, zakašlu, nebo se prso specificky stlačí či pohne. Nejedná se o bolest, spíš o neznámý stav, který mě trošku znervózňuje. Tyto pocity začaly v neděli večer a předtím jsem v pátek i v sobotu byla bez podprsenky, z toho jsem v pátek byla na svatbě, kde se tančilo a v neděli jsem cvičila (to jsem měla podprsenku na cvičení). Ale není to poprvé, co jsme byla víc dní za sebou bez podprsenky... Na noc stále nosím kompresní... Na dotek i na pohled mi přijdou prsa stále stejná, ale stejně mě stav znepokojuje. Děkuji za Váš čas a Vaše reakce.

Reklama

odpověď (1)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Dobrý den,

zatím není důvodu k panice. Takových stavů po augmentacích je celá řada
a zdaleka ne všechny pacientky o svých implantátech "ani neví". Pokud by
stav přetrvával týdny, nebo měsíc, určitě navštivte svého operatéra.
Příčin může být celá řada. V tuhle chvíli nemá smysl je vyjmenovávat.

S pozdravem

Ivo Menšík

Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Zvětšení prsou
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 19. 6. 2017
Zvětšení prsou
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 2. 12. 2013
Zvětšení prsou
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 3. 11. 2019
Zvětšení prsou
1 odpověď, nejnovější odpověď: 20. 1. 2018
Zvětšení prsou
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 16. 8. 2021
Zvětšení prsou
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 10. 8. 2021
Zvětšení prsou
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 18. 3. 2016
Zvětšení prsou
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 27. 5. 2016
Zvětšení prsou
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 17. 3. 2019
Zvětšení prsou
6 odpovědí, nejnovější odpověď: 18. 6. 2012

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi
Zeptejte se lékaře