Dobrý den, jsem 2,5 roku po augmentaci s modelací. Těsně po první operaci se mi otevřela jizva na jednom prsu a musela jsem znovu na sál, kde mi implantát vyndali, vyčistili a uložili o trošku výš, aby nedocházelo k opětovnému rozestupu jizvy. Poté se vše hojilo docela dobře. Sem tam o levém (2x operovaném prsu) vím, například během ovulace, kdy prso trošku tlačí. Jinak je vše v pořádku. Nicméně poslední cca 4 dny cítím na vnitřní straně tohoto prsu takové jakoby škrábaní.. jakobych měla na kůži a pod kůží lepidlo, které se pří určitých pohybech snaží uvolnit, nebo jakoby mě něco drsnějšího dřelo/tlačilo uvnitř. Není to pořád, jen když se například zasměju, zakašlu, nebo se prso specificky stlačí či pohne. Nejedná se o bolest, spíš o neznámý stav, který mě trošku znervózňuje. Tyto pocity začaly v neděli večer a předtím jsem v pátek i v sobotu byla bez podprsenky, z toho jsem v pátek byla na svatbě, kde se tančilo a v neděli jsem cvičila (to jsem měla podprsenku na cvičení). Ale není to poprvé, co jsme byla víc dní za sebou bez podprsenky... Na noc stále nosím kompresní... Na dotek i na pohled mi přijdou prsa stále stejná, ale stejně mě stav znepokojuje. Děkuji za Váš čas a Vaše reakce.
Dobrý den,
zatím není důvodu k panice. Takových stavů po augmentacích je celá řada
a zdaleka ne všechny pacientky o svých implantátech "ani neví". Pokud by
stav přetrvával týdny, nebo měsíc, určitě navštivte svého operatéra.
Příčin může být celá řada. V tuhle chvíli nemá smysl je vyjmenovávat.
S pozdravem
Ivo Menšík
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.