Rhinoplastika Video otázka - doporučujeme
Rhinoplastika vizualizace Lilina86 · 9. 9. 2021

Dobrý den, zvažuji zmenšení nosu. Chtěla bych se zeptat, zda existuje klinika, kde se provádějí počítačové vizualizace? Ráda bych před zákrokem měla alespoň trochu představu, jaký zhruba bude výsledek. Přikládám foto Děkuji za odpovědi

Dobrý den, počítačově lze ukázat vše, ale výsledek se může lišit, proto tuto techniku již nepoužíváme, ale během konzultace vám mohu ukázat řadu fotek před a po výkonu, abyste se mohla lépe zorientovat, jaký výsledek byste mohla očekávat. Musí se hodnotit více faktorů, na které vás také mohu během konzultace upozornit, abyste se mohla správně roz ... číst dál

1 odpověď číst dál
Zarovnání hrbolu na nose Lole_ · 8. 9. 2021

Dobrý den, před dvěma dny jsem si způsobila úraz nosu o kuchyňskou skříňku. Dvířka mě udeřila tak, že cca v polovině délky nosu na hřbetě vznikl veliký hrbol. Lékař mi řekl, že když nos není vybočený do strany situace se neřeší a mám si to ledovat. Mohu něco udělat, pro to aby hrbol na nose zmizel? Případně po jaké době si nos mohu nechat chirurgicky opravit? :) Dekuji

Dobrý den, určitě můžete podstoupit konzultaci s plastickým chirurgem a domluvíte se na postupu. Dva roky po úrazu je už z hlediska možné operace naprosto v pořádku. S pozdravem M. Molitor

4 odpovědi číst dál

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda někde provádíte osteotomii nosu k jeho zúžení. Jsem po rhinoplastice, ale nos mi zůstal široký a trochu křivý. Jsem z toho nešťastná. Mám kvůli tomu problém i s výběrem brýlí, ne všechny si mohu nastavit podle potřeby. Přikládám foto k upřesnění mých představ. Jelikož jsem na našich stránkách bohužel nic takového nenašla, foto je ze zahraničních stránek, kde jsou i videa, na nichž je tento zákrok prováděn. Děkuji, chápu, že k posouzení je nutná osobní konzultace, ale chci pouze vědět, zda je tato operace možná.

MUDr. Vlastimil Víšek CSc.

MUDr. Vlastimil Víšek CSc.

Nejlepší odpověď

Vážená paní, na přiložených fotografiích se mi nezdá, že by výsledek byl až tak špatný, jak ho popisujete. Te třeba si uvědomit, že případnou korektivní rhinoplastiku můžete podstoupit až po 2 letech po primární operaci, a nepotěším Vás, s nejistým výsledkem. Doporučuji Vám proto obrátit se na některou z klinik plastické chirurgie V Praze FN KV Pra ... číst dál

5 odpovědí číst dál

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Jsem po druhé operaci nosu, ale nejsem spokojená s výsledkem ani tvarem nosu ani velikostí nosu. Je možné dosáhnout velikost nosu jak je na obrázku ? A ještě bych chtěla zmensit prostor mezi rtem a nosem. Bylo by to možné? Můžete mi prosím odporučit nějakého doktora, který by byl ochotný opravit můj nos? Děkuji

Dobrý den, doporučuji vše probrat na osobní a nezávazné konzultaci. U nás na klinice provádíme jak moderní operace měkkého nosu, tak kompletní rhinoplastiku. S pozdravem MUDr. Jiří Borský, Ph.D. Klinika YES VISAGE

4 odpovědi číst dál
Vzduchové bubliny kolem nosu TaEvule · 20. 7. 2021

Dobrý den, 7.6.2017 jsem byla na rhinoplastiku. Kontrola po roce od operace dopadla v pořádku. Cca dva měsíce zpět se mi kolem kostěnné části nosu začaly tvořit jakokdyby vzduchové kapsy. Na pohmat jsou cítit, ale snažím se na ně moc nesahat. Možná se trochu zvětšují, a hlavně v horkých dnech a začíná mě to bolet. Na jedné straně nosu to už začíná být viditelné.Neměla jsem žádný úraz, kterým by to mohlo být způsobeno, ale spadala jsem do rizikové skupiny. Měla bych se objednat na kontrolu? Bohužel můj operatér má teď měsíc dovolenou. Co by to mohlo být? Děkuji za odpověd.

Dobrý den, po operaci nosu mohou poměrně dlouho přetrvávat otoky, hlavně pokud je horké počasí. Ke snížení otoků můžete používat dlahu přes hřbet nosu na noc, otoky se výrazně sníží a hojení se urychlí. Používám aluminiové dlahy, dobře se s nimi manipupuje a jsou lehké. S pozdravem MUDr. Helena Singerová Plastický chirurg, Praha

4 odpovědi číst dál
Leidenská mutace Rhinoplastika Odmonka · 24. 6. 2021

Dobrý den, chtěla bych podstoupit operaci nosu měkké i tvrdé části, ale mám diagnostikovanou Leidenskou mutaci heterozygot a mutaci C677T heterozygot. Je možné po operaci preventivně podávat např.Fraxiparine nebo to z důvodu podlitin ve tváři není možné? A případně jaké je riziko vzniku trombózy po rhinoplastice, někde jsem četla, že nebývá častá. Děkuji za odpověď O.M.

Dobrý den, pokud máte Leidenskou mutaci, vždy během operačního výkonu v celkové anestesii je nutná prevence a podává se Fraxiparin, nebo Clexan... Po operaci mohou být trochu větší otoky, ale výsledek operace to neovlivní. Operaci nosu můžete podstoupit. Mohu vám nabídnout i konzultaci u nás na klinice. S pozdravem MUDr. Helena Singerová Plas ... číst dál

2 odpovědi číst dál

Dobrý den, osmiletý syn je týden po úrazu, při kterém byla zlomena nosní kost. Lékaři rozhodli, že operace by byla zbytečná, že by žádný efekt nepřinesla, neboť se nos rovná pouze podle pocitu, nikoliv s pomocí přístrojové techniky. Z profilu vypadá nos celkem normálně, ale zepředu je široký a to ještě nesouměrně, kdy jedna strana je širší. Podle lékařů by se již nemělo jednat o otok, neboť podle pohmatu podloží působilo již tvrdě. Obličej ale ještě stále hraje všemi barvami. Chtěla jsem Vás poprosit o Váš názor, dokud je rána ještě operabilní. Děkuji velice za odpověď, Jitka M.

Dobrý den, v každém případě je vhodné po úrazu nosu nasadit na nos dlahu, aby se otok rychleji vstřebal a nosní kůstky se neroztáhly a nezdeformovaly nos. S pozdravem MUDr. Helena Singerová plastický chirurg praha 2

1 odpověď číst dál

Dobrý den, v lednu jsem podstoupila reoperaci nosu, kvůli odstranění hrbolu, který mi po předešlé operaci zůstal. Nos se zároveň ještě zúžoval, takže se musel znovu lámat. Bohužel, po operaci mám na hřbetu znovu tři malé hrbolky. Otoky už opadly, normálně bych to neřešila, ale mám tenkou kůži a nerovnosti jsou dost vidět. :-( Operatér mi poradil na hrbolky tlačit, ale je mi divné, že pod prstem cítím jako by se něco "drolilo", přitom hrbolky se nemění . Chci se tedy zeptat, zda si tím neustálým tlakem na hřbet nosu nemůžu spíše uškodit, aby se mi nos časem nerozpadl! Přece pokud by byla šance, že by hrbolky časem zmizely, nestalo by se tak i bez vyvíjeného tlaku? Děkuji za odpověď.

Dobrý den, oblast hřbetu nosu se masíruje jen uvolňováním kůže od kosti, aby se kůže od spodiny kosti uvolnila, tlačit se v této oblasti nemá, tlakem se masíruje jen špička nosu. S pozdravem MUDr. Helena Singerová Plastický chirurg Praha 2

2 odpovědi číst dál
Boulička na křídle nosu Janule_xD · 26. 4. 2021

Dobrý den, na levém křídle nosu se mi cca po tydnu od operace vytvořila boulička (měkká, průměr cca 6mm). Doktor mi na ni řekl, ať ji mačkám, ale bohužel ani po 3 týdnech to nemá žádné výsledky. Je možné se ji zbavit nějakým jiným způsobem?

Dobrý den, hojící procesy trvají několik měsíců a proto tři týdny je ještě poměrně krátká doba na to hodnotit, zda masáže pomohou nebo nikoliv. Nevím, zda vidíte aspoň trochu efekt nebo vůbec ne. Pokud je bouračka měkká a elastická a bezprostředně po stlačení mizí a pak se obnoví, měly by masáže pomoci. Pokud na tlak vůbec nereaguje, poraďte se s ... číst dál

1 odpověď číst dál