Jizva po operaci víček

MichaelaHrn
12. 2. 2016 · Poslední odpověď: 30. 3. 2016

Dobrý den, moje mamka je po operaci dolních i horních víček. Na pravém oku se zdá být vše v pořádku, ale na levém dolním víčku ma vystouplou jizvu (vystouplá zjizvená tkáň pod stehem). Operatér slíbil reoperaci, bohužel však až za půl roku. Což nám přijde samozřejmě logické, že se tkáň musí nejprve zahojit. Avšak mamka je z toho nešťastná. Vypadá to doslova hrozně, pod okem má jakoby měkkou žížalu a masáže (tlakové) nezabírají k tomu aby se zcela, nebo alespoň částečně ztratila. V podstatě je to od operace pořád stejné (3 týdny). Chtěla bych se tedy zeptat, co byste nám poradili, jak by měla dále postupovat, aby se její stav alespoň zlepšil, nebo jestli doporučujete i konzultaci s jiným odborníkem, který by její stav zhodnotil. Pokud ano, kolik by případná konzultace stála. Předem Vám děkuji.

odpovědí (8)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů
Planá u M.Lázní · 12. 2. 2016
Nejlepší odpověď
Dobry den. Presne ako pisal pan Dr. Paděra. A 3 tyzdne su naozaj skoro. Ide o to ci je tam ektropium alebo len daka nerovnost. V tomlto momente su dolne viecka stale este otekly. Ja hodnotim definitivny vysledok cca po 3 mesiacoch. Podla toho co sa tam robilo, ci tam bola aj kantoplastika a pod. Ked je tam ektropium, t.j.odchlipenie dolnej mihalnice od rohovky a odhalena spojivka...bolo by dobre aj ocne vysetrenie. Ide o to aby nedochadzalo k drazdeniu odhalenej spojivky a k erozii (teda povrchovemu poskodeniu) rohovky. Po dolnej blefaroplastike davam na tyzden aj kortikoidne kvapky, ktore spojivku ukludnia a redukuju jej opuch.
Urcite sa pri pochybnostiach poradte so svojim operarerom. On presne vie, aku techniku volil a mohol by Vam poradit ocne vysetrenie aj ked len preventivne. Samozrejme je mozna konzultacia aj u ineho chirurga. Ale mozem Vas ubezpecit, ze po 3 tyzdnoch od OP sa nikto nebude pustat do dakej reoperacie. Casto po masírovani a odozneni otoku ektropium ustupi aj samo. Zalezi na zavaznosti, ale to Vam uz musi odpovedat Vas operater. Teraz len masirovat a masirovat a pripadna kontrola operaterom.
Vela stastia a pekny den.
Križko
Premium
Dobrý den,
doporučuji tlakové masáže, Strataderm ev. ošetření kůže frakčním laserem

Zdravím Zimovčáková
BODY klinika plastické chirurgie
Praha · 15. 2. 2016
Tlakové masáže jsou věcí ne na dny ale na týdny až měsíce. Hodnoťte situaci ne dříve než po 3 měsících, ale i tak mějte trpělivost.
Biostimulační laser určitě urychlí hojení. Musí jej však provádět zkušený rehabilitační lékař, či laserista. Je nutné chránit oči, což oni umí.

Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg

Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí…
Praha · 14. 2. 2016
Trpělivost,tlakové masáže nejméně 3měsíce.
Premium
2 adresy v Praha (kraj), Ústecký kraj... · 14. 2. 2016
Dobry den, jednoznacne vyckat a masirovat primerene. Naopak az moc caste masirovani muze byt kontraproduktivni. Otok jistě odezni. Kontrola operaterem, doporucil bych drive, napr. za mesic. Zdravím Dr. Horyna Pavel
Premium
Praha · 13. 2. 2016
Dobrý den, naše pracoviště samozřejmě také nabízí po operaci pro své klienty zdarma laserové ošetření jizev, ale v tomto případě bude s největší pravděpodobností nutná chirurgická korekce, musí se ovšem vyčkat, tak, jak zde již bylo uvedeno. Je ještě příliš brzy hodnotit stav jako definitivní.

S pozdravem
MUDr. Pavel Hlava
Premium
Praha · 13. 2. 2016
Standartní postup na našem pracovišti, prakticky u všech pacientů, je předcházet těmto problémů ošetřováním jizev výkonovýmui lasery, jsou to stokoruny. U nás to mají pacienti v ceně operace ale můžeme ošetřit i maminku. Jizva se spolehlivě vylepší o 50-75%.
Premium
Dobrý den, bohužel nic jiného než masírovat jizvu a trpělivost nelze doporučit. dr.Paděra

Najít další otázky

Podobné dotazy


Zeptejte se lékaře