Rekonstrukce prsu Video otázka - doporučujeme

Dobrý den, chci se zeptat, zda preventivní odstranění prsou s rekonstrukcí prsou z důvodu karcinomu prsu v rodině je hrazena pojištovnou, nebo zda bych si operace musela hradit sama. Děkuji za odpověď Ivana Fenclová

Zatím žádné odpovědi
misa887864

Dobrý den, zajímalo by mne, zda mám nějakou možnost výběru implantátu, když se jedná o rekonstrukci prsu po karcinomu, konkrétně jsem u VZP. Děkuji

Zatím žádné odpovědi
ivana806713

Chystám se na rekonstrukci prsu po ablaci vlastním materiálem - břicho. Doporučíte mi nějakého lékaře na základě vlastní zkušenosti? Děkuji moc. Ivana

Jakákoliv smluvní klinika, která se volnými přenosy zabývá má zkušené kolegy na řešení této situace. Nebylo by férové vyzdvihovat jednoho před druhým... Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg, Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí…

1 odpověď číst dál
bara318928
Mastektomie a implantaty Bara318928 · 18. 11. 2019

Dobry den, mohou zustat pacientce puvodni implantaty, pokud ji byl jiz podruhe diagnistikovan zhoubny nador v prsni zlaze a pacientce byla provedena oboustrana kuzi setrici mastektomie s okamzitou rekonstrukci? Dekuji za odpoved

Asi bych to neriskoval. Při recidivě se velice často provádí kompletní mastectomie s revizí celé krajiny i podpažních uzlin a snahou odstranit vše podezřelé. Je to zdravotnická problematika, život ohrožující a je to práce pro kliniky. Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg, Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí…

1 odpověď číst dál
romana836113

Dobrý den, jsem 7 let po subkutánní mastektomii s okamžitou náhradou. Můj problém se týká toho, že i po takové době mám problémy s levým prsem. Nevím jak to přesně popsat, není to ani "bolest" spíše nějaký "tlak". Přijde mě, jako by se mi implantát "třel" o jizvu (po odstranění prsních žláz), v prádle to docela jde, ale bez prádla od operace vlastně ani nechodím, to se tlak zvětšuje, přijde mi že implantát rotuje a pak mi špatně sedí na místě, hlavně po použití teplé vody jako je koupel nebo sprcha.....je to normální? Někdy mi ta "bolest" jde až do ramene.....operatér mi řekl, že se s tím ještě nesetkal, že pohledově oba prsy vypadají dobře, a já přemýšlím, že si dám implantáty vyndat, ale on na to, že si není jistý, zda by mě ty tlaky přestaly.....je to nepříjemné, obtěžuje mě to, co mám dělat?

Se subkotánní mastektomií nejsou v privátní estetické chirurgii moc zkušenosti. Zkuste oslovit své operatery, ti nejlépe vědí co bylo "uvnitř". Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg, Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí…

1 odpověď číst dál
hanka740413
Subkutanni mastektomie Hanka740413 · 4. 9. 2018

Dobrý den, moje otázka se týká technického provedení subkutanni mastektomie s okamžitou rekonstrukci implantatem pro DCIS gr.2 Zajímalo by mě,jaký je standardní postup v ČR při odstraňování mlecne žlázy,jak silný kozni lalok chirurg zachovává pro rekonstrukci ,zda odstraňuje i pokozni tuk..čeká mě tento zákrok v zahraničí a byla jsem překvapena,když mi chirurg sdělil ,ze se zachovává pouze 2-3mm kozni kryt,jinak se vše odstraní , v případě DCIS mi to připadá příliš drastické, obavám se ischemickych problému s kůži i bradavkou a nevím zda je toto standardní postup? Děkuji za odpověď Hanka

MUDr. Lucie Zárubová

MUDr. Lucie Zárubová

Nejlepší odpověď

Dobrý den. Při operaci se musí odstranit celá žláza - tuk a kůže se nechávají, jedná se o jiný orgán. Dopředu říci jak "tlustý" či "tenký" bude kožně tukový kryt je problematické a odvíjí se od velikosti prsu, habitu, i věku pacientky, tak jak se rozdistribuuje tuk jinde v těle. Často toto zjišťujeme až během operace. Ale nejdůležitější je zachov ... číst dál

2 odpovědi číst dál
marie717778
Rekonstrukce prsu marie717778 · 15. 8. 2018

Dobrý den, jsem čtyři roky po ablaci prsu a chci podstoupit rekonstrukci. Byla mi navržena rekonstrukce ze širokého zádového svalu + implantát. (Mám větší prsa a rekonstrukce z břišního laloku není možná.) Z internetu jsem se dozvěděla, že následkem této operace je zhoršená pohyblivost a snížená síla v příslušné ruce. Ráda rekreačně sportuji(plavání aerobik...,) Byla bych v těchto aktivitách omezena? Děkuji za odpověď.

Dobrý den , odpojení tak velkého a silného svalu se jistě někde projevit musí . Většina pacientek si na tyto potíže ale nestěžuje . Možná ale nemají tak vysoké nároky na aktivitu . A jsou i jiné možnosti . Zda je rekonstrukce pomocí zádového svalu jediná další možná není možné tady posoudit, protože nemáte fotografii . Zdravím , Schmor ... číst dál

2 odpovědi číst dál
marie717778

Jsem 4 roky po ablaci pravého prsu. Podstoupila jsem rekonstrukci prsu TRAM lalokem, která byla bohužel neúspěšná . Nyní zvažuji rekonstrukci prsu lalokem ze širokého zádového svalu + implantát. Mám obavy ze zhoršené funkce zad. Prosím pacientky, které tuto operaci podstoupily o jejich zkušenosti. Snad mi pomohou v rozhodování. Děkuji.

MUDr. David Tomášek

MUDr. David Tomášek

Nejlepší odpověď

Nevím, kde jste byla. Zkuste se prodrat na kliniku plastické chirurgie ve FNKV na doc. Nejedlého. Mně vždy odoperoval pěkně všechny tyto problémové klientky. Nebo zkuste prof. Veselého v Brně. Jsou to dva kolegové kteří mají velmi pěkné výsledky. Ostatní tolik neznám a tak se jim tímto omlouvám, neboť jejich práci tolik neznám... Zdraví MUDr. Tomá ... číst dál

1 odpověď číst dál
marketa713513

Mám nárok na pracovní neschopnost pokud podstoupím rekonstrukci prsu po mastektomii na vlastní náklady na soukromé klinice (vzhledk k dlouhým čekacím dobám ve státních nemocnicích) - od ošetřujícího lékaře provádějícího zákrok?

Dobrý den. Bohužel, skutečně to nejde. Buďto se výkon operuje na pojišťovnu ve státní nemocnici se vším všudy, tedy včetně neschopenky nebo na soukromém pracovišti, kde jde ale o estetický hrazený zákrok a u něj nárok na neschopenku není (u něj pro pojišťovnu je žena zdravá, bez nároku na nemocenskou). S pozdravem, MUDr. Lucie Zárubová

4 odpovědi číst dál